Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > İlginç Haberler

İlginç Haberler Sık rastlanılmayan haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.08.2017, 13:23   #1
Çevrimdışı
NaNaNe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Deri Üzerine Yazı Yazma: Dermatografi

Deri Üzerine Yazı Yazma: Dermatografi





Belirli aralıklarla haberlerde "Çocuğun üzerinde X dininin tanrısının sözleri bulundu." şeklinde haberler görürsünüz. Bu kimi zaman İsa figürü olur, kimi zaman Arapça bazı sözler olur, kimi zamansa adını bile duymadığınız bir dinin, bir grubunun tapındığı bir şeyin işareti olabilir. Ancak ilginç olan, bunun "sadece bebeklerde" görülmesidir. Daha ilginç olanıysa, bu bebeklerin doğum fotoğraflarında böyle izlerin bulunmamasıdır. Daha da ilginç olanıysa, aradan yıllar geçtikten sonra aynı çocuğun yetişkin halinin bir daha asla haber olmamasıdır. Sanki bu "mesaj" verilir ve sonra unutulur gider...

Çocuk istismarının halk tarafından övgüyle karşılanan en acayip versiyonlarından biri olan bu olayın bazı spesifik örneklerinin sebeplerinden Pareidolia ile ilgili albümümüzde açıkladık ve açıklamayı sürdürüyoruz. Ancak bu yazıda, size daha acı bir gerçekten bahsedeceğiz: o bebeklerin üzerindeki yazıları aileleri yazıyor olması çok muhtemel, çünkü çok az insanın bildiği bir hastalık (daha doğrusu başka hastalıkların semptomu olarak görülen bir deri durumu) bunu mümkün kılıyor. Yani bebeğin üzerinde "oluşuverdiği" iddia edilen sözler, muhtemelen ün ya da paraya olan düşkünlük veya ekonomik muhtaçlıktan ve psikolojik problemlerden ötürü aileleri ya da tanıdıkları tarafından bebeklere kazınan notlar. Tabii ki sonrasında olanlar hep aynı... Sorgulamaktan ve bilimden uzak devasa bir kitle, bunu gerçek sanıp internet gibi bulaşıcı bir araç üzerinden yayıveriyorlar.

Bu ilginç ve tam olarak nasıl oluştuğu tanımlanamamış, mast hücrelerindeki bir durumdan ötürü geliştiği düşünülen hastalığın adı dermatografi. Biz burada üçüncü sınıf gazete ve sitelerde görebileceğiniz "çocuğun üzerindeki mucize" şeklindeki haberler üzerinden değil, bu durumu pozitif bir duruma çevirebilmiş Ariana Page Russell üzerinden anlatacağız. Russell 33 yaşında ve dermatografiye sahip, yani derisine normalden biraz güçlü bastırdığında, bastığı bölgede kırmızı bir iz kalıyor (görselden görebilirsiniz).

Russell ise bu durumu lehine çevirerek, vücudunu bir tuval olarak kullanıyor ve bıraktığı izlerin fotoğrafını çekerek sanat yapıyor. Sanatına en son yer vereceğiz, ancak dermatografi hakkında kısa bir bilgi verelim:

Ne yazık ki bu durumun sebebi henüz tespit edilebilmiş değil. Dermatografisi olan kişilerin derisini kaşıdığınız zaman, 30 dakika civarında kaybolmayan kırmızı bir iz kalıyor (tıpkı alerji izleri gibi). Çok ciddi sorunlar yaratmadığı için, dermatografi olanlar tedavi peşinde pek koşmuyorlar ve bununla yaşamaya alışıyorlar. Bu durumun alerjiye benzer bir sebebi olduğu düşünülüyor. Üstelik bu durum doğuştan olmak zorunda da değil, dediğimiz gibi, bir hastalık yerine bir deri durumu olduğu için, herhangi bir yaşta görülebiliyor.

Bu durumla ilgili çok fazla bilgi yok maalesef, ancak sanıyoruz Russell'ın sanatından birkaç örnekle bu yazımızı noktalayabiliriz. Russell'ın şu sözleri oldukça anlamlı:

"Hassas vücudum aynı zamanda benim tuvalim."





















Deri özelliklerine göre dermatografinin etkileri farklı görülebilir. Ancak çoğunlukla bu şekilde görülmektedir. Özellikle son fotoğrafta, sol taraftan silinmeye başladığına dikkat ediniz.


Kaynak
__________________

  Alıntı ile Cevapla
NaNaNe'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
deri, dermatografi, Üzerine, yazma, yazı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:34.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.