Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > İnsan Sağlığı ve Hastalıklar

İnsan Sağlığı ve Hastalıklar İnsan sağlığını etkileyen faktörler ve tedavileri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 02.09.17, 21:16   #1
Yasaklı Üye

Ozymandias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2017
Konular: 8
Mesajlar: 79
Ettiği Teşekkür: 61
Aldığı Teşekkür: 205
Rep Derecesi : Ozymandias has a spectacular aura aboutOzymandias has a spectacular aura aboutOzymandias has a spectacular aura aboutOzymandias has a spectacular aura aboutOzymandias has a spectacular aura aboutOzymandias has a spectacular aura aboutOzymandias has a spectacular aura aboutOzymandias has a spectacular aura aboutOzymandias has a spectacular aura aboutOzymandias has a spectacular aura aboutOzymandias has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Bu Cevizler (Bir kısmı küflü) Yenir mi ?










Arkadaşlar küf zararlıdır. Anlam veremediğim olay bu cevizlerin küfü haricinde mükemmel olması. Küf kokuyorlar. Üzerine su döküp küfü temizliyorum ve yiyorum. Cevizin kabuğun altında küf var. Ceviz 3 kısımda inceliyecek olalım. 1.Kabuk (bildiğimiz sert kısım) 2. Cevizin derisi(bembeyaz kısmıyla kabuğun arasında olan ince zar. 3. Cevizin geriye kalan bembeyaz olan içi.

Deri dediğim kısımla kabuk arasında fotoğraflardan da göreceğiniz gibi küf var. Derinin altındaki kısımda ise küf kokusu rengi lekesi hiçbirşey yok. Oturup 1 kilo kabuklu ceviz yerken çok zevk alıyorum. Yüksek miktarda tüketiyorum. Bu yüzden benim için önemli bir konu. Zararlı ise yemeği bırakayım. Yorum yapabilmek için daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa lütfen bilgilendirin hemen paylaşayım.
Ozymandias isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Ozymandias'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.09.17, 23:33   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 7985
Mesajlar: 29,502
Ettiği Teşekkür: 107943
Aldığı Teşekkür: 156415
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bu Cevizler(Bir kısmı küflü) Yenir mi ?


Küf tutmuş sert kabuklu yemişler, aspergillus flavus adlı bir küf mantarı içerdikleri için özellikle tehlikeli.
Bu küf türü insan için en zararlı zehirleri üretiyor. Zehirli madde karaciğerde toplanıyor ve karaciğer kanserine yol açabiliyor.

Yiyeceklerin küflü kısmı atılıp, diğer kısımları yenilir diye bir şey yoktur.
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.09.17, 23:39   #3
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1491
Mesajlar: 14,311
Ettiği Teşekkür: 59429
Aldığı Teşekkür: 51086
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bu Cevizler(Bir kısmı küflü) Yenir mi ?

Küf zararlı bakteri oluşumudur.

Belki bir köşesinde 1 mm küf olan kaşarı o bölümünü keser gerisini yiyebilirsiniz ama bir cevizde ufacık bir küflenme varsa yenmemeli.

Ya da mesela yoğurt kabını açınca küf gördünüz; derhal atacaksınız.
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.17, 00:30   #4
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 82
Mesajlar: 2,295
Ettiği Teşekkür: 33651
Aldığı Teşekkür: 11787
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Bu Cevizler(Bir kısmı küflü) Yenir mi ?

@Aristo Aslında küf ve bakteri ayrı mikroorganizmalardır.

Küflenen hiçbir şey yenmemelidir. Çünkü siz küflü kısmı atsanız da geride mikotoksinler kalmış olabilir. Bundan emin olmak için mikrobiyolojik analiz yapmak gerekir ama evinizde böyle bir laboratuvar ortamı olduğunu sanmıyorum.

Canan'ın da koyu koyu belirttiği gibi aspergillusun ürettiği aflatoksin özellikle çok tehlikelidir ve kanserojen etkileri vardır.

Küf tadı hoşunuza gidiyorsa starter kültür kullanılan ve özellikle küflendirilmeye bırakılmış peynirleri tüketin mesela.
__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.17, 00:37   #5
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1491
Mesajlar: 14,311
Ettiği Teşekkür: 59429
Aldığı Teşekkür: 51086
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bu Cevizler(Bir kısmı küflü) Yenir mi ?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Efruz Mesajı göster
@Aristo Aslında küf ve bakteri ayrı mikroorganizmalardır.

Küflenen hiçbir şey yenmemelidir. Çünkü siz küflü kısmı atsanız da geride mikotoksinler kalmış olabilir. Bundan emin olmak için mikrobiyolojik analiz yapmak gerekir ama evinizde böyle bir laboratuvar ortamı olduğunu sanmıyorum.

Canan'ın da koyu koyu belirttiği gibi aspergillusun ürettiği aflatoksin özellikle çok tehlikelidir ve kanserojen etkileri vardır.

Küf tadı hoşunuza gidiyorsa starter kültür kullanılan ve özellikle küflendirilmeye bırakılmış peynirleri tüketin mesela.
Ben peynir örneğini verdim ama orda bile büyük bir bölüm kesilip atılmalı. Şahsen kendi dolabımdaki peynirde küflenme gmrürsen hemen atarım.

Bu arada çabuk küflenen gıdalar taze ve katkısı az gıdalardır. Katkısız ve katkısı az gıdalar çok daha çabuk küflenir ve bu yüzden çok çabuk tüketilmelidir.
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.17, 00:43   #6
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 82
Mesajlar: 2,295
Ettiği Teşekkür: 33651
Aldığı Teşekkür: 11787
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Bu Cevizler(Bir kısmı küflü) Yenir mi ?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Ben peynir örneğini verdim ama orda bile büyük bir bölüm kesilip atılmalı. Şahsen kendi dolabımdaki peynirde küflenme gmrürsen hemen atarım.

Bu arada çabuk küflenen gıdalar taze ve katkısı az gıdalardır. Katkısız ve katkısı az gıdalar çok daha çabuk küflenir ve bu yüzden çok çabuk tüketilmelidir.
Bazı mikrobiyologlar birkaç santim kesildikten sonra yenebileceğini düşünüyor. Bazıları da hepsi atılmalıdır diyor. Ben de hepsini atanlardanım. Diğer türlü içim rahat etmiyor çünkü.
__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.17, 02:38   #7
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1491
Mesajlar: 14,311
Ettiği Teşekkür: 59429
Aldığı Teşekkür: 51086
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bu Cevizler(Bir kısmı küflü) Yenir mi ?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Efruz Mesajı göster
Bazı mikrobiyologlar birkaç santim kesildikten sonra yenebileceğini düşünüyor. Bazıları da hepsi atılmalıdır diyor. Ben de hepsini atanlardanım. Diğer türlü içim rahat etmiyor çünkü.
Benim gözlemim yaşlıların atmadığı. Ben küfü hangi besinde görürsem olduğu gibi atarım. Ama yaşlılar atmıyorsa demek ki onlarında bir bildiği var; veya savaşlar falan yaşadıkları için belki de bizden daha fazla gıdanın kıymetini biliyorlar.

Bundan 20 yıl falan önce böyle raflarda uzun süre kalsınlar diye gıda üretilmiyordu. Mesela yoğurdu 3-4 günde yemezsen küflenirdi. Benim annanem de, babannem de küflü tarafı kaşıkla atar, gerisini yerlerdi. Keza kaşar paynirinde de aynısını yaparlardı... Biz yemezdik ama onlar yerdi. Nedeni yoksulluk falan da diyemem...

Babannem belki 80-90 sene yaşardı ama bir ameliyatta narkoz hatası nedeniyle o ameliyat sonrasında uyanamadı. Sanırım 73 yaşında ölmüştü. Annanem 86 yaşında öldü galiba...

Maddi sıkıntıları yoktu ama 1. ve 2. dünya savaşını, Kurtuluş savaşını falan yaşamışlar... Kim bilir o yokluk ve kıtlık şartlarında nelerle beslendiler... Ama o kadar uzun yılllar yaşayabildiler.

Ben bir gıdada 1 mm. mavilik, yeşillik görsem atıyorum.

O küfü atıp kalanını yiyen nesillerde nezle gibi kanser vukuatları yaşanmıyordu. Bizim nesiller ise güya ''tertemiz'' besleniyoruz ama kanser maalesef nezle, grip gibi günlük hastalıklardan biri oldu.
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.17, 02:59   #8
Uzman Üye

İlya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 30
Mesajlar: 1,480
Ettiği Teşekkür: 6388
Aldığı Teşekkür: 6696
Rep Derecesi : İlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bu Cevizler(Bir kısmı küflü) Yenir mi ?

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Benim gözlemim yaşlıların atmadığı. Ben küfü hangi besinde görürsem olduğu gibi atarım. Ama yaşlılar atmıyorsa demek ki onlarında bir bildiği var; veya savaşlar falan yaşadıkları için belki de bizden daha fazla gıdanın kıymetini biliyorlar.

Bundan 20 yıl falan önce böyle raflarda uzun süre kalsınlar diye gıda üretilmiyordu. Mesela yoğurdu 3-4 günde yemezsen küflenirdi. Benim annanem de, babannem de küflü tarafı kaşıkla atar, gerisini yerlerdi. Keza kaşar paynirinde de aynısını yaparlardı... Biz yemezdik ama onlar yerdi. Nedeni yoksulluk falan da diyemem...

Babannem belki 80-90 sene yaşardı ama bir ameliyatta narkoz hatası nedeniyle o ameliyat sonrasında uyanamadı. Sanırım 73 yaşında ölmüştü. Annanem 86 yaşında öldü galiba...

Maddi sıkıntıları yoktu ama 1. ve 2. dünya savaşını, Kurtuluş savaşını falan yaşamışlar... Kim bilir o yokluk ve kıtlık şartlarında nelerle beslendiler... Ama o kadar uzun yılllar yaşayabildiler.

Ben bir gıdada 1 mm. mavilik, yeşillik görsem atıyorum.

O küfü atıp kalanını yiyen nesillerde nezle gibi kanser vukuatları yaşanmıyordu. Bizim nesiller ise güya ''tertemiz'' besleniyoruz ama kanser maalesef nezle, grip gibi günlük hastalıklardan biri oldu.

Ceviz konusunda pek bilgim yok... Ne desem yalan olur ancak güzel bir konu olmuş tartışmaya değer. İlginç başlık, görseller ve yorumlar. İşte forumları yaşatacak şeyler bunlardır aslında.

Ve müdürümün yorumlarına katılıyorum. Annemin anneannesi daha düne kadar yaşardı hatta yaylacılıkta yapardı kadın. Bizler bayramlarda felan büyük yaşlımız olarak onu ziyarete giderdik. Birkeresinde ben küflü bir peynir görmüştüm sofrada ve kendimce sormuştum bu nedir diye.. ve belki o kadın yada emsalleri o tür şeyleri tükettiler belki bilinçsizce yada yokluktan vs... Bişekilde bu insanlar böyle şeyleri tüketip uzun ömür sürdüler. Örneğin o kadın 105 yaşında ölmüştü.
__________________
İlya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz İlya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.17, 03:06   #9
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2661
Mesajlar: 31,149
Ettiği Teşekkür: 171471
Aldığı Teşekkür: 185136
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Bu Cevizler (Bir kısmı küflü) Yenir mi ?

Doğu bölgesine ait bir peynir cinsi var, özellikle küflüsü tercih ediliyor.
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.09.17, 03:46   #10
Müdavim

Aristo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Konular: 1491
Mesajlar: 14,311
Ettiği Teşekkür: 59429
Aldığı Teşekkür: 51086
Rep Derecesi : Aristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardırAristo şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Bu Cevizler (Bir kısmı küflü) Yenir mi ?

Küflenmenin nedeni bakterilerdir. Ama bakterilerde zararlı ve faydalı diye iki gruba ayrılır.

Biz küften iğreniriz ama mesela küflü peynir var. Ya da küf peyniri denir buna...

Neyse...

Mide ve bağırsaklarımızda 1,5 kilo bakteri yaşıyor. Ve biz o bakteriler sayesinde iyi ya da kötü bir bağışıklık sitemine sahip oluyoruz.

Kalın bağırsakları bakterlerden temizleyin mesela:

Sonuç bir kaş gün içinde ölümdür.

Ben küften falan korkarım ama küf konusunda da bilnçli olmak gerekiyor.

Her küf tehlikeli olmayabilir belki.
__________________
zafere kadar devrim
Aristo isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aristo'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cevizlerküflü, yenir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.