Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > İçecekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 02.07.12, 18:10   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,427
Ettiği Teşekkür: 87775
Aldığı Teşekkür: 126082
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı

İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı

Bugün ilk defa erik hoşafı yaptım. Nereden esti derseniz; komşunun ve bizim bahçenin erikleri bir hayli çoktu bu sene. Biz onlara, onlar bize derken epey bir paslaştık erik dağıtımında. Annem arada mevsimine göre olan meyvelerin hoşafını yapar, ben ve abim ufakken de çok yapardı. Hazır meyve suyu yerine onu içerdik.

Yemek yapmaya meraklı olduğumdan, öğrendiğim çok fazla yemek türü vardr, hoşaf demek ki bugüne kadar hiç ilgi alanıma girmemiş. Ama bundan sonra eminim girecektir.

Kırmızı erik türüne Antalya'da İtalyan Eriği Anjelika derler. Hatta Anjelika 1, Anjelika 2 diyerek de sınıflandırılır. 1 numara daha sulu iken, 2 numara biraz daha kurudur, kışlık yani. Çok makbul olan türü de 2 dir. Halbuki 1 numarası bence daha güzeldir.


Şimdi gelelim malzemelerimize
(Hazırlama ve pişme süresi yaklaşık yarım saat)

  • Erik için belirli bir oran vermeyeceğim, ne kadar yapmak isterseniz
  • 6-7 tane karanfil
  • 1 tane çubuk tarçın
  • Kararına göre şeker
  • Su

Annem çubuk tarçın hiç koymaz hoşaflara, ben denemek istedim. Çok severim çubuk tarçının o mis gibi kokusunu ve aromasını.

Hoşafı yapıp, tadına baktıktan sonra içine çubuk tarçın koymamın ne kadar iyi bir fikir olduğunu anladım. Mutlaka ama
mutlaka hoşafı yaparken içine bir tane çubuk tarçın koyun, inanın pişman olmayacak ve mükemmel bir tat olduğuna hak vereceksiniz.


Erikler yıkandı ve beklemede





Erikler süzgeçten alınıp, hoşafı yapacağım tencereye aktarıldı





Şeker,karanfil ve çubuk tarçın ilave edildi



Suyu ilave edildikten sonra da ocakta kaynamaya bırakıldı



20 dakika sonra hoşaf olmuş durumda. Kaynarken eriklerin kabukları soyulduğundan, kaseye koyarken ufak süzgeçle süzerek koydum suyunu, sonra da kaşıkla tanelerini aldım.

Buzdolabına koyup, buz gibi olduğunda kaşıklamayı bile beklemiyerek, tepenize dikeceğiniz garantilidir

Afiyet Olsun

LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.12, 18:21   #2
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2651
Mesajlar: 30,703
Ettiği Teşekkür: 167564
Aldığı Teşekkür: 182029
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı

Reçel bile yapabilirmişsin.. Az kalmış...

Hatta ve hatta marmelat bile yapılabilinir..

Tadını tahmin edebiliyorum, muhakkak güzel olmuştur.. Ben komposto tüketirken ya çoook soğuk olacak, çoook soğuk olmadığı taktirde içine illaki buz koyarım..

Canım çekti galiba ya...

Ellerine sağlık, afiyetle tüket
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.12, 18:24   #3
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 492
Mesajlar: 11,568
Ettiği Teşekkür: 43771
Aldığı Teşekkür: 75115
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı

Tarifi aldık, resimleri gördük...

Tadına da bakabileceğğğğğmiyizzzzz?

Ellerine sağlık Lale... En az benim kadar lezzetli elin olduğunu düşünüyorum.




Çünkü benim elimde lezzet falan yok







__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.12, 18:31   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,427
Ettiği Teşekkür: 87775
Aldığı Teşekkür: 126082
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Reçel bile yapabilirmişsin.. Az kalmış...

Hatta ve hatta marmelat bile yapılabilinir..

Tadını tahmin edebiliyorum, muhakkak güzel olmuştur.. Ben komposto tüketirken ya çoook soğuk olacak, çoook soğuk olmadığı taktirde içine illaki buz koyarım..

Canım çekti galiba ya...

Ellerine sağlık, afiyetle tüket


Haklısın valla, biraz daha kaynatsaymışım marmelat olacakmış. Biraz fazla kaynadı. 15 dakikada indirmek gerekiyormuş. Sonrada su da ilave ettim ama. Tencereden bir parmak kalacak kadar su koydum.

Tat olarak sahiden de çok güzel oldu.

Karanfil tüyosunu da senden aldım, teşekkürler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Banemin Mesajı göster
Tarifi aldık, resimleri gördük...

Tadına da bakabileceğğğğğmiyizzzzz?

Ellerine sağlık Lale... En az benim kadar lezzetli elin olduğunu düşünüyorum.

Çünkü benim elimde lezzet falan yok


Tarifi almışsın ya, şimdi doooğru manava yada pazara. 2 kilo erik al, diğer malzemeleri de aldıktan sonra, tarife uygun yaparsın
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.12, 19:50   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 6619
Mesajlar: 26,418
Ettiği Teşekkür: 102107
Aldığı Teşekkür: 145573
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı

Güzel görünüyor. Tarçın ve karanfil de mis gibi bir koku vermiştir eminim.

Ellerine sağlık LaLe.
__________________

Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.12, 19:51   #6
Uzman Üye

Karagöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 327
Mesajlar: 1,716
Ettiği Teşekkür: 1947
Aldığı Teşekkür: 8871
Rep Derecesi : Karagöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmedeKaragöz muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı

Güzel görünüyor. Olsaydı da yeseydik bari
__________________
Karagöz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Karagöz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.12, 19:53   #7
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,427
Ettiği Teşekkür: 87775
Aldığı Teşekkür: 126082
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı

Fazlası ile var, buyrun arkadaşlar.

Yetmediği yerde ağaca çıkarsınız
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.12, 20:03   #8
Cehennem Yolcusu

SerseriGezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Yaş: 34
Konular: 1509
Mesajlar: 7,489
Ettiği Teşekkür: 29118
Aldığı Teşekkür: 33073
Rep Derecesi : SerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı

Yapma bunu yapma bunu..
__________________











Geçen zamanın cevapları, bugünün sorularına ışık vermiyor, geleceği de belirsiz kılıyor.

SerseriGezgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz SerseriGezgin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.12, 20:08   #9
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,149
Ettiği Teşekkür: 52856
Aldığı Teşekkür: 25559
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı

Bu sıcaklarda ilaç gibi bir tarif..
Anjelika nın bol olduğu bu zamanlarda kesinlikle değerlendirmek lazım.Fethiyedeyken bizde yaptık arkadaşlarla,önce ağaca çıkıp keyifle topladık,sonrada oturup afiyetle yedik,kompostosunu içtik..Keşke bu tarifi önce yazsaydın kabuk tarçında koyardık içine
Ellerine sağlık, görüntü iştah açıcı
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.07.12, 21:22   #10
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 5,065
Ettiği Teşekkür: 17758
Aldığı Teşekkür: 26810
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Lale Usulü İtalyan Eriği (Anjelika) Hoşafı

LaLe, eline emeğine sağlık. Çubuk tarçın, pişmesine yakın koyulsa daha mı iyi olur acaba?
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
anjelika, eriği, hoşafı, italyan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2018 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.