Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > İnternet | Network


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 14.07.2014, 15:21   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Exclamation ThePirateBay'in Kurucularından Peter Sunde Tutuklandı.



Dünyada yaygın olarak kullanılan dosya paylaşım sitesi The Pirate Bay’ın kurucularından olan ve telif haklarını ihlalden 8 ay hapis cezasına çarptırılan Peter Sunde, İsveç’te yakalandı.

Yıllara meydan okuyan ünlü torrent paylaşım sitesi Pirate Bay bomba gibi bir haberl ile tekrar gündeme oturdu. Sitenin kurucularından biri olan Peter Sunde tutuklandı. Geçtiğimiz gün İsveç’teki gizli çiftliğinde ani bir baskın ile yakalanan isim hemen gözaltına alındı. Sunde’nin uzun bir süredir bu çiftlikte saklandığı bildirildi.

Pirate Bay kurucularından Peter Sunde, 2009 senesinde İsveç mahkemelerince telif ihlali yaptığı gerekçesi ile 8 aylık hapis cezasına çarptırılmıştı. Ceza karşısında şok olan isim bir anda sırra kadem basmış ve hapis cezasınan kaçmıştı.

Sunde aslında hapis hükmünden önce milyonlarca dolar cezaya çarptırıldı. Yetkili İsveç mahkemesi ise diğer kurucular olan Fredrik Neij, Carl Lundström ve Gttfrid Svartholm Warg ile birlikte ödenecek bu paranın hapis cezası olarak “ödenmesine” karar verdi. Reuters’a konuşan İsveş Ulusal Polis Kurumu sözcüsü , Peter Sunde’i 2012 yılından beri aradıklarını ve ünlü ismin yurt dışına çıkmış olabileceğine bile inandıklarını dile getirdi.

Pirate Bay kurucularından Peter Sunde sadece paylaşım sitesiyle de ünlü bir isim değildi. İlk mahkeme döneminde ilginç bir kampanyaya başlayan Sunde, Avrupa Parlamentosu’nda bir politikacı olmak için çabaladı. O günlerde paylaştığı bir tweet’te, kendisine suçlu dendiğini ve asıl suçlular olan politikacılara katılacağını, söylemişti. Bu arada Pirate Bay kurucuları arasında yer alan ancak hüküm giymeyen tek isim ise Fredrik Neij oldu.

Böylesi önemli bir platformun yöneticilerinin hapis cezası gibi durumlarla karşı karşıya kalmaları, benzeri siteler için de uzun süredir endişe kaynağı oldu.

Buna rağmen Piratebay yayın hayatına "ölümsüz" bir şekilde devam ediyor.



__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kurucularından, peter, sunde, thepiratebayin, tutuklandı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.