Merhabalar
Forum Gerçek üyesi deðilsiniz ya da Üye Giriþi yapmamýþsýnýz.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya týklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumlarý Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdýðým Cevaplar Açtýðým Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfaðý > Yemekler > Ýçecekler


Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.12.16, 22:45   #21
Redwine
"Her Þey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 16,100
Ettiði Teþekkür: 67584
Aldýðý Teþekkür: 64514
Rep Derecesi : Redwine þöhret ötesinde bir itibarý vardýrRedwine þöhret ötesinde bir itibarý vardýrRedwine þöhret ötesinde bir itibarý vardýrRedwine þöhret ötesinde bir itibarý vardýrRedwine þöhret ötesinde bir itibarý vardýrRedwine þöhret ötesinde bir itibarý vardýrRedwine þöhret ötesinde bir itibarý vardýrRedwine þöhret ötesinde bir itibarý vardýrRedwine þöhret ötesinde bir itibarý vardýrRedwine þöhret ötesinde bir itibarý vardýrRedwine þöhret ötesinde bir itibarý vardýr
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Alman Usulü Sýcak Þarap Tarifi | Glühwein








Malzemeler

  • 1 lt Kýrmýzý Þarap (kaliteli)
  • 1/8 lt Su yada Kýrmýzý Þarap
  • 60 gr Þeker
  • 1/4 Çubuk Tarçýn
  • 3 ad Karanfil
  • 1/2 Limon kabuðu yada
  • 2 dilim Limon

Yapýlýþý

Þeker, tarçýn ve karanfili su yada þarapla kaynatýn 30 dakika bekletin ve süzün. Kýrmýzý þarapla karýþtýrýn, zevke göre limon veyahut portakal suyu ile tatlandýrabilirsiniz. Tüm malzemeyi kaynama noktasýna yakýn ýsýtýn.
(sakýn fokurdatmayýn)

__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Redwine'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Eski 23.12.16, 23:08   #22
Gülümsün
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1769
Mesajlar: 10,028
Ettiði Teþekkür: 53534
Aldýðý Teþekkür: 38067
Rep Derecesi : Gülümsün þöhret ötesinde bir itibarý vardýrGülümsün þöhret ötesinde bir itibarý vardýrGülümsün þöhret ötesinde bir itibarý vardýrGülümsün þöhret ötesinde bir itibarý vardýrGülümsün þöhret ötesinde bir itibarý vardýrGülümsün þöhret ötesinde bir itibarý vardýrGülümsün þöhret ötesinde bir itibarý vardýrGülümsün þöhret ötesinde bir itibarý vardýrGülümsün þöhret ötesinde bir itibarý vardýrGülümsün þöhret ötesinde bir itibarý vardýrGülümsün þöhret ötesinde bir itibarý vardýr
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Alman Usulü Sýcak Þarap Tarifi | Glühwein

Yapýlýþý çok kolaymýþ. Özellikle yýlbaþý gecesi için mükemmel bir tarif.
Teþekkürler ellerine saðlýk Redwineciðim.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülümsün'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Eski 23.12.16, 23:08   #23
Jazz
Uzman Üye

Jazz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 48
Konular: 85
Mesajlar: 1,089
Ettiði Teþekkür: 6573
Aldýðý Teþekkür: 4838
Rep Derecesi : Jazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura about
Ruh Halim: Yalniz
Standart Cevap: Alman Usulü Sýcak Þarap Tarifi | Glühwein

6 yýl önce Almanya'nýn Augsburg kentine gitmiþ, yýlýn bu zamanlarýnda kurulan Christkindlesmarkt'de içmiþ ve çok beðenmiþtim....
__________________
Küçük hýrsýzlar el feneri kullanýr, büyük hýrsýzlar deniz feneri...

Jazz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Jazz'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Eski 23.12.16, 23:36   #24
Nisan
Gerçek Üye

Nisan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2010
Konular: 17
Mesajlar: 637
Ettiði Teþekkür: 3405
Aldýðý Teþekkür: 3397
Rep Derecesi : Nisan artýk herkes tanýyorNisan artýk herkes tanýyorNisan artýk herkes tanýyorNisan artýk herkes tanýyorNisan artýk herkes tanýyorNisan artýk herkes tanýyorNisan artýk herkes tanýyorNisan artýk herkes tanýyorNisan artýk herkes tanýyorNisan artýk herkes tanýyorNisan artýk herkes tanýyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Alman Usulü Sýcak Þarap Tarifi | Glühwein

Tesekkür ederim güzel tarif ben evde hazirlamaya üsendigim icin hazir sise Glühwein aliyorum. Özellikle öksürük oldugunda icebilecegimkadar isitip iciyorum ilac niyetine.
Nisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Nisan'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Eski 25.12.16, 15:51   #25
Canan
Çiçekci kýz

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 10035
Mesajlar: 33,190
Ettiði Teþekkür: 108128
Aldýðý Teþekkür: 167839
Rep Derecesi : Canan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýr
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sýcak Þarap (Glühwein) Nasýl Yapýlýr

Sýcak þarabý (Glühwein) en son geçtiðimiz Cumartesi, gelenek haline gelmiþ kýþ sokak toplantýmýzda içtim.

Konunun baþýndaki tarifi de buraya yineleyeyim ki, yapmak isteyenlere bir alternatif daha çýksýn.

Teþekkürler Redwine. Ellerine saðlýk
Malzemeler: ( 4 kiþilik )
  • 1 büyük bardak su
  • 4-5 çorba kaþýðý þeker
  • 1 tutam karanfil (5-6 adet)
  • 1 tutam kakuli (5-6 adet)
  • 1 parça zencefil
  • 2 çubuk tarçýn
  • 1/2 kabuðuyla birlikte limon
  • 1 ortaboy portakal (portakalýn meyvesini salabilmesi için etrafýný delin.
  • 1 elma kabuðu
  • 1 þiþe þarap
Yapýlýþý

Orta boy bir tencerenin içine 1 bardak suyu boþaltýp ateþe koyuyoruz.
Þekerimizi ilâve ediyoruz ve karýþtýrarak eritiyoruz. Karanfili, zencefili, kakuliyi ve tarçýnlarý ilâve edip karýþtýrýp kaynamaya býrakýyoruz.

Kaynadýktan sonra kenara alýp 15-20 dak. kenarda beklemeye býrakýyoruz.
Bunu daha sonra büyük bir tencereye boþaltýp, çok kýsýk ateþe koyuyoruz.
Ýçine, iyice yýkanmýþ, kabuðu ile birlikte limonu ve portakalý atýyoruz.
Bir elmanýn soyulmuþ kabuðunu da ilâve ediyoruz.

En son olarak 1 þiþe þarabýmýzý içine döküyoruz. Kesinlikle kaynatmýyoruz.
Kaynamaya yakýn ocaktan indiriyoruz.

Bardaklara süzüp servisini yapýyoruz.

Tabi bu klâsik bir tariftir. Bunu çeþitli özel baharat ve meyvelerle de yapabilirsiniz. Armut, ayva kullanabilirsiniz. Su yerine viþne suyu kullanabilirsiniz.

Püf Noktalarý:

* Orta derecede kaliteli kýrmýzý þarap tercih edilmeli, yýllanmýþ þaraplar kullanýlmamalý.

* Kullanacaðýnýz tencere küçük ama derin bir teflon tencere olmalý ve karýþým en küçük ocaðýn en kýsýk ateþinde ýsýtýlmalý.

* Kesinlikle kaynama sýcaklýðýna ulaþýlmamalý. Aksi takdirde þarabýnýz kesilmiþ gibi acý bir tat verebilir ve alkolü uçabilir.

* Tarçýn ve vanilya çubuk olarak atýlmalý, toz baharatlardan kaçýnýlmalý. Bu hem daha berrak bir karýþým elde etmenizi saðlar, hem de þarabýn içimini kolaylaþtýrýr.

* Servisi cam kupa ya da kadehlerde yapabilirsiniz. Beyaz veya sarý leblebi ya da kestane ile birlikte servis yapabilirsiniz

* Sýcak þarabýn sizin hayal gücünüze ve damak tadýnýza göre özgürce hazýrlayabileceðiniz bir içki olduðunu unutmayýn.

* Kuru üzümden, incire kadar birçok yemiþle çeþnilendirebileceðiniz gibi, konyak veya biraz votkayla sýcak þarabýnýzý zenginleþtirebilirsiniz.


__________________
Canan Þu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Eski 31.12.20, 15:35   #26
Canan
Çiçekci kýz

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 10035
Mesajlar: 33,190
Ettiði Teþekkür: 108128
Aldýðý Teþekkür: 167839
Rep Derecesi : Canan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýrCanan þöhret ötesinde bir itibarý vardýr
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sýcak Þarap (Glühwein) Nasýl Yapýlýr

Bu Akþam Tam Zamaný






































__________________
Canan Þu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajýna Teþekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayý Paylaþabilirsiniz

Etiketler
alman, åžarap, glã¼hwein, glühwein, nasýl, sä±cak, sýcak, tarifi, usulã¼, usulü, yapýlýr, þarabýn, þarap


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hýzlý Eriþim

Ýlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Otomatik Þanzýman Nedir? Nasýl Çalýþýr? Bakýmý Nasýl Yapýlýr? Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 1 12.10.14 17:07
Fýrýn'da Kestane Nasýl Yapýlýr? Nasýl Soyulur? Kartal Pratik Bilgiler & Püf Noktalar 6 04.04.13 16:20
Mumyalama Nasýl Yapýlýr? Abartmatozu Fen Bilimleri 3 26.01.13 16:02
Adana Kebap Nasýl Yapýlýr? Kartal Et Yemekleri 2 17.02.09 09:15
Küresel Isýnma Ve 7 Büyük Yanýlgý. oneyouu Bilimsel Çalýþmalar ve Haberler 0 28.01.09 23:33


WEZ Format +3. Þuan Saat: 20:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarý
www.forumgercek.com binlerce kiþinin paylaþým ve yorum yaptýðý bir forum sitesidir. Kullanýcýlarýn paylaþýmlarý ve yorumlarý onaydan geçmeden hemen yayýnlanmaktadýr. Paylaþým ve yorumlardan doðabilecek bütün sorumluluk kullanýcýya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarýna aykýrý ve telif hakký içeren bir paylaþýmýn yapýldýðýna rastladýysanýz, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapýlacaktýr. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alýntý-Lisansý Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansý ile lisanslanmýþtýr.