Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > İçecekler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.12.2009, 13:21   #1
Çevrimdışı
YaKaMoz
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Gül Şurubu



Gül Şurubu




Malzemeler:
  • Gül yaprağı 10-20 adet
  • Gelincik yaprağı -6 adet
  • Sitrik asit (toz) 2 tatlı kaşığı
  • Su 5 su bardağı (1 kg)
  • Şeker 1 + 2/3 su bardağı (300 gram)
  • Su 12 + 1/2 su bardağı (2500 gram)

Yapılışı:
  1. Yaprakları yıka, gülün beyaz gelinciğin siyah kısımlarını ayır. Kavanoza koy.
  2. Sitrik asit ve su ekle. Kapalı olarak bir, bir buçuk ay beklet.
  3. Bu karışım şurubun ana ekstresi olacaktır. Bu ekstre buzdolabında saklanmalıdır.
  4. Şurup için şekeri kalan suda erit, istenen miktarda ekstre ekle.
  5. İçine buz koyarak servis et.
__________________
BoğuLdukça öğreniyorsun girdapLı vakitlerde yüzmeyi…
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz YaKaMoz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Şurubu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.