Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Güzellik ve Moda > Kadınlara Ait Güncel Konular

Kadınlara Ait Güncel Konular Bizimle olmuyor demeyin. Biliriz biz olmadan hiç olmaz


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.01.2014, 14:50   #1
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bakımlı Ellere Sahip Olmak İçin

Bakımlı Ellere Sahip Olmak İçin




Dış görünümüne özen gösteren kadınların bile çoğu zaman unuttuğu el bakımı, sadece güzel görünmek için değil, cilt sağlığı için de oldukça önemli.

Mevsimlerin olumsuz etkileri cildinizin hasar görmesine sebep olabilir. Özellikle soğuk ve rüzgarın etkili olduğu sonbahardan kışa geçiş aylarında cilt bakımı konusunda daha tedbirli davranılmalı.

Bakımlı olmanın ilk yolu sağlıklı olmaktan geçiyor. Herkesin bedenini tanıması, bedeninin neye ihtiyacı olduğunu bilmesi gerekiyor. Sağlıklı olmak için, vücudun koruyucu tabakası olan cildinize özen göstermeli, bakımını ihmal etmemelisiniz.

Cildiniz bir bitki gibi bakım ister

Su içmenin sağlığımız için faydaları saymakla bitmez. Günde 2 litreden fazla su tüketmeniz vücudunuz için önemli olduğu kadar sağlıklı bir cilt için de oldukça önemlidir. Tıpkı yeteri kadar sulanmayan kurumuş bitkiler gibi insan vücudu da su ihtiyacını karşılayamazsa cilt kurumaya başlar ve cildinizde hasarlar meydana gelir. Özellikle ellerden başlayan bu kurumaya engel olmak için bol su tüketmelisiniz.


Ev temizliği yapan ellere özel bakım

Gün içinde farkında olmadan en çok elleriniz zarar görüyor. Özellikle ev temizliği ellerinizin daha fazla yıpranmasına sebep olabilir. Bu gibi işleri yaparken mümkün olduğu kadar eldiven kullanmayı tercih edin. Ellerinizi sabah ve akşam olmak üzere 2 defa nemlendirirseniz kısa zamanda farkı siz de göreceksiniz.


El yıkamanın püf noktaları

Elleri düzenli olarak yıkamak vücudu mikroplara karşı korumak için oldukça etkili bir yöntem. Ellerinizi yıkarken cilt sağlığınızı da ihmal etmeyin. Uzmanlar suyun aşırı sıcak ya da soğuk olmaması ve kullandığınız sabunun cildinizi kurutmaması gerektiğini belirtiyor.


Güneş ışınlarından korunun

Güneşin, cildimizde yaratacağı cilt lekeleri gibi hasarlara engel olmak için güneş kremleri, nemlendirici losyonlar, cilt maskeleri gibi ürünler kullanılması ve uygun saatlerde dışarı çıkılması gerekiyor.

Cildinizde mevsimsel ve çevresel etkilerden kaynaklanan çatlaklar, kurumalar, lekeler ve bir takım hasarlar meydana gelebilir. Bunun için önlemler alın ve cildinizi bu konuda korumaya özen gösterin.

Güzel ellere sahip olmak için gece bakımı

Gün içinde el bakımı için ayıramadığınız zamanı geceleri telafi edin. Ellerinize, cilt tipinize uygun olan bir peeling uygulayıp soğuk su ile durulayıp yumuşak bir havluyla iyice kurulayın. Parmak aralarınızın kuruluğundan emin olduktan sonra yine cilt tipinize uygun yoğun nemlendiricili bir el kremini, ellerinize masaj yaparak uygulayın. 5 ile 7 dakika arasında sürecek bir masajın ardından ellerinize pamuklu bir eldiven takarak yatın.


kaynak
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.2014, 15:24   #2
Çevrimdışı
Gülce
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bakımlı Ellere Sahip Olmak İçin

Bakımlı ellere sahip olmak için cildimizi iyi tanımalıyız.

Hassas ve allerjik cildim var. Her deterjanı kullanmıyorum. Önem veririm cildime ve ellerime.Herkes önem vermeli zaten bence.

Tek bir eksiğim, su az tüketirim. Burada konu içerisinde geçtikçe kalkar bir bardak su içerim.

Güzel bilgiler için teşekkürler Cansuyu.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.01.2014, 17:17   #3
Çevrimdışı
Hasat
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bakımlı Ellere Sahip Olmak İçin

El bakımı yönünden şanslıyım ellerim kolay kolay kurumuyor.Ama aşırı deterjana maruz kalmışsam avucumun içine bir damla gliserin üstünede iki damla limon damlatır ellerimi bir kaç dk ovarım 10 dakika kadar bekler ellerimi yılarım.kaybolan nemini yerine getirir.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 31.01.2014, 19:27   #4
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bakımlı Ellere Sahip Olmak İçin

Güneş kadar ellere zarar veren başka bir şey yok...Ellere bildiğim kadarıyla estetikte yapılamıyor...Bu nedenle ellere iyi bakmak gerekiyor...
X markasının Q10 el kremini kullanıyorum her gece yatmadan sürerim.. Tavsiye ederim..

Teşekkürler Cansuyu
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bakımlı, ellere, için, olmak, sahip, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.