Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Teknoloji | Bilgisayar > Cep Telefonu > Iphone

Iphone Iphone Hakkında Herşey, I.O.S , Jailbreak , ITunes


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.09.2012, 10:40   #1
Çevrimdışı
Abartmatozu
Kurucu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Yeni iPhone5 özellikleri | İnceleme notlarım

iPhone 5 Teknik Özellikleri şöyle:
  • 640×1136 piksel 4 inç ekran (326 ppi)
  • A6 işlemci
  • GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 ve LTE (4G) desteği
  • 3 adet mikrofon
  • iOS 6 işletim sistemi
  • Yenilenmiş bağlantı yuvası
  • Arka kamera 8 Megapiksel
  • Ön kamera 1.3 Megapiksel
  • Panorama özelliği
  • Full HD video kayıt fonksiyonu
  • 4G (LTE) desteği
  • Bluetooth 4.0 desteği
Her yeni ürün lansmanı olay haline gelen Apple‘in yeni telefonu iPhone 5 bugün ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenen bir basın etkinliği ile tanıtıldı. Ekranı 3.5 inçten 4 inçe çıkarılan yeni model yüksek hızlı mobil şebeke türü 4G desteği sunuyor.


Dizayn

iPhone’nun insanları kendine bağlayan en güzel ve en önemli yanı muhakkaki tasarımının olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak ön/arka tasarımı metal ve iPhone 4S’e oldukça benzer. En büyük fark artan ekran boyutu, alüminyum gövde + cam yine aynı şekilde devam ediyor.

iPhone 5 kameresı yine iPhone 4S’te olduğu gibi 8 mp olarak kalımış ancak piksel yoğunluğu 326 PPI ile 1136 x 640 çözünürlüğe sahip 4 inç Retina ekran ile kamera işleme gücü arttırılmış, burada bir noktaya değinmek istiyorum kamera işleme gücünü A6 işlemci sayesinde dahada arttırılmış yani burdan anlayacağımız, daha hızlı fotoğraf çekebileceğiz.
Yeni iPhone 5 artık daha uzun boylu ama iPhone 4S ile karşılaştırıldığında genişliğinde bir değişiklik yapılmamış. Bu yeni ekranlara uygulamaların yeni güncellemeleri gelene kadar kenarları siyah olarak ekrana ortalanarak kullanabileceğiz yeni güncelemeler ile uygulama geliştiriciler uygulamalarını hem iPhone 5 ekranına göre günceleyecek hemde bundan sonraki universal uygulama tasarımında biri iPad ve ikisi iPhone olmak üzere tam 3 farklı ekrana göre tasarım yapacaklar.

Retina Display




Retina Display Ekran önceki nesil iPhone’lara göre % 44 daha fazla renk doygunluğu ile ön plana çıkan özellikleri arasında, iPhone 5′in ekranı ve dokunmatik sensörleri diğer iPhone ekranlarına göre daha da sıkıştırılmış/birleşmiş durumda olduğu anlamına gelen entegre dokunmatik teknolojisine sahiptir. iPhone 5 bugüne kadar gördüğümüz en doğru ve en gelişmiş ekran teknolojisine sahip olarak karşımıza çıkıyor.

Donanım


‘İnce ve hafif’ kendi eski geleneği izleyen iPhone 5 sadece 112 gram ağırlığında ve iPhone 4S’ten tam olarak % 20 daha hafif ve sadece 7.6mm ile en ince smartphone olma özelliğini taşıyor.

iPhone 5′in arka kasası iPhone 4 / 4S’te olduğu gibi sadece cam değil, cam ve aluminyum metal gövdeden oluşmaktadır. iPhone 5′in arka kasasıı iki tonlu olarak şu şekilde oluşmaktadır: Üst ve alt kısmında cam ve bunun dışında kalan tüm gövde aluminyum metaldir. Beyaz iPhone 5′te cam kısmı beyaz ve alüminyum gövde gri metalik renkli, Siyah iPhone 5′te Cam kısmı siyah alüminyum gövde koyu gri renklidir. iPhone 5′te kullanılan cam ise iPhone 4 ve 4S’te oldukça ciddi bir sorun teşkil eden, zayıf olmayan Gorilla-Cam kullanılmış hoş bir tasarım özelliğidir.




Home tuşu, sessiz anahtarı ve ses düğmeleri sol tarafda ekranın altında, merkezde konumlandırılmış yine bir iPhone klasiği olarak karşımıza çıkıyor.
iPhone 5′te dahili üç mikrofon bulunmakta bunlar, biri ön biri arka ve diğeri altta olmak üzere gelişmiş gürültü filtreleme özelliği ile birlikte daha iyi ses kalitesi sağlamak için konumlandırılmış.:-) Bundan bir 10 sene önce 3 mikrofonlu telefon çıkacak deseydik belki bize gülerdiniz ama bu gün Apple’ın Siri ve bunun gibi teknolojilere daha fazla yatırım yapacağı anlamını burdan çıkarabiliriz.

Şimdi de Donanımla ilgili diğer özelliklerden biraz bahsedelim: iPhone 5 bir A6 işlemci ile güçlendirilmiş A5′ten iki kat daha hızlı, böylece her şeyi daha hızlı çalıştırıp yükleyebileceğinden emin olabilirsiniz, uygulamalar daha hızlı yüklenir ve çalışır, Yeni A6 işlemcisinin Grafik destekleme özelliği ile oyunlar daha çarpıcı ve hızlı oynanabilecek.
Android meraklıları teknik açıdan telefonlarının iPhone’dan daha üstün olduğunu iddia edip dururlar, bu konuda haklılık payları var! Geçen yıl, iPhone 4S ‘in 800MHz çift çekirdekli A5 işlemcisine karşı, Galaxy S II ve diğer HTC telefonlarda Snapdragon 1.2GHz çift çekirdekli Exynos işlemcinin daha hızlı olduğunu kriterler ile kanıtlandılar. Önümüzdeki bu yıl tekrar bu gibi rekabetler ortaya çıkabilir.

Cihazın hoparlörü çevresel dış sesleri % 20 daha aşağı çekmiş ve yeni kulaklık artık keskin ve net sesli aramalar için gürültü iptalinide destekliyor.

Kablosuz (Wireless)


iPhone 4S HSPA + ile 42Mbps’ye kadar indirme hızına ulaşıken, iPhone 5 4G LTE 100Mbps hızına kadar destekliyor.

Kamera

8 Megapiksel kamerası bulunan iPhone 5‘in diyafram değeri ise f2.4 Apple‘a göre yüzde 40 daha hızlı çekim yapabilen yeni kamerada daha önce standart olarak bulunmadığı için eleştirilen Panorama modu da bulunuyor. Bu modda oluşturulan fotoğraflar ise 28 Megapiksel çözünürlüğe sahip oluyor.
Video modunda Full HD çözünürlükte kayıt yapabilen yeni telefon video kayıt sırasında fotoğraf da çekebiliyor. Ön yüzünde bulunan kamerası 1.3 megapiksel 720p çözünürlüğünde video kayıt edebilen cihaz 3G üzerinden FaceTime desteği de sunuyor. 3 adet mikrofona sahip olan iPhone 5‘te ses kayıt özelliği daha da geliştirilmiş.
iPhone 5′in Kamerasında köklü bir değişiklik ve megapixel yükseltmesi yapılmazken Optik özellikleri yükseltilmiş ve Panorama resim çekme özelliğide ilave edilerek bir iyileştirme yapılmış. Diğer akıllı telefon üreticileri geliştirdikleri kamera donanımı ile bir yıl önde olmalarına rağmen hala tamamen ‘iPhone 4S’in optik özelliklerinin çok gerisindeler.
iPhone 5′in kamerası 8 megapiksel, dinamik düşük ışık modu, hassas lens uyumu, aynı görüntü çözünürlüğü korurken görüntüleri çok daha kaliteli. Öne bakan kamera (FaceTime kamera) çözünürlüğü öncekilere göre dahada arttırılmış ve VGA 720p HD özelliğine yükseltilmiştir.



iPhone 5 kamerasını daha eğlenceli hale getirerek, iPhone 5 Panorama modu ile geliyor ve böylece kolaylıkla geniş manzaraların çekiminde 28-megapiksel çözünürlükte görüntü kaydedebiliyor.
Öne bakan kamera 1.3 Megapiksel yükseltilmiş özelliği ile FaceTime görüşmelerimizi 720p çözünürlükte HD olarak yapabilmemize olanak sağlayarak daha net hale getiriyor.
Pil
iPhone Pil ömrü ile ilgili herkesin şikayeti olmuştur mutlaka, LTE özellikli iPhone 5′te, pil ömrü 8 saate kadar 3G konuşma 8 saat 3G/LTE tarayıcı ile internet kullanım, 10 saat Wi-fi kullanım, 10 saat video izleme, 40 saat müzik dinleme ve 225 saat bekleme özelliği ile birlikte geliyor.



Dock Connector

iPhone 5′de 10 kat daha hızlı USB 2 30-pinli konnektör muadili , USB 3 uyumlu yeni küçük dock bağlantı kablosu bulunmaktadır.Yeni Dock Connector bağlantı arabiriminin başlıca özellikleri şunlardır: Bir önceki 30-pin konnektörden % 80′den küçük , adaptif arayüzü, daha dayanıklı ve herhangi bir yönde takılabilme özelliği ile birlikte geliyor.

16, 32 ve 64 GB kapasite seçenekleriyle kontratlı olarak satışa sunulacak iPhone 5, sırasıyla 199, 299 ve 399 dolar fiyat etiketine sahip olacak. Fiyatların ABD için geçerli olduğunu da hatırlatalım. Beklentilerin aksine iPhone 5‘te NFC ve kablosuz şarj özelliği bulunmuyor.


abartmanın notu; 10 / 8
sadece steve jobs'un hatırına alınabilecek bir telefon. iPhone 4S lerine yeni alanlar için bir dakikalık bir saygı duruşunu konuyu okuduktan sonra yapmanızı tavsiye ederim.

düzenleme: konu ile alakalı bir video hazırlayamadım çünkü kendileri ekim ayının ortalarında Türkiye'ye gelecekler. Muhtemelen ekim ayının sonunda ise abartmanın cebine girecekler.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Abartmatozu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.09.2012, 12:43   #2
Çevrimdışı
Gizli
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart

Ben de almak için bekleyenlerdendim. Ama tüm beklentilerim boşa gitti maalesef. Ayfon 5'e ait bir kaç resimler daha Ayfon tanıtılmadan önce internette gosterildi, o an inşallah böyle bir şey çıkmaz diye konuşuyordum ama ne yazık ki...

Tablet ve MacBook ile devam ederim artık Apple'a.


Sent from my iPad using Tapatalk HD
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gizli'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.09.2012, 20:42   #3
Çevrimdışı
MartiNeAgLe
« Asi Ruh »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Yeni iPhone5 özellikleri | İnceleme notlarım

Samsung s3 gibi kocaman yapmadıkları için beğendim

__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz MartiNeAgLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
a6 işlemci, ios6, iphone, iphone5


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:16.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.