Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > İlginç Haberler

İlginç Haberler Sık rastlanılmayan haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.03.2009, 02:31   #1
Çevrimdışı
**EMEL**
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tarihe Geçen Ölümler...

Tarihe Geçen Ölümler...


Hiç sakalı yüzünden ölen birini duydunuz mu? Ya da boynuna taktığı eşarptan boğulan birini tanıyor musunuz? Neatorama adlı haber sitesi tarihin en ilginç 30 ölümünü seçti. İşte en acayip ölüm hikayelerinden bazıları;






Çılgın terzi : moda tasarımcılarıyla ünlü paris’te 1911’de şehrin en ünlü terzilerinden franz reichelt fonksiyonel bir kıyafet hazırladı. Reichelt geniş bir mantoyu andıran tasarımının paraşüt olarak da kullanılacağına inandı. Bunu ispat etmek için eyfel kulesi’nden atlayan terzi yanılgısını canıyla ödedi





Rasputin efsanesi : rus mistik grigori rasputin’nin (1869-1916) çarlığa yakın olması düşmanları harekete geçirdi. Rasputin’e önce siyanür içirildi. Ancak fare zehrinin öldürmemesi üzerine silahla vuruldu. Kaçmaya başlayan rasputin’in başına demir levyeyle vurdular. Buzla kaplı nehre atılarak boğulan rasputin’in donmuş cesedi iki gün sonra sudan çıkarıldı.







Beyzbol topu : amerikan cleveland ındians’ın efsanevi oyuncusu ray chapman oyun sırasında başına vuran ve kafatasını parçalayan beyzbol topuyla yaşamını yitirdi



Timsah avcısı avlandı : avustralyalı vahşi doğa uzmanı steve ırwin ‘timsah avcısı’ olarak anılıyordu. Irwin great barrier reef’de belgesel film çalışması sırasında dikenli bir vatozun göğsüne iğnesini fırlatması sonucunda öldü.






Sakalı sonu oldu : dünyanın en uzun sakallı adamı olarak bilinen avusturyalı hans steininger bir gün tutkuyla uzattığı sakalının ölümüne neden olacağını aklına bile getirmedi. 1567’de bir metre 40 santimetre uzunluğundaki sakalına takılınca dengesini kaybetti. Boynu kırılan steininger anında yaşamını yitirdi.






Rol değil gerçek : amerikalı komedyen dick shawn kahkaha dolu şovu sırasında meslektaşlarını eleştiriyordu. ‘işim için hiçbir zaman yerlere kapanmam’ derken sahnenin zeminine düşen shawn’ı hayranları çılgınca alkışladı. Shawn 10 dakika boyunca aralıksız süren alkışlardan sonra kalkmayınca yanına gelen güvenlik görevlileri öldüğünü fark etti.




Tatlı tatlı göçtü : isveç kralı adolf frederick tatlıya düşkünlüğüyle tanınıyordu. ‘ölümüm savaş arenasında değil yemek masasında olsun’ sözüyle ünlü olan isveç kralının istediği oldu. Hazımsızlık sorunu olan kral 1771’de 61 yaşındayken havyar 10 kadeh şampanya ve 14 porsiyon tatlısını bitirdikten beş dakika sonra dünyaya veda etti.


Alıntıdır.
__________________
Hayat dediğiniz 1 çay
İnsan ise sadece 1 şeker
Karıştırdıkça hayattan tat aldığını sanırsın
Oysaki;
Hayatın seni erittiğini çay bitince anlarsın..




  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz **EMEL**'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.03.2009, 02:34   #2
Çevrimdışı
Smyrna
Okunuşu: Simirna

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarihe geçen ölümler...

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi **EMEL** Mesajı göster
TATLI TATLI GÖÇTÜ : İSVEÇ KRALI ADOLF FREDERİCK TATLIYA DÜŞKÜNLÜĞÜYLE TANINIYORDU. ‘ÖLÜMÜM SAVAŞ ARENASINDA DEĞİL YEMEK MASASINDA OLSUN’ SÖZÜYLE ÜNLÜ OLAN İSVEÇ KRALININ İSTEDİĞİ OLDU. HAZIMSIZLIK SORUNU OLAN KRAL 1771’DE 61 YAŞINDAYKEN HAVYAR, HAVUÇ ÇORBASI, RİNGA BALIĞI, KARİDESLİ BÖREK, 10 KADEH ŞAMPANYA VE 14 PORSİYON TATLISINI BİTİRDİKTEN BEŞ DAKİKA SONRA DÜNYAYA VEDA ETTİ.

normal ya kesin çatlamıştır...

__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.03.2009, 02:38   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarihe geçen ölümler...

TİMSAH AVCISI AVLANDI : AVUSTRALYALI VAHŞİ DOĞA UZMANI STEVE IRWİN ‘TİMSAH AVCISI’ OLARAK ANILIYORDU. IRWİN, GREAT BARRİER REEF’DE BELGESEL FİLM ÇALIŞMASI SIRASINDA DİKENLİ BİR VATOZUN GÖĞSÜNE İĞNESİNİ FIRLATMASI SONUCUNDA ÖLDÜ.

Yaptigi programlari zevkle izliyordum.

O kadar yaptigi tehlikeli programlarda bir vatoz'dan ölecegini degilde, hep bir timsahtan ölecegini düsünürdüm.

Öldügüne cok üzülmüstüm
  Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 17.10.2010, 14:10   #4
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Tarihe geçen komik ölümler


Tarihe geçen komik ölümler



Kimi terziydi kimi büyücü kimiyse sporcuydu ama onlar mesleklerindeki başarılarıyla değil birbirinden ilginç ölümleriyle tarihe geçtiler. Kimi boynuna taktığı eşarptan boğuldu, kimi de sakalı yüzünden öldü. Neatorama adlı haber sitesi tarihin en ilginç ölümünü seçti. İşte en acayip ölüm hikâyelerinden bazıları.




Aya Sarılmak İstedi


Çin şair Li Po, Çin'in edebiyat dünyasındaki en iyi şair olarak kabul ediliyor. Şair aynı zamanda liköre olan düşkünlüğüyle de biliniyor. En iyi şiirlerini de sarhoşken yazmıştır. Bir gece Li Po Yangtze nehrinde sal ile gezinirken ayın su üzerindeki yansımasını kucaklamak isteyince nehre düşerek boğuldu.



Katil Bıyık


Avusturyalı Hans Steininger 1,4 metre ile dünyanın en uzun bıyığına sahip olmakla ünlüdür. 1567 yılında bir gün yaşadığıo şehirde yangın çıktı. Hans da kaçarken bıyığını toplamayı unuttu. Koşarken bıyığının üzerine bastı ve dengesini kaybederek düştü. Yuvarlanırken boynunu kırdı ve öldü.




Kasayı Açmak İstedi


Ünlü Tenessa'lı viski üreticisi Jack Daniel bir sabah iş yerine erken gitti. Para kasasını açmak istedi ancak şifresini hatırlayamadı. Sinirlenen Daniel da kasaya bir tekme attı. Bu tekme yüzünden ayak baş parmağına zarar verdi ve bir süre sonra da orada oluşan bir enfeksiyon yüzünden hayatını kaybetti.



Portakal Kabuğuna Bastı

Bobby Leach Niagara şelalerinden bir fıçı içinde atlayan dünyadaki ikinci kişi. Bu atlayıştan başka ölüme meydan okuyan başka girişimleri de bulunuyor. Bu kadar cesur birisinin ölümü ise oldukça ironik. Leach, bir gün bir Yeni Zellanda sokağında yürürken bir portakal kabuğuna basınca kayarak düştü ve bacağını kırdı. Öylesine kötü bir kırıktı ki bacağın kesilmesi gerekiyordu. Cesur adam bir süre sonra kırıkta oluşan hastalıklar yüzünden öldü.




Çılgın Terzi

Fransız terzi Franz Reichelt bir manto-paraşüt dikmişti. İlk başta medyaya cansız bir manken kullanarak icatını test edeceğini söylese de sonradan kendi atlayacağını açıkladı. Eyfel kulesinin 60 metre yükseklikteki ilk katından 1911 yılının soğuk bir şubat günü atladı ve yere çakıldı.



Rasputin Efsanesi

Tasavvuf ehli Rus Grigori Rasputin ilk olarak on kişiyi zehirleyebilecek güçteki siyanürden kurtuldu. Onun halen yaşadığını gören katilleri onu dört kere vurdu. Bu kurşunlamadan da canlı çıkan Rasputin'i katilleri elini kolunu bağlayarak denize attı ve ondan kurtuldular.



Canlı Yayında İntihar


Christine Chubbuck canlı yayında intihar eden ilk haber sunucusu. 15 Temmuz 1974'te, canlı yayın başladıktan sekiz dakika sonra genç sunucu "Kanal 40'ın en güncel haberleri ekrana getirme politikası olarak bir tane daha izleyeceksiniz: bir intihar girişimi." Dedi ve belindeki silahı kafasına dayıyarak tetiği çekti.



Şişenin Kapağını Yuttu

Amerikan senarist Tennessee Williams 1983 senesinde bir otel odasında alkol alırken şişenin kapağını yutarak öldü.




Beyzbol Topu


Amerikan Cleveland Indians'ın efsanevi oyuncusu Ray Chapman oyun sırasında başına vuran ve kafatasını parçalayan beyzbol topuyla yaşamını yitirdi.




Timsah Avcısı Avlandı


AvustralyalI vahşi doğa uzmanı Steve Irwin ‘Timsah Avcısı' olarak anılıyordu. Irwin, Great Barrier Reef'de belgesel film çalışması sırasında dikenli bir vatozun göğsüne iğnesini fırlatması sonucunda öldü.




Rol Değil Gerçek

Amerikalı komedyen Dick Shawn kahkaha dolu şovu sırasında meslektaşlarını eleştiriyordu. ‘İşim için hiçbir zaman yerlere kapanmam' derken sahnenin zeminine düşen Shawn'ı hayranları çılgınca alkışladı. Shawn 10 dakika boyunca aralıksız süren alkışlardan sonra kalkmayınca yanına gelen güvenlik görevlileri öldüğünü fark etti.




Tatlı Tatlı Göçtü

İsveç Kralı Adolf Frederick tatlıya düşkünlüğüyle tanınıyordu. ‘Ölümüm savaş arenasında değil yemek masasında olsun' sözüyle ünlü olan İsveç kralının istediği oldu. Hazımsızlık sorunu olan kral 1771'de 61 yaşındayken havyar, havuç çorbası, ringa balığı, karidesli börek, 10 kadeh şampanya ve 14 porsiyon tatlısını bitirdikten beş dakika sonra dünyaya veda etti.


Kaynak : Mynet


  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.2010, 14:30   #5
Çevrimdışı
aksoy
Tam Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarihe geçen komik ölümler

Allah'ım ben de kendimi İsveç Kralı olarak görmek istiyorum. Ama ne olur Adolf'un ki gibi salak bir beyin verme.. Salak kral yemekten sonra spor yapmayı unutmuş.
Mesela cariyelerle havuzda güreş yapabilirdi.
__________________
Güzel gerçek; Gerçek Güzelliktir....
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz aksoy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.2010, 14:38   #6
Çevrimdışı
Emilio Santos
. . . . . Erlik'in Katili . . . . .

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarihe geçen komik ölümler

O kadar şeyi kim yese ölür

Ama Cek Deniyıl'a üzüldüm. Para kasasını tekmelemesi için birini tutsaymış keşke "Emanetin bizde babacığım, gözümüz gibi bakıyoruz"
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Emilio Santos'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.2010, 14:41   #7
Çevrimdışı
OkyanusunKalbi
WoodStock

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarihe geçen komik ölümler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi axoy Mesajı göster
Allah'ım ben de kendimi İsveç Kralı olarak görmek istiyorum. Ama ne olur Adolf'un ki gibi salak bir beyin verme.. Salak kral yemekten sonra spor yapmayı unutmuş.
Mesela cariyelerle havuzda güreş yapabilirdi.

Yapmadığını hiç sanmıyorum gerçi de, demek tatlıya düşkünlüğü kadınlara düşkünlüğünden daha ağır basmış.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.2010, 14:42   #8
Çevrimdışı
aksoy
Tam Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarihe geçen komik ölümler

.
__________________
Güzel gerçek; Gerçek Güzelliktir....
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz aksoy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.2010, 15:41   #9
Çevrimdışı
Esmeralda
« Gamlı Baykuş »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarihe geçen komik ölümler

Hiçkimse durduk yere ölmüyor. Vadesi geldi demek doğru birşey mi bilmiyorum ama sebebi bilinmeyen ölümler de yok değil. Ölüme anlam katması açısından komik veya değil bir sebebi olmalı ölümün.
__________________
Tanrım, Bana değiştirebileceğim şeyleri değiştirmek için CESARET,

Değiştiremeyeceğim şeyleri kabul etmek için SABIR,

İkisi arasındaki farkı bilmek için AKIL ver…....
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Esmeralda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 17.10.2010, 16:31   #10
Çevrimdışı
seyda
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Tarihe geçen komik ölümler

Bobby Leach ''Niagara şelalerinden bir fıçı içinde atladı'' ve daha sonra Yeni Zellanda sokağında yürürken bir portakal kabuğuna basması sonucuyla hayatını kaybetti...bu bana çok ilginç geldi ölümün nerede ve nasıl yakalayacağı belli değil...
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz seyda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
komik


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.