Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > İlginç Haberler

İlginç Haberler Sık rastlanılmayan haberler


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.10.2011, 14:43   #1
Çevrimdışı
Sude
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fotokopi makinası gibi mucize çocuk!




Gaziantep'te 10 yaşındaki Tarık Yiğit'in, noter huzurunda, tüm kelimelerin fotokopi makinası gibi bir anda göz tarafından görülüp, beyin tarafından algılanması olan 'hızlı okuma tekniği' ile 1 dakikada 11 bin 725 kelime okuduğu açıklandı.




Zeki GÜNAY'ın haberi

Hataylı 4’ncü sınıf öğrencisi Tarık Yiğit, geçen yıl sınıf öğretmeni babası Hasan Basri Yiğit ile birlikte uzman eğitimci Selahattin Yaylamaz’ın Okuma Okulu Eğitim Akademisi’nde düzenlenen hızlı okuma ve algılama teknikleri eğitimine katıldı. Dakikada 125 kelime ile hızlı okumaya başladığı belirtilen Yiğit, 30 saatlik bir eğitimin ardından dakikada 750 sözcüğe ulaştı. 1 ay sonra tekrar eğitimlere katılan Yiğit buradan da 1500 kelimeye çıktı. Zaman zaman yapılan eğitimlerle seviyesini yükselten öğrenci, 10 bin kelimeye kadar ulaştı. 15- 20 bin kelimenin sınırlarını da zorlayan Yiğit, daha sonra Hatay’da 16 bin öğrencinin girdiği sınavda 100 soruyu 20 dakikada eksiksiz olarak doğru cevaplandırarak birinci oldu.

Yiğit, son olarak Gaziantep Sanko Park Alışveriş Merkezi’nde noter huzurunda rekor denemesi gerçekleştirdi. Rekor denemesinden önce alıştırmalarda bulunan öğrenci, daha sonra ’Çılgın Öğretmen’ adlı kitabın 67 sayfasını hızlı okuma tekniği ile 1 dakikada okudu. 11 bin 725 kelimeye ulaştığı belirtilen öğrenci, Amerikalı Mariel Aragon’un 6 bin olan rekorunu ikiye katlayarak, ’Dünyanın en hızlı okuyan insanı’ olmayı başardığı açıklandı.

’BU ÇOCUĞUN GELECEĞİ ÇOK PARLAK’


Tarık Yiğit’i kırdığı rekordan dolayı kutlayan Uzman Eğitimci Selahattin Yaylamaz şunları söyledi:

"Tarık okuyor, anlatıyor, sorduklarımıza çok net cevaplar verebiliyordu. Fakat bunun bir sınavla tescillenmesi gerekiyordu. Hatay’da kendi düzeyindeki 16 bin öğrencinin girdiği tespit sınavında 100 soruyu 20 dakikada tamamlayıp eksiksiz birinci oldu. Bu da bizi çok heyecanlandırdı. Tekrardan okuma çalışması yaptık, ölçüm yaptık. En son dakikada yaklaşık 12 bin kelime okudu. Hem de çok net anlıyor ve biliyor. Bu da bizim için gurur vesilesi. Türkiye’ye armağan olsun. Dünyada şu ana kadar bilinen rekor 13 yaşında iken 6 bin kelime okuyan Amerikalı Mariel Aragon. Tarık, dünyanın en hızlı okuyan öğrencisi oldu. Bu çocuğun geleceği çok parlak. Ülkemize kazandırmamız gerekiyor."

BİLİM ADAMI OLMAK İSTİYOR


Kırdığı rekordanmutlu olduğunu belirten Tarık Yiğit de, "125 ile başlamıştım. Sonra 750’ye çıktım. Kendimi daha da geliştirdim. Bana eğitimi veren Selahattin hocama çok teşekkür ediyorum. Kendimi beğenmişlik olmasın ama, rekoru kırdığım için de gurur duyuyorum. İleride bilim adamı olmak istiyorum" diye konuştu.
Baba Hasan Basri Yiğit de oğlu ile gurur duyduğunu söyledi.

HIZLI OKUMA TEKNİĞİ NEDİR?


Okuma Zekası Kitabı Yazarı Selahattin Yaylamaz, hızlı okuma tekniğinin ’sayfadaki tüm kelimelerin fotokopi makinası gibi bir anda göz tarafından görülüp, beyin tarafından algılanması’ olarak tanımlanabileceğini söyledi. İnsan beyninin çok büyük kapasiteye sahip ve gördüğünü algılamaya hazır bir halde bulunduğunu kaydeden Yaylamaz, normal yapıda bir insanın gözünün iyi bir görevinin kameramanlık, beynin ise dikkatli bir şekilde odaklanması halinde dakikada bin, daha kapasiteli olanların ise 5- 15 bin sözcüğü algılama potansiyeline sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bunu yaparken öncelikle eğitilecek kişilere göz ve dudak egzersizi yaptırmaktayız. Dünya tarihinde İbni Sina’nın bir sayfayı bir bakışta algıladığını biliyoruz. 1970’li yıllarda bu işin eğitimini, hızlı okuma tekniğini Türkiye’ye getiren Prof. Dr. Reha Oğuz Türkkan’dan eğitim alan eski Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in, dakikada 5 bin ile 7 bin kelime okuma seviyesine çıktığı da bilinmektedir. Şu an eğittiğimiz çocuğumuz ise bizim kurslarımıza 4 kez katıldı. Her defasında çıtayı daha da yükseltti ve evinin bulunduğu Hatay’da düzenlenen seviye tespit sınavlarında 100 soruyu 20 dakikada okuyarak cevaplayıp, il birincisi oldu. Hızlı okuma tekniğini bir cümle ile özetlemek gerekirse, sayfayı bir bakışta görüp, algılamak olarak tanımlayabiliriz."
__________________

”İnsan, kalbi ve aklıyla bir yola baş koyduysa bu dünyada hiçbir şey imkansız değildir.”
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Sude'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gibi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.