Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Güzellik ve Moda > Kadınlara Ait Güncel Konular

Kadınlara Ait Güncel Konular Bizimle olmuyor demeyin. Biliriz biz olmadan hiç olmaz


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.07.2015, 13:22   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ağda Yapmanın Püf Noktaları


Ağda Yapmanın Püf Noktaları




Ağda günleri bayanların en acılı ve korkulu günlerinden biri . Güzelliğimizden ve bakımlılığımızdan ödün vermemek için neredeyse ömür boyu yapmak zorunda olduğumuz acılı faaliyet. Tabii bu lazer epilasyon düşünmeyenler için geçerli. Pürüzsüz bacaklara sahip olmak her bayanın özen gösterdiği bir konu. Aynı şekilde koltuk altı, bikini bölgesi ağdaları da düzenli olarak yapılmak zorunda.

Erkeklere en çok özendiğimiz konuların başında gelir ağdadan muaf olmaları. Ne yazık ki bir bayan olarak bu acıyı çekmek zorundayız. Her ne kadar acıyacağını bilsek de mutlaka ağdamızı yapıyoruz ve bıkmadan usanmadan uğraşıyoruz. Sebebi ise işlemin sonunda kavuşacağımız pürüzsüz bir ten. Ağda sonrası ayna karşısında tüm acılarımızı unuttuğumuz kesin. Peki ağda işlemini doğru uyguluyor muyuz? Siz de kendinizde veya bir yakınınızda ağda yaparken zedelenmiş olan bölgeler görmüş olabilirsiniz. Kızarıklıklar, morarmalar, alınmamış tüyler… İşte bakımlı bayanlar için ağda yapmanın püf noktaları…


  • Bacak Temizliği
Ağda yapmadan önce mutlaka bacak temizliğinden emin olun. Ağda yapacağınız bölgeleri sabunla yıkayarak iyice kurutun ve daha sonra ağdaya başlayın. Temiz cildinizde tüyleriniz ağdaya daha kolay yapışacaktır. Kir ve yağ faktörü ağdayı en çok etkileyen durumlardandır. Bu nedenle ağda öncesi temizliğe özen gösterilmelidir.



  • Pudra
Ağdadan iyi sonuç alabilmemiz için cildin temiz olması gerekliliğinden bahsetmiştik. Cildimizi temizleyip iyice kuruttuktan sonra pudra uygularsak çok daha olumlu sonuç alabiliriz. Cildimize pudra uygulamamızdaki amaç ağda sırasında terlemeyi önlemek ve böylece kısa tüylerin bile ağdaya kolayca yapışmasını sağlamaktır. Bu nedenle ağda yaparken pudra kullanmaya özen göstermenizi öneririm.



  • Küçük Bantlar
Ağda yaparken acıyı tek seferde hissedeyim bitsin diyerek kocaman bezler ve bantlar ile olumlu sonuç almaya çalışırsanız yanılabilirsiniz. Bacağınızın her bir noktası aynı sertlikte değildir. Bazı bölgeler hassas olabilir. Tüy yönleri farklı olabilir. Bu nedenle uzun ve geniş bezler yerine daha ortalama boylarda bezler tercih etmek daha doğrudur.





  • Uzun Tüyler
Kısa tüylerin ağdaya gelmesi zor olduğu gibi uzun tüyler de oldukça can yakar. Bu nedenle ağdadan önce fazla uzun tüylerinizi küçük makas yardımıyla kısaltmanız daha az acı çekmenizi sağlar. Kısaltma ölçüsünde ise bir pirinç boyu ideal ölçüdür.



  • Ağda Sürme Yönü
Pek çok bayan ağdayı tüylerinin ters yönüne doğru sürmektedir. Örneğin tüyler aşağı doğru bakıyorsa ağdayı aşağıdan yukarı doğru, sağa dönük bakıyorsa sağdan sola doğru sürerler. Oysa bu oldukça yanlış bir harekettir. Ağdanın tüylere yapışmasını zorlaştıran bir uygulamadır. Ağda yaparken mutlaka tüylerin yönü ile paralel olarak ağda sürülmeli aşağı bakan tüylere yukarıdan aşağıya doğru ağda uygulanmalıdır.



  • Bez Çekme Yönü
Bezler hem büyük olmamalı hem de tutup çekebileceğimiz temiz bir alana sahip olmalıdır. Tüylerimizin ters yönüne doğru çekeceğimiz bezi aşağıdan tutarak yukarı doğru tek bir hareketle hızlıca sökmemiz gerekir. Bez mutlaka tüylerin baktığı yönden kök yönüne doğru çekilmelidir.



  • Ağda Sonrası
Eğer çok hassas bir cildiniz varsa ağda sonrası mutlaka yoğun içerikli bir krem kullanın. Örneğin bebek pişik kremleri cildinizin çok fazla zarar görmesini belirli ölçüde engeller.


  • Peeling
Ertesi gün cildinize peeling uygularsanız batık oluşumunu engelleyebilir ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. Aynı şekilde kese yapmak da batık oluşumunu önler.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.07.2015, 14:27   #2
Çevrimdışı
İklim
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ağda Yapmanın Püf Noktaları

Sevgili @Canan ilgimi çekerek okudum Teşekkür ediyorum paylaşım için.
__________________
Bazen önemli olmamalı gidecek olan ya da gelmeyen. Çünkü bazen, başlaman gerekir her şeye yeniden.
Nazım Hikmet Ran.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz İklim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.07.2015, 15:43   #3
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ağda Yapmanın Püf Noktaları

Yapış yapış hiç bana göre değil... Epilasyon aletimden memnunum...

Hamam otu yağı da kullandım... Etkisi büyük hanımlar tavsiye ederim...

Teşekkürler Canancığım...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ağda, noktaları, yapmanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.