Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > İçecekler

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 02.05.14, 21:09   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5187
Mesajlar: 23,840
Ettiği Teşekkür: 96112
Aldığı Teşekkür: 133477
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Ev Yapımı Likör Tarifleri

Kızılcık Likörü

Click here to enlarge

Malzemeler:

  • 1 g amber
  • 1 kg kızılcık
  • 1 adet muskat
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet limon
  • 2 lt su
  • 4-5 adet kakule
  • 4-5 adet karanfil
  • 300 g etil alkol
  • 300 g toz şeker
Hazırlanışı:

Kızılcıkları iyice yıkayın ve cam bir kavanoza koyun.
Alkol ve baharatları ilave edin.
Şekeri, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın.
Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklayın.
Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edin.
Servis yaparken limonu daire şeklinde kesip bardakların kenarlarını süsleyebilirsiniz.


Click here to enlargeClick here to enlarge



Böğürtlen Likörü

Click here to enlarge
Malzemeler
  • 1 g amber
  • 1 kg böğürtlen
  • 1 adet muskat
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 lt su
  • 4-5 adet karanfil
  • 4-5 adet kakule
  • 300 g toz şeker
  • 300 g etil alkol

Hazırlanışı:

Böğürtlenleri iyice ayıklayın ve yıkayın.
Cam bir kavanozun içine böğürtlenleri,alkolü ve baharatları ekleyin.
Şekeri, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın.
Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklayın.
Açtığınız zaman üzerine 1 kadeh kaliteli konyak ilave edin ve limon dilimleriyle servis yapın.
__________________
Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge

Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.14, 23:57   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5187
Mesajlar: 23,840
Ettiği Teşekkür: 96112
Aldığı Teşekkür: 133477
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: En Güzel Likör Tarifleri


Click here to enlargeClick here to enlarge

Süt Likörü


Click here to enlarge

Malzemeler

  • 1 kg pastörize süt
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 1 avuç rendelenmiş hindistan cevizi
  • 300 gr alkol
  • 1/2 kilo toz şeker
Hazırlanışı:

Tüm malzemeyi, cam bir kavanoza koyun ve oda sıcaklığında saklayın.
Kavanozun kapağını açmadan her gün altüst edin.
20 gün sonra likör, içilmeye hazır hale gele gelecektir.


Click here to enlargeClick here to enlarge


Ahududu Likörü


Click here to enlarge

Malzemeler:

  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet muskat
  • 1 g amber
  • 1 kg ahududu
  • 300 g toz şeker
  • 300 g etil alkol
  • 2 lt içme suyu
  • 4-5 adet karanfil
  • 4-5 adet kakule

Hazırlanışı:

Ahududu iyice yıkayın.
Saplarıyla birlikte cam bir kavanoza koyun.
Alkol ve baharatlar ilave edin.
Şekeri, sıcak suda eritilerek kavanoza ilave edin ve ağzını sıkıca kapatın.
Güneş ve ışık almayan bir yerde 2,5 ay saklayın.
Açılacağı zaman üzerine 1 kadeh konyak ilave edin.
__________________
Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge

Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.05.14, 23:59   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5187
Mesajlar: 23,840
Ettiği Teşekkür: 96112
Aldığı Teşekkür: 133477
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: En Güzel Likör Tarifleri

Click here to enlargeClick here to enlarge

Elma Likörü


Click here to enlarge

Malzemeler

  • Yarım kg kırmızı elma
  • Yarım litre kanyak
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 4-5 adet elma yaprağı
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1’er adet çubuk vanilya ve çubuk tarçın
Hazırlanışı

Elma ları yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Kabuklarını soymadan ince dilmeler halinde kesip geniş ağızlı bir şişeye doldurun. Üzerine kanyak, tozşeker, elma yaprakları ve kimyon u ilave edin. Vanilya ve tarçın ı bıçakla uzunlamasına keserek şişeye ekleyin ve kapağını kapatın. Loş bir yerde 1 ay bekletip süzdükten sonra servis yapabilirsiniz.


Click here to enlargeClick here to enlarge



Ceviz Likörü

Click here to enlarge

Malzemeler

  • Ceviz
  • Tozşeker
  • Alkol
Yapılışı

Tam olgunlaşmamış ceviz leri yeşil kabuklarıyla birlikte ortadan ikiye kesip, kavanozun içine atın. Cevizlerin üzerine, kavanozun ağzına gelecek kadar tozşeker ilave edin. Kapağını kapatıp, iyice sallayarak tozşekerin cevizlerin arasına girmesini sağlayın. Ara ara kavanozu sallayarak, 2 hafta dinlendirin. Suyunu süzüp, ayrı bir yere alın. Kavanoza, süzdüğünüz su kadar saf alkol koyun. Suyu ve kavanozu buzdolabında 2 hafta daha bekletin. Alkolü süzüp, diğer su ile karıştırın. 1-2 saat dinlendirip, servis yapabilirsiniz.
__________________
Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge

Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.05.14, 11:18   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 5187
Mesajlar: 23,840
Ettiği Teşekkür: 96112
Aldığı Teşekkür: 133477
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev Yapımı Likör Tarifleri


Click here to enlarge Click here to enlarge

Portakal Likörü



Click here to enlarge

Malzemeler
  • Portakal kabuğu
  • 1 litre saf alkol
  • 2 litre su
  • 700 gram toz şeker
  • Çubuk tarçın
  • Karanfil
Yapılışı

Yaklaşık 3 kg portakal ı soyduğunuzda elde ettiğiniz portakal kabuklarıyla, ağzına kadar doldurduğunuz kavanozunuzun içine istediğiniz miktarda çubuk tarçın yerleştirin. Aromasını güçlendirmek için yine istediğiniz miktarda karanfil atın. Daha sonra üzerine etil alkol (saf alkol) dökerek kazanozunuzu doldurun. Kullanacağınız alkol miktarı kavanozun içindeki boş alana göre değişecektir. Portakal kabuklarının üzerini geçeçek kadar alkol koymanız gerekmektedir. Hafif çalkaladıktan sonra kapağını sıkıca kapatın. Gölge ve serin bir yerde 15 gün kadar bekletin. Kullandığınız alkol miktarını 1 litreyse, bunun alkol oranını azaltmak için 2 katı suya yani 2 litre suya 700 gram toz şeker koyarak bir tencerede şeker eriyene kadar kaynatın. Likörünüzün aromasını güçlendirmek için kaynattığınız suya tekrar portakal kabuğu atabilirsiniz. Portakal likörünüzü ve soğumuş şurubunuzu karıştırabileceğiniz 3 litrelik bir kavanoza bir tülbent yardımıyla ikisinide süzerek aktarın ve karıştırın.

Kaynak


Likör yaparken:

Likör yapacağınız meyvelerin çok taze ve olgun olmalarına dikkat edin.

Likör yapımında kanyak ya da brendi kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız likörlere arzunuza göre ekleyeceğiniz baharat ve otlarla farklı tatlar yakalayabilirsiniz.
Yumuşak meyvelerle hazırlanan likörlerin bekleme süresi sert meyvelerle hazırlananlara oranla daha kısa olmalıdır.
__________________
Click here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlargeClick here to enlarge

Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.05.14, 11:23   #5
« Gün Batımı »

Cansuyu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2013
Konular: 1857
Mesajlar: 7,733
Ettiği Teşekkür: 20108
Aldığı Teşekkür: 34482
Rep Derecesi : Cansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardırCansuyu şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Neseli
Standart Cevap: Ev Yapımı Likör Tarifleri

Süt likörü hariç hepsi güzelmiş..

Teşekkürler Canan..
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



Click here to enlargeClick here to enlarge
Cansuyu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.05.14, 17:26   #6
İzindeyiz ATAM

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3607
Mesajlar: 17,462
Ettiği Teşekkür: 71583
Aldığı Teşekkür: 65454
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Ev Yapımı Likör Tarifleri

Hepsi güzel görünüyor sunumda şahane olmuş Canancığım ellerine sağlık...
__________________
Click here to enlarge
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.07.16, 23:31   #7
İzindeyiz ATAM

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3607
Mesajlar: 17,462
Ettiği Teşekkür: 71583
Aldığı Teşekkür: 65454
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Ev Yapımı Likör Tarifleri

Portakal likörü sanki diğerlerine nazaran daha kolay gibi...

Portakal çıktığında denemek lazım...


__________________
Click here to enlarge
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.08.16, 00:17   #8
Uzman Üye

alkanaga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Konular: 101
Mesajlar: 1,687
Ettiği Teşekkür: 4206
Aldığı Teşekkür: 6160
Rep Derecesi : alkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardıralkanaga şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Ev Yapımı Likör Tarifleri

Oy oy oy... Likör bir sanattır beaa.... Benim favorim, kahve yada nane likörü ama Muz falan da olur (geçen sene tatilde muz likörü yapıp götürmüştük).
Neyse, biz de naneyi anlatalım. Önce güzelce etil alkol yada 700 ml Votka da alabiliriz. Güzelce ellerimizle temizlediğimiz bir demet naneyi doğramadan bir cam şişe ya da kavanoza koyuyoruz .Üzerine alkolü koyup kapağını kapatıyoruz ve ertesi güne kadar yaklaşık 30 derecede bekletiyoruz. Yarın baktığınızda nanelerin kahverengi olduğunu göreceksiniz. Alkolü süzüp tekrar bir demet temizlenmiş nane ile alkolü koyup kavanoz kapağını kapatıyoruz.Yaklaşık 15 gün bekledikten sonra 1 lt su içerisine 500 gr. toz şekeri eriterek şurup yapıp ekleyin Yaklaşık 3 ay sonraaa afiyet olsuun..Click here to enlarge
__________________
Click here to enlarge
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur. Alkanaga
alkanaga isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.17, 22:32   #9
Moderator

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 406
Mesajlar: 3,626
Ettiği Teşekkür: 18612
Aldığı Teşekkür: 19805
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Ev Yapımı Likör Tarifleri



Ben bunların hiç birini yapmam.


Bloody Mary en kolayı.

Koy votkayı yarım kadeh..

Bi(r) parmak domates suyu ekle

At iki parça buz.

Damlat limon suyunu 3- 5 damla.

Azıcık da acı biber sosunu sal içine..

Taze çekilmiş falan anlamam, azıcık karabiberi de çak..

Suyunu çıkarma ama azıcık dedik..

Kereviz sapıymış, havuçmuş, salatalıkmış dinleme kimseyi..

Çoban salatası mı yiyeceğiz yoksa likör mü içeceğiz?

Attın mı azıcık karabiberi?

Hehh.

Çalkala yavrucuğum..

Ekle domates suyunu biraz daha, dudak payı kalana kadar.

Pipeti at içine..

Yapıştırr..

Anlatması yarım saat, yapması 1 dakika 12 saniye Click here to enlarge


Hayde bakalım, yarasın..

Beğenenler hayır dualarını esirgemesin..

Beğenmeyenler de küfür etmesin ha, döferimm Click here to enlarge





@Canan ; fotoğraflar çerçevesiz ustaaaa Click here to enlarge

Click here to enlarge


__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.04.17, 23:09   #10
İzindeyiz ATAM

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3607
Mesajlar: 17,462
Ettiği Teşekkür: 71583
Aldığı Teşekkür: 65454
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Ev Yapımı Likör Tarifleri

Domates suyunu sırf Bloody Mary yapmak için alıyorum...

Arada canım istediğinde yaparım...

Dilaver Usta, tarifin tam kıvamında...Click here to enlarge Dozu biraz kaçırdın mı (acıyı) tadı hemen kaçıyor... Click here to enlarge

Bir tarif ancak bu kadar eğlenceli verilebilir...Click here to enlarge
__________________
Click here to enlarge
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adet, evde, likör, tarifleri, yapma, yapımı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Domates Soslu Patates Nasıl Yapılır? Basakca Sebze Yemekleri 8 20.11.15 20:48
Vücut Tipine Göre Elbise Seçimi Nasıl Yapılır? ReaL Kadınlara Ait Güncel Konular 22 08.07.15 11:18
Duvar Boyama Nasıl Yapılır? Basakca Evim, Evim Güzel Evim 14 31.03.13 01:37
Drift Nedir | Nasıl Yapılır Liaaa Her Konuda Kısa Bilgi ve Haberler 1 09.01.12 19:25
Tüulıp ' Tulip ' Nedir, Nasıl yapılır? Kartal Hamur Tatlıları 1 16.09.10 14:57


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:51.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.