Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Güzellik ve Moda > Kadınlara Ait Güncel Konular

Kadınlara Ait Güncel Konular Bizimle olmuyor demeyin. Biliriz biz olmadan hiç olmaz


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.03.2012, 13:07   #1
Çevrimdışı
Rukia
« En Akıllı Bızdık »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Lazer Epilasyon











Lazer Güvenli midir?

Tıbbın önemli teknolojik buluşlarından olan lazer son 30-40 yıldır gelişerek bir çok alanda (göz ameliyatlarından diş dolgusuna kadar) güvenle kullanılmaktadır.Bu kullanım alanlarından bir yenisi de lazer epilasyondur. Doğru vakada doğru lazer ve doz seçilerek güvenli kullanım sağlanır. Lazerin birikici etkisine (Kanser yapıcı)rastlanmamıştır. FDA (Amerikan gıda ve ilaç dairesi) onaylı cihazlar ABD ‘den İngiltere’ye, Avustralya’ya kadar birçok gelişmiş ülkede kullanılmaktadır.

Lazer Epilasyon Nasıl Etki Yapar?

Lazerin epilasyon yapma mekanizması; milisaniyelik atışlarla cilde uygulanan lazer ışını, çevre dokuya zarar vermeden cildi geçerek seçici olarak kıl kökünde yoğunlaşır, burada ısı oluşturur ve kıl kökünü tahrip eder.Birbirini izleyen ortalama 6 seans sonunda uygulama yapılan bölge tüylerden arınır.

Lazerin Geleneksel Yöntemlere
Üstünlüğü Nedir?


Tüm dünyada yaygın kullanımı ile elde edilen deneyimler, lazerin diğer yöntemlerle kıyaslanamayacak kadar güçlü olduğunu kanıtlamıştır. Kalıcı olması, yok denecek kadar az acı oluşturması, kısa sürede büyük alanlarda uygulanabilmesi, özel bakım gerektirmemesi diğer üstün özellikleridir .

Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır?

Tedavi edilecek alan temizlenir .Bu bölgeleki uzun kıllar kısaltılır. Lazer enerjisi deriden geçip kıl folikülündeki siyah pigment tarafından emilir. Saniyeden daha kısa sürede uygulama alanındaki kıl kökleri etkisiz hale getirilir. Tedavi edilecek alanın genişliğine bağlı olarak işlem birkaç dakikadan birkaç saate kadar sürebilir. Tedaviden sonra, en fazla iki hafta içinde kıllar kendiliğinden dökülür. İşlemden hemen sonra günlük aktivitelere başlanabilir.

Neden Birden Fazla Seans
Gerekmektedir?


Vücudumuzdaki kılların, doğum, gelişme ve ölüm gibi farklı yaşam evreleri vardır. Aynı bölgede farklı evredeki kıllar bir arada bulunmaktadır. Kılın lazere en duyarlı olduğu evreyi bulmak için, lazer uygulaması belli aralıklarla tekrarlanmalıdır. Seans sayısı kişiden kişiye ve aynı kişide farklı bölgelerde değişmekle birlikte ortalama 6 seans sorunu çözümlemeye yeterlidir. Yüz bölgesinde bu sayı 10-15 seansa kadar çıkabilir.

Seans Aralıkları Nasıl Olmalıdır?

Seans araları da kişiye ve uygulama yapılan bölgeye göre değişir. Ortalama olarak yüz bölgesinde 4 hafta, diğer bölgelerde 6-8 haftaya kadar uzayabilir.

Yaz Aylarında Uygulama Yapılır mı?


Bronzlaşmamak şartı ile her mevsimde uygulanabilir. Yüksek faktörlü güneş koruyucuları kullanılarak yaz aylarında uygulama yapılabilir. Tedavi öncesi bronz olunmaması şarttır.

Tedavi Sonrasında İz Kalır mı?

Lazer epilasyon uygulaması sonucu ciltte kızarıklık görülmesi beklenen bir durumdur. Normalde uygulamayı takip eden birkaç saat ila birkaç gün içerisinde tamamen kaybolur. Hemen epilasyonun ardından ya da öncesinde kişinin güneşlenmesi veya solaryuma girmesi, kalıtımsal pigmentasyon problemi bulunması gibi özel durumlarda ciltte açık veya koyu renklenmeler görülebilir. Nadiren su toplaması ve yanık oluşabilir. Genel olarak bu durumlar geçicidir ve zaman içerisinde geride hiçbir iz bırakmadan kaybolur.

Kaynak



  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.03.2012, 16:12   #2
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lazer Epilasyon

Okyanuscuğum bir arkadaşım seanstan önce anestezi kremini operasyon bölgesine uygulayarak bölgenin uyuşmasını sağlamış ve acı duymamıştı.

Karınca yumurtası yağı pek zahmetli iş. Ben de yakın zamanda lazer epilasyon yaptırmayı düşünüyorum, arayışlardayım şu an.

Teşekkürler Rukia.
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.09.2012, 01:29   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Lazer Epilasyonda Doğru Bilinen Yanlışlar

Lazer Epilasyonda Doğru Bilinen Yanlışlar




İstenmeyen tüyler, adından da anlaşıldığı gibi kadın-erkek herkesin sorunu. Bu sorundan kurtulmak için kullanılan yöntemlerden biri de lazer epilasyon. Toplumda lazer epilasyonla ilgili yanlış bilgiler mevcut. Yöntemle ilgili akıllara takılan soruların yanıtları:

Koltuk altlarına uygulanan lazer epilasyon meme kanseri oluşumunu tetikler mi?

Lazer epilasyonun meme kanserine yol açabileceğine ilişkin herhangi bir bilimsel çalışma bulunmuyor. Lazer epilasyonda kullanılan ışın tıpkı günlük yaşamda bizi çevreleyen ultraviyole ışınları ya da enerji hatları, cep telefonları ve pek çok elektrikli ev ürünlerinin yaydıkları gibi noniyonize ışın yayıyor.



Genital bölgeye lazer uygulanması kısırlığa yol açar mı?

Lazer epilasyonda kullanılan ışınlar ancak cilt yüzeyinin yaklaşık 1 mm altında bulunan kıl köklerine kadar ulaşabiliyor, daha derine inemiyor ve iç organlara ulaşamıyor. Lazer cihazı, ışını deriye sadece kıl köklerinin etkileneceği, kılı çevreleyen diğer yapılara zarar gelmeyecek kadar kısa bir süre boyunca veriyor. Lazer epilasyonda kullanılan ışınlar radyolojik görüntüleme yöntemlerinde kullanılan X ışınlarından farklı olup, noniyonize karakterde. Tüm bu sebeplerle lazer epilasyonun kısırlık yapması mümkün değil ve kısırlık yaptığına dair bir bilimsel bir veri de bulunmuyor.

Lazer epilasyon seansları süresince önerilen tıraş yöntemi kılların daha kalın, siyah ve hızlı çıkmasına yol açar mı?

Lazer epilasyon uygulamasına başlayanların işlemden bir kaç hafta öncesi ağda benzeri, kılları kök kısmından uzaklaştıran yöntemlerden kaçınmaları, bunun yerine tıraşlamaları öneriliyor. Bunun sebebi lazer ışınlarının etkili bir şekilde kılın kök kısmının kıl üretemez hale getirebilmesi için büyüme evresinde kıl mevcudiyetine ihtiyaç olmasıdır. Ayrıca lazer epilasyon seansları devam ettiği sürece kılların ağda benzeri yöntemler yerine tıraşla alınması gerekir. Ancak halk arasında “tıraşın tüylerin daha kalın, daha koyu ve daha hızlı çıkmasına yol açacağı” endişesi yaygındır. Oysaki bu doğru değildir. Halk arasında bu efsanenin yayılmasına sebep olan faktör tıraşlanmadan, doğal olarak büyüyen kılın uç kısmının daha ince ve güneşe maruziyetle daha açık renkli olmasıdır. Ancak kıl tıraşlandığında daha kalın olan orta kısmı künt ve belirgin görünür, bu da sanki kıl kalınlaşmış koyulaşmış yanılgısını yaratır.

Lazer epilasyon tedavi amaçlı kullanılır mı?

Evet, bazı durumlarda lazer epilasyon tedavi amaçlı da kullanılır. Bu durumlar:
  • Batıklarda lazer epilasyon: Lazer epilasyon, özellikle erkeklerde sakal bölgesi ve boyunda, kadınlarda ise bikini bölgesi ve bacaklarda oluşan batıklarda oldukça etkilidir. Bu bölgelerde iltihaplanmaya ve ağrılı kabarıklıklara sebep olan batık kılların kök kısımlarına ulaşan lazer ışını problemi tedavi eder
  • Pilonidal sinüs (kıl dönmesi): Kuyruk sokumu bölgesinde ağrılı iltihaplanma ile kendini gösteren bu sorunun tekrarlamasının önlenmesinde de kılların lazer epilasyon ile tedavi edilebildiği bilimsel çalışmalarla kanıtlanmıştır.





Lazer epilasyonda dikkat edilmesi gereken ancak pek dikkat edilmeyen noktalar nelerdir?

Kalıcı makyaj ve dövmesi olanların dövme bölgelerinde lazer epilasyondan kaçınmaları gerekir. Bunun sebebi ise, dövmelerde kullanılan demir ve titanium dioksidin lazer ışınları ile reaksiyona girmesi ve dövmenin renginde bozulmaların meydana gelebilmesidir.

Anadolu Sağlık Ataşehir Tıp Merkezi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Sadiye Kuş

__________________
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.09.2012, 01:43   #4
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lazer Epilasyonda Doğru Bilinen Yanlışlar

Tüy problemi günümüzde herkesin ortak sorunu sanırım. Arkadaş çevremde lazer epilasyon yaptıranlar var. Kimi memnun kimi değil, sanırım burda önemli olan -her yerde olduğu gibi- işini doğru yapanı bulabilmek.

Teşekkürler Canancım bilgiler için.
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.09.2012, 01:48   #5
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lazer Epilasyonda Doğru Bilinen Yanlışlar

Sabır edebilen için çözüm olabilir, ama tekrar çıkma ihtimalini de göz önünde bulundurmak lazım.



Lazer Epilasyon mu yoksa İğneli Epilasyon mu konusu için TIKLAYIN
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.07.2014, 16:07   #6
Çevrimdışı
Mathematician
Kroniköğrencideğilartık:D
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lazer Epilasyonda Doğru Bilinen Yanlışlar

Doktor kontrolünde yaptırılması gereken bir işlem bence. Zira cildinizin ne kadar hassas olduğunu bilemeyebilirsiniz.

Bilgilendirme için teşekkürler Canan.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mathematician'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.07.2014, 16:13   #7
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lazer Epilasyonda Doğru Bilinen Yanlışlar

Usta ellerde yapılması geren bir işlem... İşlem yapıldıktan sonra güneşten uzak durulması gerekiyor zira güneş yapılan bölgede leke yapabiliyor...

Teşekkürler Canancığım...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.07.2014, 23:25   #8
Çevrimdışı
Efruz
Dost Nâzım

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Lazer Epilasyonda Doğru Bilinen Yanlışlar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Redwine Mesajı göster
Usta ellerde yapılması geren bir işlem... İşlem yapıldıktan sonra güneşten uzak durulması gerekiyor zira güneş yapılan bölgede leke yapabiliyor...

Teşekkürler Canancığım...
Bu yüzden yaz aylarında özellikle yüze yapılmaması öneriliyor.
__________________



Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.04.2015, 14:20   #9
Çevrimdışı
Mislina
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart IPL (Intense Pulse Light) Lazer Epilasyon Nedir?

IPL (intense pulse light – yoğun ışık darbesi) lazer epilasyon, kalıcı olarak istenmeyen tüylerden arınma yöntemidir. Lazer epilasyon, cildin altındaki tüy köklerini güvenli bir şekilde yok edilmesini sağlayan bir yöntemdir. IPL ise lazer epilasyon tedavisindeki en yeni teknolojilerden biridir.

IPL’I farklı kılan en büyük özelliği, eski teknolojilere nazaran tedavi sonrası daha az yan etki açığa çıkarmasıdır. Bir diğer özelliği ise toplamda daha az seansa ihtiyaç duyarak ve seans sürelerini de kısaltarak lazer epilasyon tedavisini mümkün kılmasıdır. Bu, tedaviyi alacak kişiye hem para kazandıracaktır (tedavi seans başı ücretlendirilir), hem de daha az zamanını tedaviye ayırmasına olanak tanıyacaktır.


Her ne kadar IPL genel bir lazer epilasyon tedavisi gibi görünse de, cilt altındaki tüy köklerini öldürmek için farklı bir ışık dalga boyu kullanır. Aslında çok teknik bir lazer tedavisi olarka da görülebilir ama kullanılan dalga boyunu diğer tedavi süreçlerinden ayırmak için IPL olarak bahsedilmektedir.

IPL, 1997’den beri bilinen bir teknolojidir yani aslında lazer epilasyondan bile daha önce bilinmekteydi. Ancak bu teknolojinin etkili ve verimli olabilmesi için gerekli düzenlemelerin yapılması şarttı. IPL, diğer laze repilasyon teknolojilerine göre cilde daha az zarar verir ve kolayca cilt altındaki tüy köklerine ulaşır. Bu, daha fazla ısı enerjisinin deri altına geçmesi ve bu süreçte deriye hiçbir zarar vermemesi anlamına gelmektedir. IPL’in tercih sebebi olmasının bir diğer sebebi ise koyu tenli kişilerde de kolaylıkla kullanılabilmesidir. Bilindiği gibi lazer epilasyon daha çok açık tenli ve koyu tüylü kişilere önerilmektedir. IPL bu kısıtlamayı kaldırabilen teknolojilerden biridir. Ancak, lazer teknolojisi çok güçlüdür ve uzman kişiler tarafından kullanılması çok önemlidir. Yanlış bir kullanımda ciltte yanık oluşması kaçınılmazdır. Bu konuda doğru klinik / uzman doktor seçimi de büyük önem arz etmektedir.

IPL’in, cilt altına geçmek için melanin yoğunluğunu önemsemeden, farklı ışık bir dalga boyu kullandığından, bu teknoloji daha çok koyu tenli kişilerin tedavisi için önerilir. Ancak IPL ile ilgili hatırlatılması gereken nokta, bu teknolojini sonuçta bir lazer epialsyon tedavisi olduğudur ve bu sebeple beyaz, gri, kızıl tüyler için etkisi yok denecek kadar azdır. Bu gibi tüyler için iğneli epilasyon veya ağda uygulaması daha çok önerilmektedir.

IPL, daha odaklı bir epilasyon uygulamasıdır ve bu sebeple daha küçük alanlara uygulanması daha doğrudur. Örneğin sırtınız, bacaklarınız ve göğüs bölgeniz için standart lazer epilasyonu tercih etmelisiniz. Bu nedendir ki lazer epilasyon merkezleri normal tedavi yöntemlerine ek olarak IPL lazer tedavisini belirtirler.

Halen, IPL piyasadaki en verimli tedavi yöntemidir ve sadece bir seanstan sonra bile 75%’e yakın bir verim sağlanabilir ve bu normal lazer tedaviye göre oldukça iyi bir orandır. Verimi ile beraber, tedavi sonrası şişkinlik, kızarıklık gibi yan etkilerin oluşma olasılığı da daha azdır. Aynı zamanda koyu ciltlerde tedavi süresince ciltte yanıkların oluşma riskini de engellemiş olursunuz IPL kullanarak.

Özetlemek gerekirse eğer koyu tenliyseniz, normalden daha verimli ve güvenli bir lazer epilasyon tedavisi arıyorsanız, IPL harika bir seçenek!

Son olarak, IPL, standart epilasyon tedavisi dışında, damar tedavisi ve güneş ışığı koruması için deri gençleştirme tedavisi için de kullanılabilmektedir.
__________________
"Ama gerçek, aziz dostum, can sıkıcıdır."

  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Mislina'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.04.2015, 14:27   #10
Çevrimdışı
Mislina
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: IPL (Intense Pulse Light) Lazer Epilasyon Nedir?

Lazer Epilasyon Nedir, Nasıl Yapılır, Zararları Var mı?

Saç adeta yabani ot gibidir. Siz kestikçe o yayılır. Hızla büyür, kafanızdan sırtınıza, aşağıda bacaklarınıza, kollarınıza hatta yüzünüze ulaşır. Saç çok güzel olabileceği gibi, bayanlarda dudak üstüne, erkek ve bayanlarda ise sırt gibi vücudunuzun diğer bölgelerine ulaşınca çekiciliğini kaybeder. Saç uzaması doğaldır ama hormonal ve yaş gibi etkenlere bağlı olarak bazı kişilerde daha fazla uzar ve yayılır. Tıraş ve ağda gibi bazı metodlarla bu derdinizden kurtulabilirsiniz ama bunlar hep geçicidir ve siz istemeseniz de o tüyler geri gelecektir.

Bununla yüzleşin, sürekli ağda ve/veya jilet işlemi bir yandan can sıkıcı ve büyük zaman kaybı, diğer yandan da sürekli acı çektiren bir süreç. Yüz, bacaklar, kol altları ve bikini bölgemizdeki istenmeyen tüylerden kurtulmak için yaptığımız onca şey sonrasında lazer epilasyona başvurmamak elde değil. Peki bu tedavi sizin için doğru çözüm mü? Sizin için aşağıda süreç boyunca bilmeniz gerekenleri listeledik ve kararınızı vermenizi kolaylaştırdık.

İstenmeyen tüylere lazer tedavi nasıl yapılır, işe yarar mı? Zararları nelerdir? Fiyatları ne kadar? Tüm bu sorularınıza hızlı hızlı cevap vereceğiz.

Lazer Epilasyon Nedir?

İstenmeyen tüylerinizden kurtulmak için kullandığınız epilasyon aletlerinden, tıraş olmaktan, cımbızla uğraşmaktan veya ağda acısını çekmekten sıkıldıysanız, lazer epilasyon sizin için denemeniz gereken bir çözüm olabilir. Lazer epilasyon, ülkemizde oldukça sıklıkla başvurulan ve başarıyla gerçekleştirilen tedavi yöntemlerinden biridir.

Gerçek anlamda lazer epilasyonun çalışma yöntemi, istenmeyen tüylerin köklerinin lazer ışığı ile yakılması ve yokedilmesi prensibine dayanır. 1990 senesinde uygulanmaya başlamıştır ama son senelerde özellikle teknolojinin gelişmesi ile birlikte hem fiyatları ucuzlamıştır, hem de daha acısız, ağrısız bir tedavi yöntemi haline gelmiştir.

Lazer Epilasyon Nasıl Çalışıyor?

Öncelikle lazer epilasyon cihazlarının nasıl çalıştığı hakkında kısa bir tanım yapmak isteriz. Basitçe anlatmak gerekirse, bir cilt uzmanı elle kontrol edilen lazer cihazı ile cildinize lazer enerjisi gönderir. Bu enerji cildinizden tüy köklerinize ulaşır ve enerjiyi absorbe eden kökler, tüy uzatmak konusundaki işlevini kaybeder. Kullanılan lazer sadece o anda uzayan tüylerinize etki edebilir bu sebeple de birkaç seans gerekebilir 100% sonuç almak için. İyi bir sonuç için ortalamada 4-5 seansa gideceksiniz gibi düşünmelisiniz.

Birkaç farklı lazer cinsi bulunmaktadır bu tedavide kullanılan. En yaygın olanlar ise Alexandrite ve Diode lazerdir. Alexandrite, cildin altında bulunan tüy köklerine yoğun bir şekilde etki ederek tüylerin uzamasını engeller. Diode ise genel manada aynı şekilde çalışsa da daha uzun dalga boyu lazer enerjisi kullanmaktadır. Bu teknoloji sayesinde koyu cilt rengi olanlarda lazer epilasyon için avantaj sağlamaktadır. Lazer ile birlikte darbe ışık teknolojisi de epilasyon için kullanılan farklı bir metoddur. Lazer ile aynı mantıkta çalışırlar ama lazer enerjisi yerine ışık enerjisi kullanırlar.

Önemle belirtmek isteriz ki lazer epilasyon he zaman kalıcı tüysüzlük sağlamayabilir. Tedavi olan kişilerin 90% tüylerden kurtulmayı umması daha olasıdır, çok açık renkli tüylerde başarı yakalanması için birkaç seans gerekebilir.


Lazer Epilasyon Tedavisi Hangi Ciltler İçin Uygundur?

Lazer epilasyon, cımbız, ağda, normal epilasyon gibi diğer yöntemlere göre daha çekici olsa da, herkes için uygun olmayabilir. Örneğin çok koyu cilt rengi olan kişiler için lazer doğru bir yöntem değildir. Bunun sebebi koyu ciltlerin, lazer enerjisini absorbe etmesi ve sonucunda ortaya çıkabilecek yan etkilerin artmasından kaynaklanmalıdır. Teknoloji gün geçtikçe gelişse de, koyu tenli kişiler, açık tenlilere göre daha fazla lazer epilasyon seansına katılmak zorunda kalmaktadırlar. Çok açık renkli tüylere sahip kişilerde de tüylerdeki melanin eksikliği sebebi ile lazer epilasyon tam etki vermeyebilir. Lazer epilasyon için en uygun kişiler, açık tenli ve koyu renk tüylü kişilerdir.

Lazer Epilasyon Tedavisini Uygulayacak Uzmanın Seçimi

Eğer lazer epilasyon tedavisi almaya karar verdiyseniz, uzman kliniğinizi seçerken uygulamanız gereken bazı maddeleri size hatırlatmak isteriz. Öncelikle size tedaviyi uygulayacak uzman ile görüşün ve konuşmanız sonrasında ona güvenip güvenmediğinizi kendinize sorun. Ona tecrübesine dair soracağınız ‘kaç senedir lazer epilasyon yapıyorsunuz?’, ‘tedavilerde başarı oranınız nedir?’, ‘referans verebilir misiniz?’, ‘tedavi sonrası nasıl bir hizmet veriyorsunuz’ gibi sorular ve alacağınız yanıtlar sizin ona güvenmenizi/güvenmemenizi sağlayacaktır.

İkinci önemli nokta kliniğin genel ortamı hakkında. İlk girişten itibaren ne kadar hijyenik ve organize bir ortamdasınız? Çalışanlar nazik ve profesyonel mi? Üçüncüsü, onların da sizin medikal geçmişiniz hakkında soru sormasını beklemelisiniz. Sizin cildinizle ilgili konularda bilgi sahibi olmalılar ki lazerin farklı bir yan etkiye yol açmayacağını garanti edebilmeliler. (Bu tarz sorular onların bu tedavideki tecrübesini/tecrübesizliğini size kanıtlayacaktır.)

Lazer Epilasyon Tedavisi Acı Verecek mi?

Açık söylemek gerekirse, orta seviyede, tolare edilebilir düzeyde bir acı hissedeceksiniz tedavi süresince. Cildiniz fazladan hassas değilse lokal anesteziye ihtiyaç duyulmaz. Burada unutmadan belirtmek isteriz ki tedavi sonrasındaki birkaç gün cildiniz fazla hassas olabilir ve ağrı yapabilir, bu konuda klinikten yardım alabilirsiniz. Olası şişlik ve kızarıklıklar için sadece buz ile ağrıyı dindirmek yeterli olabilir. Son olarak minimumda 2 gün güneş ışığından uzak durmanız gerektiğini de belirtmek isteriz.
__________________
"Ama gerçek, aziz dostum, can sıkıcıdır."

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mislina'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bilinen, doğru, epilasyon, epilasyonda, intense, lazer, light, nedir, pulse, yanlışlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.