Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > İlginç Haberler

İlginç Haberler Sık rastlanılmayan haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.06.2016, 01:15   #1
Çevrimdışı
Taner
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Erdoğan’ın Putin Sevdasının Asıl Nedeni

Erdoğan'ın Putin Sevdasının Asıl Nedeni - Gazeteport

Tayyip Erdoğan’ın yeniden depreşen Putin sevdasının perde arkasında Rusya’nın Birleşmiş Milletlere yaptığı şikayetin etkin olduğu belirtiliyor..

Rusya’nın Erdoğan Ailesi ve AKP hükümetinin IŞİD ile bağlantısınu yeniden hatırlayalım;

Türkiye’nin Rusya uçağını düşürmesinden sonra Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoly Antonov, Türkiye’nin Suriye ve Irak’tan ‘çalınan petrolün’ en büyük alıcısı olduğunu açıklamıştı. Antanov, “Elimizdeki bilgilere göre, ülkenin en üst düzey siyasi liderliği, Erdoğan ve ailesi bu suç faaliyetine karışmış durumda” demişti.

Rusya o Görüntüleri yayınladıRusya o Görüntüleri yayınladı


Rusya, Nisan 2016’da ise delillerle birlikte Birleşmiş Milletler’e başvurdu.

Rusya BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, Türkiye’nin Suriye’de IŞİD’in kontrolü altında bulunan bölgelere yasadışı yollardan silah ve mühimmat gönderdiğine ilişkin belgeleri BM Güvenlik Konseyi’ne sunmuştu. Kasım 2015 ile Ocak 2016 arasını kapsayan dosyada şu bilgiler yer alıyordu;

“Organizasyonu MİT Yapıyor”

-Türkiye, IŞİD’in ana silah ve askeri teknoloji tedarikçisi durumunda. Bu amaç doğrultusunda yasadışı örgütleri kullanan Türkiye’de tüm bu organizasyonu idare eden Milli İstihbarat Teşkilatı. Sevkiyat, arabalarla ve insani yardım konvoylarıyla gerçekleştiriliyor.

İşte O Mühimmatlar

-Türk istihbarat mensupları, Ocak ayının ortasında Şam Cephesi militanlarına 7,62 mm ve 12,7 mm kalibreli silahlar ve RPG-7 roketatarları tedarik etti. 25 Ocak’ta ise İnsan Hak ve Özgürlüklerini Koruma Vakfı, IŞİD militanlarına yaklaşık 55 tonluk gıda ve malzeme gönderilmesine aracı oldu.

Vakıflar Aracılık Ediyor

-Silah, askeri ekipman ve yardım tedarikinde en etkin olan kuruluş olan Beşar Vakfı, Bayırbucak ve Kızıltepe Türkmenlerine 50 konvoy gönderdi. Vakfın ana finansman kaynakları, resmi olarak özel ve tüzel kişilerin yaptığı bağışlar olarak görülüyor ancak özel ve tüzel kişi görüntüsü altında Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan kaynak aktarılıyor. Hükümetin yardımıyla vakıf, Türkiye ve yurtdışındaki bankalarda hesap açıyor

IŞİD ve diğer terör örgütlerine yapılan sevkiyatların bir diğer önemli tedarikcisi ise İyilikler Vakfı. Vakıf 25 konvoyluk sevkiyat gerçekleştirdi.

2 Milyon Dolarlık Kimyasal Madde

-Reyhanlı, Azez, Kamışlı ve Cerablus’taki sınır hattı üzerinden Suriye’deki teröristlere patlayıcı madde ve kimyasal madde gönderildi. 2015 yılı içinde 2 bin 500 ton amonyum nitrat (788,7 bin dolar), 456 ton potasyum nitrat (468,7 bin dolar), 75 ton alüminyum tozu (496,5 bin dolar), sodyum nitrat (19,4 bin dolar), gliserin (102,5 bin dolar) ve nitrik asit (34 bin dolar) örgüt militanlarına ulaştırıldı.

Lavrov: IŞİD desteğini reddetmeyin, BM’ye kanıtlayın

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise Türkiye’nin Suriye’deki cihatçı gruplara destek olmadığını sadece sözle reddetmemesini, BM’ye kanıtlaması gerektiğini söyledi.
__________________
Gerçekçi ol İmkansızı iste.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 20.06.2016, 01:31   #2
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan’ın Putin Sevdasının Asıl Nedeni

Biz neymişiz be abi....vay vay vaytttttt...
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
asıl, erdoğan’ın, nedeni, putin, sevdasının


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.