Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > İnsan Sağlığı ve Hastalıklar > Kadın Hastalıkları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.05.2011, 13:15   #1
Çevrimdışı
Aydos37
Yeni Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kadın Hastalıkları ve Doğumda Hipnoz

Kadın Hastalıkları ve Doğumda Hipnoz




Kadın yaşamında genç kızlık dönemi ile başlayan adet şikayetlerinden menopozun sıkıntılarına kadar uzanan pek çok süreç içinde psikolojik komponent devrededir.

Kadınlarda veya genç kızlık döneminde özellikle dismenore (sancılı adet görme) ve “premenstrüel sendrom” olarak bilinen adet öncesi gerginlik sendromunda hipnotik konsantrasyon ve telkinlerle şikayetler tam olarak giderilebilmekte veya azaltılabilmektedir.

Yine adolesan dönemden itibaren evlilik dönemine geçiş sürecine kadar ilk gece kızlık zarı gibi cinsellikle ilgili alınan pek çok olumsuz mesaj genç kadının cinsel hayatında problemlere yol açabilmekte ve ilişkinin hiç gerçekleşememesi (vajinismus) veya çok zor ve ağrılı olması (disparoni) gibi durumlara yol açabilmektedir.

Vajinismus ve dispaunia problemlerinde psikolojik terapilere ek olarak uygulanan hipnoterapi ile son yıllarda çok olumlu sonuçlar alınabilmektedir.

Evlilik sonrası gebelik sürecinde de kadınları bir takım psikolojik problemler beklemektedir. Bu psikolojik şikayetler her gebede farklı düzeyde olabilir. Bunlar arasında en sıklıkla gebeliğe ait bulantı ve kusmalar (hiperemesis gravidarum) gebelik süresince yaşanılan bunaltılar (anksiyeteler) doğum korkuları erken doğum veya düşük yapma ile ilgili endişeler veya bebeğini sakat doğurma korkuları sayılabilir.

Son yıllarda hipnoz ile ağrısız normal (vajinal) doğum doğum isteği olan gebeler de artmaktadır. Hipnotik telkinler ile rahim kasılmaları azaltılmaksızın gebelerin ağrısız doğum yapabilmeleri mümkündür.

Yine doğum sonrası lohusalık dönemindeki depresyon hali (postpartum blues) ve anksiyeteye bağlı süt miktarının az olması gibi problemlerde de hipnoz terapileri kullanılabilmektedir.

Bazı kadınlar ise evliliklerinde bir çok tedavilere rağmen gebe kalamamaları (infertilite) sonucunda bir takım psişik problemler yaşayabilmektedirler. Bu problemler motivasyonlarının kırılmasıyla kendilerinin daha kolay pes etmelerini sağlayabilmekte veya yaşama küsmelerine sebep olabilmektedir. Hipnoz terapileri ile kişilerin sıkıntıları azaltılabilmekte ve pozitif motivasyonları güçlendirilebilmektedir.

Yıllar sonra menopoz dönemine geçiş sürecinde de kadınlarda “perimenopozal sıkıntılar” (=klimakteryum şikayetleri) olarak adlandırılan sıcak basmaları ateş ter basması çarpıntı uykusuzluk gibi semptomlar (bulgular) görülmeye başlar. Bu semptomlar birkaç ay ile 10 yıl arasında devam edebilir. Hipnoterapi ile menopozun bu şikayetlerini azaltmak veya gidermek mümkün olabilmektedir.


Alıntı
__________________
Forum Gerçek Türkiyeli'nin Resmi Forumu
  Alıntı ile Cevapla
Aydos37'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
doğumda, hastalıkları, hipnoz, kadın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.