Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > İlginç Haberler

İlginç Haberler Sık rastlanılmayan haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 28.07.2016, 20:56   #1
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up OHAL Döneminde Seyahate Çıkmak?

OHAL Döneminde Seyahate Çıkmak?





Ülkemizde 3 aylık OHAL ilan edildi. Ancak daha önceden planlanan tatiller, çok erken alınmış uçuşlar var. Peki OHAL Döneminde Seyahate Çıkmak mümkün mü? Bu durum turizmi, seyahatlerimizi nasıl etkiler? Bundan böyle nelere daha fazla dikkat etmeliyiz? Biliyor musunuz?

Dünyada kimi zaman pek çok ülkede ‘Olağanüstü Hal’ dönemleri yaşanıyor. Örneğin son terör saldırılarından sonra turizmi vızır vızır işlemeye devam eden Fransa’da 8 aydır OHAL var. Günlük hayatımızında elbette bir çok şey değişebilir. Ancak hem iç hem dış turizm işlemeye devam edecek. Önceden planlanmış tatiller, ya da yeni tatil programları yapıyoruz. Günün şartlarında aşağıdaki maddelere dikkat edersek OHAL’de tatile çıkmak çok da zor değil.


OHAL’ Döneminde Yurtiçi Seyahate Çıkmak

  • Kimlik belgeniz her daim mutlaka ama mutlaka yanınızda olsun. Yalnız tatile çıkarken değil , bu dönem her yerde çok daha sık kimlik denetimi yapılacağı için mümkünse kimliksiz hiç bir yere çıkmayın
  • Havaalanları, tren garları ve otogarlarda denetimler nedeniyle çok daha uzun kuyruklar olabilir. Bu nedenle yurtiçi uçuşlar için en azından 2-3 saat önce havalimanında hazır bulunun.
  • Gittiğiniz yerlerde herhangi bir gösteri yürüyüşü , protesto vb. ortamlardan kaçının.
  • Daha planlı olun. OHAL kapsamında devlet herhangi bir gün sokağa çıkma yasağı veya bölgesel sınırlama koyabilir. Mümkünse hangi gün nerede kalacağınız belli olsun. Rezervasyonlarınızı önceden yapın, döküman olarak elinizde bulundurun.
  • Özellikle askeri ve emniyet birimleri ve personeli yakınlarında ve resmi dairelerde film fotoğraf çekmeyin. Etrafta çekim yasağı uyarıları olmasa bile bu dönem ekstra hassas davranabilirler.
  • Her türlü trafik denetimi, kimlik kontrolu vb. durumlarında sakin ve extra nazik olmaya çalışın. Karşınızdaki görevlinin uzun saatler çalışmışmış ve hepimiz gibi yoğun stresli bir dönemden geçiyor olduğunu hatırlayın.yurtdişi-seyaht-pasaport-pegasus

OHAL döneminde Yurtdışı Seyahate Çıkmak

Geçtiğimiz hafta üst üste gelen haberler sonucu yurtdışı seyahatleri biraz zorlaştırıldı. Hatta kimi kesimlerde tamamen yasaklandı. Bu kapsamda şimdilik rektörler ve tüm akademik personelin, ayrıca her kademede askeri personelin yurtdışına çıkması tamamen yasak. Kamu personelinin de izinleri kaldırıldı, görev başında olmaları istendi.

  • Yeşil pasaportla seyahat edenler için havaalanlarında extra denetimler yapılıyor. Buna göre aktif görevde olan devlet memurları ve ondan dolayı yeşil pasaporta hak kazanmış tüm yakınları yurtdışına çıkarken bağlı oldukları kurumdan yurtdışına çıkış izinlerini gösteren belge, emekliler ise emeklilik belgesini yanında bulundurmalıdır. Daha ayrıntılı bilgi için Özlem Demir’in yeşil pasaportla yurtdışına çıkış yazısına da göz atabilirsiniz
  • Özel sektör çalışanlarıda kara hava ve deniz sınır çıkışlarında ibraz edilmek üzere ‘SGK bildirim 4A Hizmet dökümü‘ belgesini yanlarında bulundurmalı. Bu belgeyi e-devlet A4 Hizmet Dökümü linkinden e-devlet hesabınıza girerek kolayca alabilirsiniz.
  • Havalimanlarında aksayan uçuşlar ve yoğun güvenlik kontrolleri sebebiyele çok daha kalabalık olabilir. Bu nedenle yetkililer yurtdışı uçuşlarınızda en az 4-5 saat önce hazır bulunmanızı tavsiye ediyor.
  • Son dönemde kimi havayolu şirketleri bazı ülkelere uçuşları değiştirmiş veya tamamen iptal etmiş olabilir. Uçuşunuzu mutlaka önceden arayıp teyid edin.
  • Yoğunluk sebebiyele havalimanında ‘overbooking‘ olmamak için mutlaka önceden check-in yapın. Overbooking uçuşunuza fazla rezervasyon alınması demektir. Uçakta fazla yolcu olması durumunda önceden check-in yapmamış yolculara başka müsait bir uçuş teklif edilebilir. Böyle bir durumda uçuş mesafenize göre 250- 600€ arası tazminat taleb edebilirsiniz unutmayın.
  • Kendi aracınızla yurtdışına çıkıyorsanız tüm kara sınır kapılarında da yukarıdaki denetimler geçerlidir. Bulgaristan sınır kapısından çıkarken dakika dakika her aşamayı yazdığım ‘Kendi Aracınla Yurtdışına Gitmek‘ yazısına mutlaka göz atın
  • Yurtdışında da olsanız tatilde siyasi ve askeri meseleleri yüksek sesle tartışmaktan, herhangi bir kavga , gösteri ve eyleme girmekten kaçının.

Yaşanan bu üzücü dönem hepimiz çok yıprattı ve yordu. Ancak hayat devam ediyor. Yeni dönemde işimize daha sıkı sarılmak ve hayata daha pozitif bakmak için hepimizin tatile ihtiyacı olacak. Benim önerim ister önceden planlanmış ister yeni yapacağınız tatil planlarını imkanlar ölçüsünde ertelemeyin.

Kaynak
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.07.2016, 22:19   #2
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: OHAL Döneminde Seyahate Çıkmak?

En önemliside sanırım seyahate çıktınız polis asker vs.. görünümlü ama gerçekte görevli olmayan art niyetli kişilere rast gelinmesi...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Çıkmak, döneminde, ohal, seyahate


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.