Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > İnsan Sağlığı ve Hastalıklar

İnsan Sağlığı ve Hastalıklar İnsan sağlığını etkileyen faktörler ve tedavileri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.12.2013, 12:22   #1
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Çocuklarda Horlama Sorunu



Yapılan yeni çalışmalar çocuklarda uyku bozuklukları ve obezite arasında güçlü bir ilişki gösteriyor.



Çocuklarda horlama ve uykuda tıkanmalar (Obstrüktif uyku apnesi) bir uyku bozukluğudur. Çocuk uyku esnasında tam uyku moduna yani yeterince derin uykuya giremez ve uyku esnasında çocuğun nefesi defalarca kısmen ya da tamamen belirli saniyeler içinde bloke olur.

Bu tıkanıklıklar uyku sırasında üst solunum yolundaki bazı yapıların rahat hava geçişine izin vermemesi nedeniyle olmaktadır. Çocuklarda olan bu tıkanıklıklar erişkinlerde görülen uyku bozukluklarından daha farklıdır. Çocuklardaki durumun sebebi son derece açık ve bellidir.

Genellikle geniz eti, bademcik yapılarının solunum yolunu tıkayacak şekilde irileşmesi çocukta horlama ve gece tıkanmalarına neden olmaktadır. Aile tarafından önemsenmeyen ve dikkate alınmayan bu durum aslında çocuğunuzu ciddi anlamda etkilemektedir.

Çocukların hayatla ilgili sosyal, psikolojik ve gelişim yapılarını etkileyen bu durum düzeltilmediğinde ileride ciddi sorunları da beraberinde getirmektedir. Gelişimsel yapı etkilenirken, dolaylı olarak pek çok olumsuz etkiyle beraber daha dirençsiz ve daha enfeksiyonlara açık hale gelmektedirler. Muayene sonrası bazı tereddütler söz konusuysa, o zaman daha objektif veri sağlayabilecek tetkiklere yönelmelidir. Bu tetkiklerden en önemlisi polisomnografi adı verilen uyku testidir.

Çocuk uyku testi başlı başına tecrübe kazanmış kişiler gözetiminde olmalıdır. Bu tür durumlarda hastalığı iyi bilen ve bu konuda uğraşan, horlama ve tıkanıklıkların tedavisinde veya cerrahisini ile uğraşan bir hekim tarafından yapılmalıdır.

UYKU BOZUKLUĞU-OBEZİTE

Ayrıca çocuğunuzun gün boyunca alışılmışın dışında, yorgun, sinirli ya da hiperaktif olmasına veya okul performansının kötü olmasına neden olabilir. Sabah uykudan uyandıktan sonra bile uykululuk hali devam eder. Gün içinde uykululuk hali vardır.

Öğrenme güçlüğü ve davranış sorunları düzensiz, parçalanmış uyku sonucu olabilmektedir. Yatak ıslatma, uyurgezerlik, büyüme geriliği, diğer hormonal ve metabolik sorunlar, okulda başarısızlık, uyku apnesi ile ilişkili olabilir.

Yapılan yeni çalışmalar çocuklarda uyku bozuklukları ve obezite arasında güçlü bir ilişki göstermektedir. Tıkanmalar yıllar içinde çocuğun çene, yüz veya kas fonksiyonunun yapısını etkileyerek bozulmasına yol açar.

Çocukların kaliteli bir uyku uyumalarına ve uyku bozukluğu sorunlarının çözümüne yardımcı olabilecek strateji ve tedaviler uyku ile uğraşan bir uzman tarafından sağlanmalıdır.

kaynak
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
Çocuklarda, daha, horlama, sorunu, uyku, veya, çocuklarda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.