08.10.2009, 10:51 | #1 |
Çevrimdışı
|
Şarapla Gelen Lezzet
Şişelerin dibinde arta kalan şarapları şişenin kapağını iyice sıkıştırdıktan sonra, bir iki hafta içinde yemek yaparken kullanmak üzere buzdolabına kaldırı. Sirkeleşmiş şaraplar ise salata sosu hazırlama ve eti yumuşatma işlerinde çok işe yarar. Köpüğü kaçmımş şampanyayı da tavuk veya balık haşlarken kullanabilirsiniz. Şampanyalı suda haşlanmış balık ya da tavuğun nefis bir sosu olur. Izgara veya şişte pişirilen tavuk, kuzu, balık gibi yiyeceklerin lezzetini etleri pişirmeden önce üzerlerine fırçayla eşit miktarda tereyağı ve beyaz şarap karışımı sürerek artırınız. Bir tutam da kekik, defne gibi kokulu bitki tozu koyarsanız yemeğinizin tadına doyum olmaz. Sherry ve diğer tatlı şarapları tatlı karışımları için saklayın. Yalnız kremalı çorbaya servisten hemen önce bir iki kakşık sherry koyabilirsiniz. Klasik sote dana pirzolası çeşitlerinde de tatlı şaraplar kullanılabilir. |
6 Üyemiz LoDoS'in Mesajına Teşekkür Etti. |
08.10.2009, 14:34 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Şarapla Gelen Lezzet
Akşamdan kırmızı şaraba yatırılmış Pekin ördeğini de pek severim...
|
08.10.2009, 16:14 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Şarapla Gelen Lezzet
Güzel bilgiler..
Teşekkürler lodos. |
08.10.2009, 18:29 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Şarapla Gelen Lezzet
Bilgiler için teşekkürler, aşçıların en marifetlisi...
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
lezzet, şarapla |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |