Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > İçecekler


Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.12.16, 22:45   #21
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 16,100
Ettiği Teşekkür: 67584
Aldığı Teşekkür: 64514
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Alman Usulü Sıcak Şarap Tarifi | Glühwein








Malzemeler

  • 1 lt Kırmızı Şarap (kaliteli)
  • 1/8 lt Su yada Kırmızı Şarap
  • 60 gr Şeker
  • 1/4 Çubuk Tarçın
  • 3 ad Karanfil
  • 1/2 Limon kabuğu yada
  • 2 dilim Limon

Yapılışı

Şeker, tarçın ve karanfili su yada şarapla kaynatın 30 dakika bekletin ve süzün. Kırmızı şarapla karıştırın, zevke göre limon veyahut portakal suyu ile tatlandırabilirsiniz. Tüm malzemeyi kaynama noktasına yakın ısıtın.
(sakın fokurdatmayın)

__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.12.16, 23:08   #22
Gülümsün
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1769
Mesajlar: 10,028
Ettiği Teşekkür: 53534
Aldığı Teşekkür: 38067
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Alman Usulü Sıcak Şarap Tarifi | Glühwein

Yapılışı çok kolaymış. Özellikle yılbaşı gecesi için mükemmel bir tarif.
Teşekkürler ellerine sağlık Redwineciğim.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.12.16, 23:08   #23
Jazz
Uzman Üye

Jazz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 48
Konular: 85
Mesajlar: 1,089
Ettiği Teşekkür: 6573
Aldığı Teşekkür: 4838
Rep Derecesi : Jazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura about
Ruh Halim: Yalniz
Standart Cevap: Alman Usulü Sıcak Şarap Tarifi | Glühwein

6 yıl önce Almanya'nın Augsburg kentine gitmiş, yılın bu zamanlarında kurulan Christkindlesmarkt'de içmiş ve çok beğenmiştim....
__________________
Küçük hırsızlar el feneri kullanır, büyük hırsızlar deniz feneri...

Jazz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Jazz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.12.16, 23:36   #24
Nisan
Gerçek Üye

Nisan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2010
Konular: 17
Mesajlar: 637
Ettiği Teşekkür: 3405
Aldığı Teşekkür: 3397
Rep Derecesi : Nisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyorNisan artık herkes tanıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Alman Usulü Sıcak Şarap Tarifi | Glühwein

Tesekkür ederim güzel tarif ben evde hazirlamaya üsendigim icin hazir sise Glühwein aliyorum. Özellikle öksürük oldugunda icebilecegimkadar isitip iciyorum ilac niyetine.
Nisan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Nisan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.16, 15:51   #25
Canan
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 10035
Mesajlar: 33,190
Ettiği Teşekkür: 108128
Aldığı Teşekkür: 167839
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sıcak Şarap (Glühwein) Nasıl Yapılır

Sıcak şarabı (Glühwein) en son geçtiğimiz Cumartesi, gelenek haline gelmiş kış sokak toplantımızda içtim.

Konunun başındaki tarifi de buraya yineleyeyim ki, yapmak isteyenlere bir alternatif daha çıksın.

Teşekkürler Redwine. Ellerine sağlık
Malzemeler: ( 4 kişilik )
  • 1 büyük bardak su
  • 4-5 çorba kaşığı şeker
  • 1 tutam karanfil (5-6 adet)
  • 1 tutam kakuli (5-6 adet)
  • 1 parça zencefil
  • 2 çubuk tarçın
  • 1/2 kabuğuyla birlikte limon
  • 1 ortaboy portakal (portakalın meyvesini salabilmesi için etrafını delin.
  • 1 elma kabuğu
  • 1 şişe şarap
Yapılışı

Orta boy bir tencerenin içine 1 bardak suyu boşaltıp ateşe koyuyoruz.
Şekerimizi ilâve ediyoruz ve karıştırarak eritiyoruz. Karanfili, zencefili, kakuliyi ve tarçınları ilâve edip karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz.

Kaynadıktan sonra kenara alıp 15-20 dak. kenarda beklemeye bırakıyoruz.
Bunu daha sonra büyük bir tencereye boşaltıp, çok kısık ateşe koyuyoruz.
İçine, iyice yıkanmış, kabuğu ile birlikte limonu ve portakalı atıyoruz.
Bir elmanın soyulmuş kabuğunu da ilâve ediyoruz.

En son olarak 1 şişe şarabımızı içine döküyoruz. Kesinlikle kaynatmıyoruz.
Kaynamaya yakın ocaktan indiriyoruz.

Bardaklara süzüp servisini yapıyoruz.

Tabi bu klâsik bir tariftir. Bunu çeşitli özel baharat ve meyvelerle de yapabilirsiniz. Armut, ayva kullanabilirsiniz. Su yerine vişne suyu kullanabilirsiniz.

Püf Noktaları:

* Orta derecede kaliteli kırmızı şarap tercih edilmeli, yıllanmış şaraplar kullanılmamalı.

* Kullanacağınız tencere küçük ama derin bir teflon tencere olmalı ve karışım en küçük ocağın en kısık ateşinde ısıtılmalı.

* Kesinlikle kaynama sıcaklığına ulaşılmamalı. Aksi takdirde şarabınız kesilmiş gibi acı bir tat verebilir ve alkolü uçabilir.

* Tarçın ve vanilya çubuk olarak atılmalı, toz baharatlardan kaçınılmalı. Bu hem daha berrak bir karışım elde etmenizi sağlar, hem de şarabın içimini kolaylaştırır.

* Servisi cam kupa ya da kadehlerde yapabilirsiniz. Beyaz veya sarı leblebi ya da kestane ile birlikte servis yapabilirsiniz

* Sıcak şarabın sizin hayal gücünüze ve damak tadınıza göre özgürce hazırlayabileceğiniz bir içki olduğunu unutmayın.

* Kuru üzümden, incire kadar birçok yemişle çeşnilendirebileceğiniz gibi, konyak veya biraz votkayla sıcak şarabınızı zenginleştirebilirsiniz.


__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.12.20, 15:35   #26
Canan
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 10035
Mesajlar: 33,190
Ettiği Teşekkür: 108128
Aldığı Teşekkür: 167839
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sıcak Şarap (Glühwein) Nasıl Yapılır

Bu Akşam Tam Zamanı






































__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alman, åžarap, glã¼hwein, glühwein, nasıl, sä±cak, sıcak, tarifi, usulã¼, usulü, yapılır, şarabın, şarap


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim

İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Otomatik Şanzıman Nedir? Nasıl Çalışır? Bakımı Nasıl Yapılır? Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 1 12.10.14 17:07
Fırın'da Kestane Nasıl Yapılır? Nasıl Soyulur? Kartal Pratik Bilgiler & Püf Noktalar 6 04.04.13 16:20
Mumyalama Nasıl Yapılır? Abartmatozu Fen Bilimleri 3 26.01.13 16:02
Adana Kebap Nasıl Yapılır? Kartal Et Yemekleri 2 17.02.09 09:15
Küresel Isınma Ve 7 Büyük Yanılgı. oneyouu Bilimsel Çalışmalar ve Haberler 0 28.01.09 23:33


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:48.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.