Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > İnternet | Network


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.04.2013, 13:26   #1
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İnternet İstanbul'dan Yönetilecek

İnternet İstanbul'dan Yönetilecek




ICANN CEO’su ve Başkanı Fadi Chehade, “Türkiye olarak dünyayı şaşkına çevirdiniz. Artık internet İstanbul’dan yönetilecek” dedi.

İnternet Tahsisli Adları ve Sayıları Kurumu (ICANN)'nin İstanbul İnternet Yönetim Merkezi'nin tanıtım toplantısında konuşan Chehade, ICANN dünyadaki üç merkezinden birisi olarak İstanbul'u seçtiğini belirterek, "Büyük işler başardınız ve biz de bunun için buradayız" dedi.

ICANN'in dünyadaki üç merkezinden birisinin İstanbul'da kurulması için yoğun bir şekilde çalıştığını belirten Chehade, şunları söyledi:

"Peki neden İstanbul'a geldik. Ben 6 ay önce ICANN'de bununla ilgili bir konuşma yaptım. İlk geldiğimde şunu gördüm. ICANN gerçekten çok Amerikan merkezli bir kurum haline gelmiş dedim. Gerçekten de biraz fazla Amerikanvari. Tabi bu tarihin kaçınılmaz bir sonucu.

İnternet ABD'de doğdu. Her şey ABD'de gelişti. Ancak bugün hiçbir ülke, hiçbir kurum tek başına internetin sahipliğini iddia edemez. ABD hükümeti de halkı da bunun farkında."

Chehade, kendisinin bir numaralı görevinin ICANN'in bir dünya kurumu haline gelmesini sağlamak olduğunu belirterek, bu yüzden de çok hızlı bir karar aldıklarını, ICANN'in Los Angelas'taki Genel Müdürlüğü'nün, bölgesel müdürlüklere ayrılmasına karar verdiklerini anlattı.

Aslında üç merkezleri olacağını dile getiren Chehade, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yani ICANN'in bütün fonksiyonları, hukuk departmanımız, politika, IT, yasam uyum, yönetim gibi sıralayabileceğim bütün iş birimlerimizi dünyadaki üç ana merkezimize dağıtacağız. Bir merkez Uzakdoğu ve Okyanusya'ya, bir merkez Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'ya, bir merkez de Güney, Kuzey Amerika'ya hizmet verecek. Bu süreç başladı. Tabi merkezlerin lokasyonunu belirlemek son derece zor oldu. Bunun bir siyasi yönü var.

Sonuçta biz tüm dünyada internetteki rakamlara ve isimlere karar veren bir yetkili merciyiz. Bu yetkiyi paylaşmak aynı zamanda siyasi bir karardır. İstanbul'un bölgesi lojistik açısından elverişli. Ortadoğu, Avrupa ve Afrika için en büyük şehirlere baktık. Fas'a, Birleşik Arap Emirlikleri'ne baktık ve en sonunda İstanbul'da karar kıldık. "

Chehade, İstanbul'un dünyadadaki üç ICANN merkezinden biri olarak seçilmesinin son dere mantıklı nedenlere dayandığını vurgulayarak, bügün ICANN'ın bir merkezini İstanbul'da açmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

"Tüm Dünyanın İnternet Politikaları İstanbul'dan Yönetilecek"


İstanbul'da kurulan ICANN Merkezi ile ilgili önümüzdeki dönem projelerini de anlatan Chehade, "İstanbul'da neler yaşanacak? Yarın ofisi bizzat açıyorum. Hemen yarından itibaren Los Angelas'tan buraya arkadaşlarım gelecek. 1 Haziran'a kadar bütün ekip kurulmuş olacak ve Türkiye'den de insanlar düşünüyoruz. Tüm dünyadaki internet politikalarının gelişiminden sorumlu olan arkadaşımız Washington'dan İstanbul'a taşınacak. Kalıcı olarak burada yaşayacak. Tüm dünyanın internet politikaları İstanbul'dan yönetilecek" diye konuştu.

İstanbul'daki ICANN merkezi'nin kesinlikle bölgesel bir ofis olmadığını ifade eden Chehade, "Ben ailemle yılın belli bir kısmını İstanbul'da geçireceğim. Göreceksiniz, tüm dünyaya ICANN'in başkanı interneti İstanbul'dan yönetiyor. Bunu hepiniz göreceksiniz. Kökten bir değişiklik. ICANN, ABD'den çıkıp, dünyayı kucaklıyor. İstanbul'u ve Türkiye'yi de seçiyoruz. ICANN Türkiye'ye minnettar'' değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin son yıllarda bilişim sektöründe attığı adımlardan övgüyle bahseden Chehade, "Ülkenin bilişim sektörü her yıl iki haneli büyüyor. Tüm dünyada rekabet endeksinde 16 kademe yükseldiniz. Daha önce kimse bunu yapmadı. Sermayeniz ve insan kaynağınız var" dedi.

Chehade, ayrıca ICANN Merkezi'nin hem İstanbul'da hem de Türkiye'nin diğer bölgelerinde bilişim sektörüne yönelik yatırımların artmasına, uluslararası bilişim şirketlerinin İstanbul'a gelmesine neden olacağını sözlerine ekledi.


veteknoloji
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.04.2013, 13:36   #2
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İnternet İstanbul'dan Yönetilecek

CISPA'nın amaçlarından biri...

Umarım gerçekleşmez..
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
chehade, internet, istanbuldan, yönetilecek, ıcann


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.