Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > İnternet | Network


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.04.2016, 12:46   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bir "Fidan" İçin Sizde "Arayın"

İnternetin sonsuz bilgi birikiminde istediğimiz şeyi bulmak amacıyla arama motorlarını kullanırız. Google, Yandex, Bing gibi isimlerle örneklendirebileceğimiz arama motorlarından birisi, diğerlerinden çok daha farklı ve yararlı bir amaç uğruna desteğinizi bekliyor.

'Ecosia' isimli bu arama motoru, logosundan ve isminden de anlayabileceğiniz gibi doğayı kurtarmak adına varlığını sürdüren bir arama motoru. Almanya'nın başkentinde, Berlin'de kurulmuş olan Ecosia, arama sonuçlarından elde ettiği reklam gelirinin %80'ini ağaçlandırma çalışmaları için bağışlıyor. Geri kalan %20'lik dilimle ise giderlerini ve çalışan maaşlarını karşılayan kuruluş, bu iyi niyetinin gerçek olduğunu göstermek amacıyla saydam şirket politikasını benimsemiş.

B-labs tarafından değerlendirilen Ecosia, B-corporation (benefit corporation) sertifikasını almaya hak kazanmış. B-corporation, bulunduğu ülkeye veya topluma yararı dokunan ve sadece kalkınmayı amaçlamayan şirketlere verilen bir sertifika. Bu sertifikayı kazanmış olmasının yanı sıra doğaya zararlı hiçbir eylem gerçekleştirmeyen Ecosia, CO²-neutral (CO² üretmeyen) şirketler kategorisinde de yer alıyor.



Bing'in arama sistemini kullanan Ecosia, her arama yapmanızla birlikte Google, Yandex ve Bing'de olduğu gibi reklamlı içerikleri görmenizi sağlıyor. Bing'in ayarladığı bu reklamlardan gelir sağlayan Ecosia, her aramadan yaklaşık 0.5 cent euro kazanıyor. Kendi internet sitesinin bilgilendirme sisteminde yazana göre her 0.28 euro, bir ağacın dikilmesine katkı sağlıyor.



Ağaç sayım sistemi sayesinde dikilmesine yardımcı olduğunuz her ağacı görebilmenizi sağlayan Ecosia, birkaç aramanın doğaya neler kazandırdığını görmenizi sağlıyor.

Ecosia'nın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak- Webtekno
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.04.2016, 12:54   #2
Çevrimiçi
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bir "Fidan" İçin Sizde "Arayın"

Bilgisayarıma kaydettim.
Umarım yeşil dünyaya katkı olur.
@SerseriGezgin, paylastığın için teşekkürler.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
arayın, fidan, için, sizde, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.