Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > İçecekler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 06.02.13, 23:36   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8726
Mesajlar: 30,533
Ettiği Teşekkür: 104372
Aldığı Teşekkür: 161047
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Sıcak Şarap (Glühwein) Nasıl Yapılır

Sıcak Şarap
(Glühwein)





Sıcak sunulan bu içki türü ile soğuk iklim ülkeleri 17. yy.'datanışmışlar. Önce İngiltere, Almanya, sonrasında İskandinav ülkeleri.. derken sıcak iklim ülkesi olan bizim ülkemizde bu içkinin neden geç tanındığını da anlamış oluyoruz .

Mekânlardaekim-aralık aylarında sunulmaya başlanan sıcak şarabın yapılışı ise çok basit. Evlerinizde kendiniz dehazırlayıp, arkadaşlarınıza ikram edebilirsiniz.

Çeşitli baharatlarla ve içki katkılarıyla hazırlanabilen sicak şarabın klâsik tarifi:

Malzemeler: ( 4 kişilik )
  • 1 büyük bardak su
  • 4-5 çorba kaşığı şeker
  • 1 tutam karanfil (5-6 adet)
  • 1 tutam kakuli (5-6 adet)
  • 1 parça zencefil
  • 2 çubuk tarçın
  • 1/2 kabuğuyla birlikte limon
  • 1 ortaboy portakal (portakalın meyvesini salabilmesi için etrafını delin.
  • 1 elma kabuğu
  • 1 şişe şarap




Yapılışı

Orta boy bir tencerenin içine 1 bardak suyu boşaltın ve ateşe koyuyoruz. Şekerimizi ilâve ediyoruz ve karıştırarak eritiyoruz. Karanfili, zencefili, kakuliyi ve tarçınları ilâve edip karıştırıyoruz, kaynamaya bırakıyoruz.
Kaynadıktan sonra kenara alıp 15-20 dak. kenarda beklemeye bırakıyoruz. Bunu daha sonra büyük bir tencereye boşaltıp, çok kısık ateşe koyuyoruz. İçine, iyice yıkanmış, kabuğu ile birlikte limonu ve portakalı atıyoruz. Bir elmanın soyulmuş kabuğunu da ilâve ediyoruz.
En son olarak 1 şişe şarabımızı içine döküyoruz. Kesinlikle kaynatmıyoruz. Kaynamaya yakın ocaktan indiriyoruz.
Bardaklara süzüp servisini yapıyoruz.

Tabi bu klâsik bir tariftir. Bunu çeşitli özel baharat ve meyvelerle yapanlar var. Armut, ayva kullanabilirsiniz. Su yerine vişne suyu kullananlar var. Çay da kullanan var.

Yemek öncesi aperatif olarak, ya da yemek sonrasında içilir. Yanında fındık, fıstık, badem gibi çerezler alınabilir.

Püf Noktaları:

* Orta derecede kaliteli kırmızı şarap tercih edilmeli, yıllanmış şaraplar kullanılmamalı.

* Kullanacağınız tencere küçük ama derin bir teflon tencere olmalı ve karışım en küçük ocağın en kısık ateşinde ısıtılmalı.

* Kesinlikle kaynama sıcaklığına ulaşılmamalı. Aksi takdirde şarabınız kesilmiş gibi acı bir tat verebilir ve alkolü uçabilir.

* Tarçın ve vanilya çubuk olarak atılmalı, toz baharatlardan kaçınılmalı. Bu hem daha berrak bir karışım elde etmenizi sağlar, hem de şarabın içimini kolaylaştırır.

* Servisi cam kupa ya da kadehlerde yapabilirsiniz. Beyaz veya sarı leblebi ya da kestane ile birlikte servis yapabilirsiniz

* Sıcak şarabın sizin hayal gücünüze ve damak tadınıza göre özgürce hazırlayabileceğiniz bir içki olduğunu unutmayın.

* Kuru üzümden, incire kadar birçok yemişle çeşnilendirebileceğiniz gibi, konyak veya biraz votkayla sıcak şarabınızı zenginleştirebilirsiniz.

Kaynak
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Eski 07.02.13, 12:37   #2
Tam Üye

aakinaksoy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2012
Yaş: 70
Konular: 9
Mesajlar: 444
Ettiği Teşekkür: 9252
Aldığı Teşekkür: 2999
Rep Derecesi : aakinaksoy muhteşem bir gelişmedeaakinaksoy muhteşem bir gelişmedeaakinaksoy muhteşem bir gelişmedeaakinaksoy muhteşem bir gelişmedeaakinaksoy muhteşem bir gelişmedeaakinaksoy muhteşem bir gelişmedeaakinaksoy muhteşem bir gelişmedeaakinaksoy muhteşem bir gelişmedeaakinaksoy muhteşem bir gelişmedeaakinaksoy muhteşem bir gelişmedeaakinaksoy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sıcak Şarap Nasıl Yapılır

Şarap; yapımıyla,üzümünün cinsiyle,saklanışıyla,seçimiyle,mezesiyle,
ısısıyla,çeşidiyle,sunumuyla,içimiyle başlı başına seramoni gerektiren,
kesin kurallara bağlı,belki de aristokrasi kokan değişik bir kültür.

Ben bir zamanlar mis gibi anason kokan,buz gibi aslan sütünü
yeğlerdim. Özlüyorum onu. Şarap ise hep uzak kaldı bana.

Genel kültür dağarcığıma katkınız için çok çok teşekkür ediyorum.
Ellerinize,emeğinize sağlık Canan Hanım.
__________________
aakinaksoy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz aakinaksoy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.02.13, 12:40   #3
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 4,879
Ettiği Teşekkür: 16945
Aldığı Teşekkür: 25984
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Sıcak Şarap Nasıl Yapılır

Nasıl da severim bunu. En güzel de karlı dağlarda içilir Teşekkürler
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.02.13, 22:15   #4
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Sıcak Şarap Nasıl Yapılır

Alkol sudan çok daha hızlı buharlaşır, kaynatmaya kalkarsanız alkolümüz bir sıvı tüketirsiniz ki bu tavsiye edilen birşey değildir,,,

Zencefil ve Tarin çok baskın tatlar kullanırken dikkat edin , en fazla 70 dereceye kadar ısıtın , tarihteki su yerine portakal suyu kullanın benim tarifimde vanilya da var
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.02.13, 22:18   #5
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sıcak Şarap Nasıl Yapılır

Kayak merkezinde ( İsmi lazım değil ) sıcak şarap ve mangalda sucuk ikram edildi .. Yok böyle bişey o mide nasıl bulandı nasıl bulandı aman yarabbi Gavur işi annem demeli
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.02.13, 22:19   #6
Üye

BlackWhite - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2012
Konular: 32
Mesajlar: 99
Ettiği Teşekkür: 545
Aldığı Teşekkür: 533
Rep Derecesi : BlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sıcak Şarap Nasıl Yapılır

Mutlaka deniycem şu sıcak şarap olayını. Bilgiler için teşekkürler.
BlackWhite isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz BlackWhite'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.02.13, 22:22   #7
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sıcak Şarap Nasıl Yapılır

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi BlackWhite Mesajı göster
Mutlaka deniycem şu sıcak şarap olayını. Bilgiler için teşekkürler.

Eksik kalma
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.02.13, 22:23   #8
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Sıcak Şarap Nasıl Yapılır

Banım yarım kadeh soğuk olanı da yeter


Teşekkürler Canan.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.02.13, 22:26   #9
Üye

BlackWhite - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2012
Konular: 32
Mesajlar: 99
Ettiği Teşekkür: 545
Aldığı Teşekkür: 533
Rep Derecesi : BlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerdeBlackWhite Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sıcak Şarap Nasıl Yapılır

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Limon Mesajı göster
Eksik kalma
Favorim her zaman rakıdır ama değişik tatlara da açık olmak lazım
BlackWhite isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz BlackWhite'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.02.13, 22:29   #10
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20323
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Sıcak Şarap Nasıl Yapılır

Önce; ''CANAN'' harikasın, benim için son derece bilgilendirici oldu.. Sonra; yahu ben bir şişe şarabı metal sürahiye boşaltıp, soba üstünde ısıtarak, içine küçük elma dilimleri atarak yine metal kupa da içiyor ve sıcak şarap içtiğimi sanıyordum ...

Konu alkol olunca, hep kestirmeden gidiyorum ben
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alman, åžarap, glã¼hwein, glühwein, nasıl, sä±cak, sıcak, tarifi, usulã¼, usulü, yapılır, şarabın, şarap


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Otomatik Şanzıman Nedir? Nasıl Çalışır? Bakımı Nasıl Yapılır? Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 1 12.10.14 16:07
Fırın'da Kestane Nasıl Yapılır? Nasıl Soyulur? Kartal Pratik Bilgiler & Püf Noktalar 6 04.04.13 15:20
Mumyalama Nasıl Yapılır? Abartmatozu Fen Bilimleri 3 26.01.13 15:02
Adana Kebap Nasıl Yapılır? Kartal Et Yemekleri 2 17.02.09 08:15
Küresel Isınma Ve 7 Büyük Yanılgı. oneyouu Bilimsel Çalışmalar ve Haberler 0 28.01.09 22:33


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.