Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Güzellik ve Moda > Kadınlara Ait Güncel Konular

Kadınlara Ait Güncel Konular Bizimle olmuyor demeyin. Biliriz biz olmadan hiç olmaz


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.03.2015, 19:05   #1
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri ve Sorunları





Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri






İple yüz gençleştirme yöntemi,eriyebilen cerrahi PDO ipliklerinin (polydioxanone), cilt altına yerleştirilerek cildin gençleştirilmesi işlemidir. Ayrıca ihtiyaç duyulan hastalarda tırtıklı yapıda ipler kullanılarak yüz germe (yüz asma) işlemi de yapılabilmektedir. Thread lift isimli bu yöntemin Kontür lifti, Silhouette-Silüet lifti, Aptos (Anti-ptos) lift,Rus ipi, V lift gibi tanımlamaları da mevcuttur.

İple ameliyatsız yüz gençleştirme yönteminde yüz ve boynun pek çok noktasından cilt altına yerleştirilen PDO iplikleri hem cildin mukavemetini artırmakta, hem de o bölgede bir iyileşme reaksiyonu oluşturarak cildin kollajen ve elastin yapımını tetiklemekte, kan akışını artırmaktadır. Bu sayede ciltte gençleşme, sıkılaşma oluşmaktadır. Düz veya altın ipliklerle yapılan uygulama bir cilt gençleştirme uygulamasıdır. Yüz germe veya yüz asma işlemi değildir. Yüzü gerebilmek için dokuya sıkıca tutunabilecek tırtıklı iplikler kullanılması gerekmektedir. Bu sayede düşük kaşlar yukarıya asılabilir. Yanak ve gıdı bölgesindeki sarkmalar toparlanabilir.

İple Yüz Asma

İple yüz gençleştirme, yüz asma yöntemi bazen tek başına, bazen de hastanın ihtiyacına göre lazerle cilt gençleştirme, ultherapy ile yüz germe, botoks, estetik dolgu enjeksiyonları gibi uygulamalarla da kombine edilebilir.

İple yüz gençleştirme uygulamasında kullanılan PDO iplikler yaklaşık 3-6 ay arasında vücut tarafından emilmektedir. Bu ipliklerin ciltte oluşturduğu etki, fiziksel mukavemetin yanında, oluşturduğu fibroblast aktivitesi sonucu kollagen ve elastin üretimini artırmayı, dolayısı ile cildi gençleştirmeyi amaçlamaktadır. Bu ipliklerin altın ile kaplanmış formları, bahsedilen etkilerin artması amacı ile tasarlanmıştır. Bu yöntemde yüz ve boynun pek çok noktasından eriyebilen PDO iplikler cilt altına yerleştirilmektedir.


İple yüz gençleştirme işlemi 30’lu yaşlardan itibaren cildinde sıkılaşma ve gençleşme isteyen herkes için uygulanabilir bir yöntemdir. Kullanılan iplikler vücut ile uyumlu, kendiliğinden eriyebilen ipliklerdir. Uygulama öncesi özel bir hazırlığa ihtiyaç duyulmaz. Uygulama ofis şartlarında lokal anestezik kremler ve buz uygulaması ile konforlu bir şekilde yapılabilir. İğnelerin giriş yerlerinde birkaç günde geçecek kızarıklık, morarma ve ödem olabileceği ve aspirin gibi kan sulandırıcıların bu ihtimali artırabileceği unutulmamalıdır. Fakat genel olarak iş ve sosyal yaşamı kesintiye uğratan bir işlem değildir.



Thread Lift, V Lift, Silhouette – Silüet Lift

Yüz ve boyundaki sarkan dokuları toparlamak için uygulanan yöntemlerdir.Ancak ameliyat ile düzelebilecek, derin kırışıklık ve yoğun doku sarkmasının olmadığı, hafif ve orta dereceli sarkmalar için idealdir. Bu durumlarda yapılan iyi bir uygulama ile hastanın yüzünde anormal gergin durmayan, çok doğal bir görüntü elde edilebilir. Bu sayede düşük kaşlar kaldırılabilir, şakak bölgesi gerilebilir, yanak ve gıdıdaki sarkmalar toparlanabilir.

İple yüz germe yöntemi pratik, kullanışlı bir yöntemdir. Fakat, ameliyatın alternatifi değildir. Sarkma ve kırışıklıkların yoğun olduğu hastalarda ameliyat seçeneği öncelikli olarak düşünülmelidir. Ameliyat olmayan veya olamayan hastalara elbette ki uygulanabilir.


İple yüz germe yönteminde kullanılan tırtıklı iplikler yaklaşık 6 ayda kendiliğinden erimektedir. Fakat ipler eridikten sonra da o bölgede oluşan iyileşme dokuları sayesinde germe efekti bir müddet daha devam etmektedir. Yaşlanma sürecinin ve yerçekimi etkisinin devam ettiğini düşünürsek, seçtiğimiz pek çok yöntemde olduğu gibi, bu yöntemde de etkinliğin bir süre sonra azalıp kaybolacağını söyleyebiliriz. Bu süre kişinin yaşına, genetiğine, çevresel faktörlere bağlı olarak elbette ki değişecektir.


İple yüz gençleştirme ve iple yüz germe (asma) işlemleri ofis şartlarında yapılabilecek, öncesinde özel bir hazırlığa ihtiyaç duyulmayan yöntemlerdir. Topikal ve/veya lokal anestezi ile yapılan bu yöntemlerden sonra iğnelerin giriş yerlerinde birkaç günde geçebilecek ödem, kızarıklık, morarma olabilecektir. Aspirin gibi kan sulandırıcı kullanan hastalarda bu etkiler daha fazla olabilir. Bu nedenle sakınca yok ise 1 hafta öncesinda kesilmelidir. Özellikle iple yüz germe (thread lift) uygulamasından sonraki 2-3 hafta yüz mimiklerini çok aşırı kullanmamak gerekir.

Kullanılan iplikler vücut ile uyumludur. Çok yüzeysel yerleştirilmez ise iplikler gözle veya elle hissedilmez. Böyle bir sorun olur ise iplikler çıkarılır veya erimesi beklenir. Uygulama steril şartlarda yapıldığında enfeksiyon ihtimali çok düşüktür.



İple Yüz Germe Yöntemlerine Ait Sorunlar

Komplikasyonlar:

Erken dönem komplikasyonlar:


Erken dönem komplikasyonları tüm cerrahi yöntemlerde görülebilecek komplikasyonlardır. Örneğin ödem, morluk, ağrı vb. Bunlar sütür tekniklerinde diğer yöntemlere göre daha az görülmekle birlikte bazı hastaların düşündüğünün tersine hiç görülmez değildir. Tüm cerrahi yöntemlerde olduğu gibi hastaların işlem sonrası bir süre dinlenmesi ve gerekli ilaçları kullanması gerekmektedir

Enfeksiyon:

Yöntemin en sık görülen komplikasyonlarından biri olup bazı şahıslarda görülen sütür reaksiyonu ile karıştırılmamalıdır. Enfeksiyon vücut içindeki yabancı cismin sokulması sırasında gerekli sterilizasyonun yeterli olmaması nedeniyle ortaya çıkan bir durum olup antibiyotik tedavisi gerektirir ancak bazı durumlarda antibiyotik tedavisi yeterli olmaz ve yerleştirilen sütürlerin çıkartılması gerekebilir. Her ne kadar basit bir cerrahi işlem olarak görülse bile yöntem steril şartlar altında bir ameliyathanede uygulanmalıdır.

Sütür reaksiyonu:

Bazı hassas kişilerde ortamda enfeksiyon amili olmadığı halde vücudun sütüre karşı gösterdiği bir yabancı cisim reaksiyonu olup sıklıkla bulguları enfeksiyona benzer yani lokal ısı artışı, ağrı, kızarıklık, şişlik şelindedir. Sıklıkla sütürler çıkartılmadan durum düzelmez.
Sütürlerin dışarıdan hissedilmesi: Bazı vakalarda koyulan sütürler renksiz olduğu için dışardan bakmakla görülmese bile elle dokunulduğu zaman hissedilebilir. Sıklıkla sütürün çok yüzeyel yerleştirilmesine bağlıdır ve yine sütürün çıkartılması gerekebilir.

Sütürlerin küçük çukurlara neden olması:

Bunun tam sebebi bilinmemekle birlikte sebep ya sütür etrafında bir fibröz kapsül oluşması ya da sütürün dermis tabakasından geçmesidir. Sütürün yerleştirilmesi esnasında fazla yüzeyden gidilmesi sonucu sütür dermis tabakasından geçerse bu bölgede çekme ve sonuçta çukurluk olur. Bu komplikasyon eğer gözden kaçmazsa, operasyon esnasında sütürü tekrar yerleştirerek düzeltilebilir ancak dikkat edilmez veya ödem nedeniyle gözden kaçarsa sütürlerin çıkartılması gerekir.

Sinir parezileri:

Özellikle parotis bezi civarında yapılan işlemlerde fasiyal sinirin buccal dalında pareziler görülebilir. Bu işlem esnasında sütürün derinden geçip buccal siniri sıkıştırmasından kaynaklanır ve 2-3 aylık bir gözlem sonrası düzelme olmuyorsa sütürün çıkartılması gerekir. Yine frontal sinire ait pareziler alın bölgesinde yapılan kaldırma işlemlerinden sonra görülebilir

Asimetri:

Yine oldukça sık problemlerden birisi olan asimetri sıklıkla sütürlerin gerilimi eşit verilemediği için iki kaş arasındaki farklı kaldırma ya da yanakların kaldırılmasında ikisi arasındaki eşitsizlik tarzında görülür ve işlemin tekrarını gerektirir. Asimetri sebebi doktorun iki tarafı eşit kaldırmaması değildir. Asimetri iç tarafta sütür migrasyonunun eşit olmaması nedeniyle operasyon sonrasındaki birkaç ay içinde ortaya çıkar.

Relaps:

Germe yapılan dokuların tekrar eski hallerine dönmesi. Özellikle alın ve boyun gibi dinamik hareketlerin fazla olduğu bölgelerde hastaların %70’inde durum tekrar eski haline döner. Bu relaps oldukça yüksek bir orandır ve Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Derneğinin 2005 yılı New Orleans toplantısında Isse tarafından rapor edilmiştir. Bu nedenle özellikle alın bölgesine bu işlem yapıldıktan sonra hastaya düzenli olarak alın botoksu yapılmalıdır ki dinamik hareket durdurulsun. Ancak burada ortaya bir paradoks çıkar; hastalar iple germenin verdiği etkiyi alın bölgesine botoks yaptırarak zaten elde edebilirler. O halde hastanın germe işlemini yaptırmasına ne gerek var? Ayrıca çeşitli raporlarda 3 yıl içinde hastalarda orjinal gerilmenin ancak %60’ının kaldığı görülmüştür ve bu da hastaları tekrar bu işlemin yapılmasına veya daha iyi bir yönteme yönelmesine neden olmaktadır.

Sütürler ile yüz germe tekniği gittikçe yaygınlaşmakta olan bir tekniktir. Bunun önemli iki sebebi vardır:

Hastaların yüz germe gibi ciddi bir operasyon yerine relatif olarak daha basit bir operasyonu tercih etmeleri.

Zor bir teknik olmadığı için sadece plastik cerrahlar tarafından değil dermatolog, medikal estetisyen ve hatta pratisyen hekimler tarafından da uygulanabilmesi.

Ancak şu unutulmamalıdır ki yöntemin basitliği ve kolay uygulanabilirliği o yöntemin ideal yöntem olmasını gerektirmez. Özellikle yüz germe gibi ciddi bir operasyona ihtiyaç duyan hastalarda yüzdeki deformasyon çok fazlaysa bu yöntem sonucunda elde edilecek değişiklik çok azdır. Günümüzde yüz germe ameliyatlarında amaç eskisinden farklı olarak dış taraftan derinin çıkartılması değil daha çok iç taraftaki dokuların repozisyonu şeklindedir. Ama ne olursa olsun deriden bir kısmın çıkartılması hemen her vakada uygulanır ve bu deri çıkartılması işlemi yüz germenin önemli bir bölümünü oluşturur ve deri çıkartılmasına ihtiyacı olan hastalarda sütürle germe yöntemi kesinlikle uygun bir yöntem değildir. Klasik olarak aynaya karşıdan baktığınızda kulağınızın önündeki deriyi çektiğiniz zaman kulak memenizi göremiyorsanız iple yüz germe yöntemi sizin için uygun değildir. Bana bu yöntem için başvuran hastaların pek çoğu 40 yaşın üzerinde yüzünde belirgin çökmeler ve deri sarkması olan ve genellikle böyle basit bir yöntem ile çok fazla düzelme olacağını uman hastalardır. Halbuki yöntemin etkisi saçları arkadan toplamakla olacak bir germeden çok daha fazlası değildir. Böyle bir düzelme bir kısım hastaya yetmekle birlikte pek çok hasta için yeterli bir sonuç değildir. Maalesef yanlış bilgilendirme nedeniyle hastalar bu yöntemden çok fazla beklenti içinde olup bunda ısrar etmektedirler.

Amerikan Estetik Plastik Cerrahi derneğinin resmi dergisi Aesthtetic Surgery’nin Mart-Nisan 2007 sayısında yayınlanan bir makalede bu sütür tekniğinin yukarıda saydığım nedenlerden dolayı gittikçe daha az sayıda hastada uygulandığı belirtilmekte olup tekniğin komplikasyonlarının eski literatürlerde belirtildiği gibi çok düşük olmadığı ve buna dikkat edilmesi gerektiği bildirilmektedir Yine aynı yayında bu sütürlerin mekaniği incelenmiş ve bu sütürlerle yapılan germenin tek başına etkisinin çok az olacağı ve birlikte dokularda disseksiyon yapılması hatta bu sütürlerin bazı durumlarda açık yüz germe ameliyatı teknikleriyle birlikte kullanıldığı zaman daha etkili olabileceği belirtilmiştir.

Kaynak

Kaynak2

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.03.2015, 21:12   #2
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri Ve Sorunları




Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemi İle operasyon geçirmiş bir hasta ve sonuçları


1. Gün






7. Gün



15. Gün




30. Gün


__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.2015, 01:31   #3
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri Ve Sorunları

Gerdiyorlar da ne oluyor yahu.

Organlar yaşlı.

Her yaşın kendine göre güzelliği var.

Gerdiriyorlar şah iken şahbaz oluyorlar.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.2015, 11:46   #4
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri Ve Sorunları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Çengelli İğne Mesajı göster
Gerdiyorlar da ne oluyor yahu.

Organlar yaşlı.

Her yaşın kendine göre güzelliği var.

Gerdiriyorlar şah iken şahbaz oluyorlar.
Ruh yaşlanmaz diye birşey var

Kadın 60 ında ama ruhu 15 lik. E aynaya bakıyor 60 lık ruh ile bünye çatışmaya giriyor

Belli bir yaştan sonra aynaya bakmamak lazım.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.03.2016, 21:26   #5
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri ve Sorunları

Gelecekte ihtiyaç duyacağım sanırım....
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.07.2016, 21:50   #6
Çevrimdışı
saftirikcin
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri Ve Sorunları

Ekin biliyor musun şu fotoğraflarla beni resmen intiharın eşiğinden döndürdün. Hiçbir doktor ve internet sitesi bu uygulamanın fotoğraflarını paylaşmıyor ve işlem sonrası hakkında net bilgi vermiyor. dün bu uygulamayı yaptırdım, yüzüm morluklar içinde, şiş ve çukurlar var. Özellikle çukurlar kalacak diye dünden beri ağlıyordum. Koyduğunuz fotoğraflarda çukurların düzeldiği görülüyor nasıl sevindim anlatamam.
__________________
Kırılgan Bir Çocuğum Ben, Yüreğim Cam Kırığı,
Bütün Duygulardan Önce Öğrendim Ayrılığı...
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz saftirikcin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.07.2016, 21:59   #7
Çevrimdışı
İlya
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri Ve Sorunları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi saftirikcin Mesajı göster
Ekin biliyor musun şu fotoğraflarla beni resmen intiharın eşiğinden döndürdün. Hiçbir doktor ve internet sitesi bu uygulamanın fotoğraflarını paylaşmıyor ve işlem sonrası hakkında net bilgi vermiyor. dün bu uygulamayı yaptırdım, yüzüm morluklar içinde, şiş ve çukurlar var. Özellikle çukurlar kalacak diye dünden beri ağlıyordum. Koyduğunuz fotoğraflarda çukurların düzeldiği görülüyor nasıl sevindim anlatamam.

Merhabalar öncelikle aramıza hoşgeldin @saftirikcin

Vede böyle olumsuz şeyler düşünme lütfen bu paylaşımdan sonra kafandaki oluksuz şeyleri sil at hadi.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz İlya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.07.2016, 22:11   #8
Çevrimdışı
saftirikcin
Yeni Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri Ve Sorunları

İnşallah kazasız belasız düzelirim de, söz size fotoğraflarımı atıcam
__________________
Kırılgan Bir Çocuğum Ben, Yüreğim Cam Kırığı,
Bütün Duygulardan Önce Öğrendim Ayrılığı...
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz saftirikcin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.07.2016, 22:19   #9
Çevrimdışı
İlya
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri Ve Sorunları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi saftirikcin Mesajı göster
İnşallah kazasız belasız düzelirim de, söz size fotoğraflarımı atıcam
Bak negüzel paylşım altında iki adet kaynak var oralarıda incele.

Allah acil şifalar versin kalbini ise ferah tut güzel, sağlıklı fotolarını ise bekliyoruz söz verdin.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz İlya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.07.2016, 22:32   #10
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ameliyatsız Yüz Germe Yöntemleri Ve Sorunları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi saftirikcin Mesajı göster
Ekin biliyor musun şu fotoğraflarla beni resmen intiharın eşiğinden döndürdün. Hiçbir doktor ve internet sitesi bu uygulamanın fotoğraflarını paylaşmıyor ve işlem sonrası hakkında net bilgi vermiyor. dün bu uygulamayı yaptırdım, yüzüm morluklar içinde, şiş ve çukurlar var. Özellikle çukurlar kalacak diye dünden beri ağlıyordum. Koyduğunuz fotoğraflarda çukurların düzeldiği görülüyor nasıl sevindim anlatamam.
Çok geçmiş olsun. Şifan bol olsun. Biran önce iyileşip fotoğraflarını görmek isterim.

Bizi unutma lütfen
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ait sorunlar, erken dönem, germe, iple, iple yüz germe, komplikasyonlar, yöntemleri, yöntemlerine, İple


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.