Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > İnternet | Network


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.10.2014, 23:49   #1
Çevrimdışı
Zimbad
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İnternet Yasaklarına Çözüm

Arkadaşlar merhaba. Malum geçtiğimiz senelerde ülkemizde bir çok internet sitesinin engellendiğini gördük, ben şahsen internette çok vakit geçiren biri olarak artık çok sıkılmaya başladım bu yasaklardan. Ben yetişkin adamım hangi siteye gireceğimi vs. en iyi ben bilmez miyim? "Çocukları koruyoruz" diyorlar da biz çocuk değiliz ki?

Bir ara proxyler falan vardı bayağı kullandık ama şimdilerde çoğu ya çok kötü, ya onlar da engellenmiş durumda. DNS falan da bir yere kadar kurtarıyor.

Şimdi bir de gelecek yeni yasadan bahsediyorlar, sosyal medyada devleti eleştiren hesaplara ceza gelmesi mümkünmüş. Gelir mi gerçekten bilmiyorum ama böyle şeylerin düşünülüyor olması bile beni iyice sinirlendirip düşündürmeye yetiyor.

Ne yapsak? İnternette artık biraz gizliliğimiz, biraz özgürlüğümüz, haklarımız olsun be arkadaş. Geçen bir ücretsiz VPN yazılımı kurdum ben ama bilgisayara virüs girdi ondan, format attık düzeldi şimdi ama bir daha olursa delireceğim sanırım.

Bir tavsiyesi olan var mı? Kış geliyor beyler, hazırlanmak lazım :/
__________________
Bedava yaptık koş koş koş !
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Zimbad'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.10.2014, 01:23   #2
Çevrimdışı
Hara-Kiri
Kayı Boyu'nun Torunu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İnternet Yasaklarına Çözüm?

Sağlam bir vpn sunucusu işini görürür ne kadar yasal olur bilmiyorum cracklenip update servisini host dosyasını bloke etmelisin. Proxy kullanma hem log tutar hem internetteki verimliliğini azaltır . veya dns olarak çinden bir firmanın alt yapısını kullabilirsin hepsi açık ve kullanilabilinir .
__________________
Gerçek şu ki; saat 12:12 olduğunda kimse seni düşünmüyor, şifreleri 1234 yapan insan hala yaşıyor, noel baba yok, tam karşıya geçerken kırmızı yanacak, istediğini alsan da aklın alamadığında kalacak, az kalan yemek daha lezzetlidir, pastayı kesen pasta yiyemez, gece tırnak kesersen ömrün kısalmaz ve sakın kendini başka dünyadan zannedip triplere girmeye kalkma. ne yazık ki pizzanın ambulanstan önce geldiği bir ülkenin en nadide vatandaşlarından birisin sen de.. Hayat işte. O bakımdan diyeceğim o dur ki ; Başımız toprak, sonumuz toprak; mühim olan, çamurlaşmadan yaşamak..


  Alıntı ile Cevapla
Hara-Kiri'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 24.10.2014, 02:44   #3
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İnternet Yasaklarına Çözüm?

Firefox Kullanıyorsan Anonymox gibi vpn eklentisi işini görür. Ama deep-web denilen bir yöntemle tamamen gizlenmek istiyorsan TOR adlı tarayıcı var onu gönül rahatlığıyla kullanabilirsin.

Gerçi her iki yöntemde site açılışlarını bir nebze yavaşlatır ama güvende olursun tabi..

Yok hem hızlı takılmak felan istiyorum diyorsan ücretli vpn servisleri var. Cyberghost VPN var mesela tercih etmek istersen..
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
Eski 27.10.2014, 18:32   #4
Çevrimdışı
sarıleylak
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İnternet Yasaklarına Çözüm

Zamanında ben de bayağı araştırmıştım bu konuyu. Hara-Kiri'nin dediği gibi, proxy'leri at gitsin bir kere, hepsi çöp. TOR bayağı yavaşlatıyor, firefox eklentisi de her zaman çalışmayabiliyor.

Bir ara en iyi seçenek TOR diye inanmıştım bayağı, ama yani inanılmaz derecede yavaşlatıyor, öyle böyle değil. En sonunda paralı VPN kullanmaya karar verdim ben, PureVPN'e geçtim. StrongVPN vardı bir de ama son anda fark ettim Türkiye desteği yokmuş, Pure'ı tercih ettim. Memnunum. 1 hesaptan 5 cihaz birden bağlanabiliyormuş bir de, telefonumla falan da giriyorum, aplikasyon yapmış herifler. İyi yani, tavsiye edebilirim. Eğer çok video falan izlemeyeceksen veya fotolara bakarken biraz yüklenmesi sorun değil diyorsan TOR da bayağı iyi, hem ücretsiz hem de nispeten güvenli.
__________________
İnsanlık ve ötesi için.
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
çözüm, internet, internette, yasaklarına, İnternet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.