Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Sağlığımız ve Hastalıklar > İnsan Sağlığı ve Hastalıklar > Kalp, Damar Hastalıkları


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 05.02.2017, 22:59   #1
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kalp Üfürümleri

KALP ÜFÜRÜMLERİ





Kalp üfürümleri, kalp atışları sırasındaki çalkantılar tarafından oluşturulan anormal seslerdir. Mırıldanma ya da hışırtı şeklinde olabilmekte ve bir stetoskop ile duyulabilmektedir.
Kalp üfürümleri doğumla beraber (konjenital) gelmiş olabilir ya da ileri yaşlarda gelişebilir. Üfürümler bir hastalık değildir ama altta yatan bir kalp sorunun göstergesi olabilir.

Çoğu kalp üfürümü ciddi olmayıp tedavi gerektirmemektedir. Ancak bazı kalp üfürümleri için altta yatan ciddi bir kalp rahatsızlığı olup olmadığını belirlemek için testler yapılması gerekebilir. Uygulanan tedaviler genellikle kalp üfürümlerinin nedenine yönelik olmaktadır.



BELİRTİLER

Eğer kalp üfürümü ciddi olmayan zararsız bir üfürüm ise büyük ihtimalle başka bir belirti ortaya çıkarmaz. Anormal kalp üfürümleri ise stetoskop ile dinlendiğinde duyulan anormal seslerin dışında başka bir belirti vermez. Ancak eğer aşağıda sıralandığı gibi bazı belirtilerle karşılaşırsanız, üfürümler daha ciddi bir problemin belirtisi olabilir:

  • Özellikle parmak uçları ve dudak kısımlarındaki cildin mavi renkte görünmesi,
  • Ani şişkinlik ve kilo alımları yaşanması,
  • Nefes darlığı,
  • Kronik öksürük,
  • Karaciğerlerde büyüme,
  • Boyun damarlarında genişleme,
  • İştahsızlık ve normal büyümede problem yaşanması (bebeklerde),
  • Hiç efor sarf edilmediği ya da az efor sarf edildiği halde aşırı terleme olması,
  • Göğüs ağrısı,
  • Baş dönmesi,
  • Bayılma gibi.

Ne zaman doktora görünmeli?

Kalp üfürümleri genellikle ciddi olmamaktadır ancak eğer sizde ya da çocuklarınızda kalp üfürümü olduğunu düşünüyorsanız bir kardiyoloji doktoruna başvurunuz. Stetoskop ile yapılacak ön muayenede kalp atışları dinlenir ve anormal sesler duyulduğu takdirde gerekirse ek testler yapılmasına karar verilir.






NEDENLERİ

Masum (zararsız) üfürümler ve anormal (ciddi) üfürümler olmak üzere iki çeşit kalp üfürümü vardır. Masum üfürümleri olan kişilerin kalbi normal kabul edilir. Bu tür masum kalp üfürümleri yeni doğan bebekler ve çocuklarda yaygındır.


Anormal kalp üfürümleri ise daha ciddidir. Çocuklarda görülen bu tip ciddi anormal kalp üfürümleri genellikle konjenital (doğumsal) kalp hastalıklarından kaynaklanır. Yetişkinlerde ise anormal kalp üfürümleri en sık kalp kapak sorunlarından kaynaklanır.


Masum kalp üfürümleri


Kan kalbinizden daha hızlı aktığı zaman masum üfürümler oluşabilir. Kanın kalpten hızlı akarak masum üfürüm oluşmasına neden olan koşullar şunlardır:


Fiziksel aktivite veya egzersiz

Gebelik

Yüksek ateş

Kalp ameliyatı gibi bir sebepten dolayı kalp yapısındaki değişiklik meydana gelmesi,

Vücudunuzdaki dokulara yeterli miktarda oksijen taşınmasına engel teşkil edecek şeklide sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin az olması (anemi),

Vücuttaki tiroid hormonunun aşırı miktarda olması (hipertiroidi).


Yaşlanma ya da kalp ameliyatı gibi nedenlerle kalpte meydana gelen değişiklikler de masum üfürümlere neden olabilmektedir. Kalpteki zararsız masum üfürümler zamanla kaybolabilir ya da başka sağlık sorunlarına neden olmadan yaşam boyu da sürebilir.


Anormal kalp üfürümleri

Çoğu kalp üfürümü ciddi olmamasına rağmen bazıları herhangi bir kalp problemi ile sonuçlanabilmektedir. Çocuklardaki anormal üfürümlerin ana nedeni bebeklerin konjenital kalp defekti ile doğmuş olmalarıdır. Kalp üfürümlerine neden olan doğumsal kalp kusurları şunlardır:


Kalpte veya kardiyak şantlarda delikler. Çocuklarda görülen kalp üfürümleri “septal defekt” olarak bilinen kalp odacıkları arasındaki duvarlarda mevcut olan delikten kaynaklanabilir. Deliklerin konumu ve büyüklüğüne bağlı olarak durum ciddi olabilir ya da olmayabilir. Kalp boşlukları veya kan damarları arasında anormal kan akışı olduğunda şant oluşur.


Kalp kapak anormallikleri. Konjenital kalp kapak anormallikleri doğumla birlikte gelir ancak yaşamın ileri yaşlarına kadar bazen fark edilmez. Kalp kapak sorunlarına kapaklar arasındaki darlıktan dolayı yeterli kan geçişine izin verilmemesi ya da kapakların tam kapanmamasından dolayı sızıntı olması gibi örnekler verilebilir. Anormal kalp üfürümlerine kalbin yapısına zarar veren enfeksiyonlar ve diğer koşullar gibi aşağıda yazılı olan faktörler de neden olmaktadır. Bu tip etkenler çocuk ve yetişkinlerde daha sık görülür.

Örneğin:

Romatizmal ateş. Bazı ülkelerde nadir görülse de, strep boğaz enfeksiyonu gerekli önlem alınmadığında veya uygun tedavi uygulanmadığında romatizmal ateşi ortaya çıkaran ciddi bir durumdur. Tedavi edilmeyen romatizmal ateş de kalp kapakçıklarını kalıcı şekilde etkileyerek kanın normal akışını engelleyebilir.


Endokardit. Bu durum kalp içi zarı ve kalp kapaklarında oluşan bir enfeksiyon ve iltihaptır. Endokardit genellikle bir bakteri ya da diğer yabancı mikroorganizmaların ağız yoluyla ya da vücudun başka bir yerinden girerek kan dolaşımına girmesiyle oluşmaktadır. Tedavi edilmediği takdirde kalp kapaklarına kalıcı şekilde zarar verebilir hatta kapakları yok edebilir. Bu durum genellikle mevcut kalp anormallikleri olan kişilerde ortaya çıkar.


Kapak kireçlenmesi. Kapaklarda kalınlaşma ya da sertleşme şeklinde ortaya çıkan ve “mitral veya aort kapak darlığı” adı verilen bu sorun, yaşla birlikte gelişmektedir. Kapaklarda meydana gelen daralmadan dolayı kan yeterince akmadığı için kalp üfürümleri meydana gelir.


Mitral kapak düşmesi. Bu sorunda, kalbin sol üst kulakçığı ve sol alt karıncığı arasındaki kapak düzgün kapanmamaktadır. Bu nedenle kalpte üfürümler meydana gelir.





RİSK FAKTÖRLERİ

Zararsız kalp üfürümlerinin gelişmesi için herhangi bir risk faktörü bulunmamaktadır. Ancak anormal kalp üfürümlerine neden olabilen doğumsal kalp defektleri gibi altta yatan risk faktörleri bulunmaktadır. Bu tür risk faktörlerine aşağıdaki örnekler verilebilir:


Aileden gelen kalp defekti öyküsü. Kan bağınızın olduğu akrabalarınızda kalp defekti olması sizde ve çocuğunuzda da kalp kusuru ve dolayısıyla kalp üfürümleri sorununu ortaya çıkarabilir.


Gebelikte gelişen hastalıklar. Gebelik sürecinde kontrolsüz diyabet ya da kızamıkçık enfeksiyonu gibi sağlık sorunları bebekte kalp kusurları ve kalp üfürümlerinin gelişme riskini artırır.


Gebelikte bazı ilaç ya da uyuşturucuların kullanılması. Gebelik sürecinde alkol, uyuşturucu ve bazı ilaçların kullanılması gelişmekte olan bebeğe zarar vererek kalp kusurlarının oluşmasına neden olabilir.


Yaşın ilerlemesi ile birlikte kalpte üfürüm oluşma riskini arttıran faktörleri şunlardır:

Kontrolsüz yüksek tansiyon (hipertansiyon)

Geçmişte romatizmal ateş geçirilmiş olunması,

Göğüs bölgesini de içerecek şekilde radyoterapi tedavisine girilmiş olması,

Kalp iç zarında enfeksiyon geçirilmiş olunması (endokardit),

Daha önce kalp krizi geçirmiş olma,

Akciğerlerde yüksek kan basıncı (pulmoner hipertansiyon),

Bazen “Kardiyomiyopati” olarak bilinen bir durumdan kaynaklanan kalp kası zayıflaması.





TESTLER VE TEŞHİS

Doktorunuzun fiziki muayene sırasında bir stetoskop kullanarak kalbinizi dinlemesi ile kalp üfürümleri tespit edilir. Üfürümlerin zararsız veya anormal olup olmadığını belirlemek için aşağıdaki kriterler dikkate alınacaktır:


Üfürümler ne kadar gürültülü? Çıkan ses 1’den 6’ya kadar bir ölçekle derecelendirilir.

Ses kalbin neresinden geliyor ve boyun ve sırt kısmında da duyulabiliyor mu?
Kalp vuruşları düşük, orta ya da yüksek mi?

Sesi neler etkilemektedir? Vücut pozisyonunu değiştirdiğinizde veya egzersiz yaptığınızda çıkan sesler etkileniyor mu?

Üfürümler ne zaman olmakta ve ne kadar sürmektedir? Kalbiniz kanla doluyorken oluşan üfürümler (diyastolik üfürüm) ya da kalp çalışırken olan üfürümler (sürekli üfürüm) bir kalp sorununuz var demektir. Bu sorunların netleşmesi için daha fazla test yapılması gerekir.

Doktorunuz ayrıca diğer belirtileri ve kalp problemlerini aramak için ek testler yapılmasını isteyecek ve kalp üfürümleri ile alakalı aile öyküsünün olup olmadığını soracaktır.


Ek testler


Doktorunuz kalbinizdeki üfürümlerin anormal olduğunu düşünüyorsa, ek testler gerekebilir. Bu testler şunlardır:


Göğüs röntgeni. Göğüs röntgeni kalp, akciğer ve kan damarlarının görüntülerini gösterir. Kalbinizde üfürümlere neden olacak şekilde büyümeler veya başka tür altta yatan etkenler varsa göğüs röntgeni ile ortaya çıkarılır.


Elektrokardiyografi (EKG). İnvaziv olmayan bu testte, görevli teknisyen göğüs bölgesinin birkaç yerine kalpteki elektrik sinyallerini alan ve bir monitöre ileten elektrotlar yerleştirir. Ortaya çıkan kalp ritimleri grafiği kalbinizdeki yapısal sorunlar açısından doktorunuz tarafından değerlendirilecektir.


Transtorasik veya Transözofageal ekokardiyografi. Göğüs bölgesinin ultrasonunun çekilen bu testte, kalp yapısı ve fonksiyonları ayrıntılı şekilde görüntülenir. Ultrason cihazının dalgaları vücudun ilgili organlarına gönderilir ve yankıları alınır. Gelen yankılar vücut dışında bir dönüştürücüye kaydedilir.

Dönüştürücüdeki kayıtlar bir monitör aracılığıyla görüntülenir. Bu test ile kalp kapaklarında sertleşme sonucu sızıntı olması gibi anormallikler veya diğer kalp kusurları algılanabilir.

Eğer Transtorasik ekokardiyografi testinin sonuç görüntüleri net değilse, doktorunuz bir Transözofageal ultrasonu da isteyebilir. Bu test sırasında, işaret parmağı büyüklüğünde küçük bir dönüştürücü içeren esnek tüp boğazınızdan aşağıya doğru yönlendirilir. Dönüştürücü kalp görüntülerini bir bilgisayar monitörüne gönderir. Yemek borusu kalbin arkasına yakın bir yerden geçtiğinden dolayı Transözofageal dönüştürücü üzerinden iletilen ses dalgaları ile daha iyi görüntüler elde edilir.


Kalp kateterizasyonu. Bu testte, kısa bir tüp (kılıf tüp) kolunuzun üst kısmından ya da kasık bölgesinden damar içine yerleştirilir. Daha sonra içi boş, esnek ve daha uzun bir tüp (kılavuz kateter) kılıfın içine sokulur. Kateter ile çekilen x-ray görüntüleri yardımıyla kalbe ulaşılır. Kalbin odacıklarındaki basınç ölçülebilir veya damarlarına boya enjekte edilebilir. Enjekte edilen boya kan akışı yoluyla kan damarları ve kalp kapaklarının incelenmesini kolaylaştırır. Bu test kalp üfürümlerinin nedenini teşhis etmek için genellikle gerekli olmamaktadır.


Kardiyak bilgisayarlı tomografi (BT) veya manyetik rezonans görüntüleme (MR). Bu testler kalp sorunları ve kalp üfürümlerini tespit etmeye yardımcı olabilir. Kardiyak BT işleminde, halka şeklindeki bir makinenin içinde uzanırsınız. Makinenin içine yer alan X-ışın tüpü vücudunuzun etrafında dönerek kalp ve göğüs bölgelerinin görüntülerini toplar.


Bir kardiyak MR testinde ise, manyetik alan üreten tünel benzeri uzun bir makinenin içindeki masaya uzanırsınız. Manyetik alan, atomik parçacıkları vücudunuzun bazı hücrelerine doğru yönlendirir. Radyo dalgaları bu uyumlu parçacıklara doğru dalga yaydığında, bu parçacıklar dokuların türüne göre farklı sinyal üretirler. Üretilen sinyallerle elde edilen kalp görüntüleri doktorunuzun kalp üfürümlerinin nedenlerini belirlemesine yardımcı olacaktır.





TEDAVİ VE İLAÇLAR

Zararsız ve masum görünen kalp üfürümleri olan kişilerin kalbi normal olduğu için herhangi bir tedavi gerekmez. Bazı masum üfürümler, yüksek ateş veya hipertiroidi gibi bir hastalığın sonucu oluşmaktadır. Bu durumların tedavi edilmesi üfürümlerin de kaybolmasını sağlar.


Sizde veya çocuğunuzda anormal kalp üfürümünün olması ise kesinlikle tedavi gerekli olduğu anlamına gelmez. Doktorunuz belli bir süre boyunca durumunuzu izlemek isteyebilir. Kalp üfürümüne hangi kalp sorununun neden olduğuna bağlı olarak, ilaç tedavisi ya da cerrahi işlem gerekebilir.


A. İlaçlar

Doktorunuz yazacağı ilaçlar sizdeki mevcut kalp problemine bağlı olacaktır. Yazılabilecek bazı ilaçlar şunlar olabilir:

Digoksin (Lanoxin). Digoksin ilacı kalp kasının kasılmasına yardımcı olan bir ilaçtır. Bu ilaç kalp üfürüm sebebi kalp kasının zayıflaması olan kişileri için uygundur.


Kan pıhtılaşmasını önleyen (antikoagülan) ilaçlar. Doktorunuz ayrıca aspirin, warfarin (Coumadin, Jantoven) veya klopidogrel (Plavix) gibi antikoagülanlar reçete edebilir. Bu tip ilaçlar kalbinizde oluşan ve kalp krizi veya felcine neden olabilen kan pıhtılarının oluşmasını önler.


İdrar yapıcı (diüretik) ilaçlar. Diüretikler, yüksek tansiyon gibi kalp üfürümlerinin daha da kötüleşmesine neden olabilecek koşulların tedavi edilmesine yardımcı olacak şekilde vücuttan fazla sıvı atılmasını sağlar.


Anjiyotensin-dönüştürme enzim (ACE) inhibitörleri. ACE inhibitörleri kan basıncını düşürürler. Çünkü yüksek kan basıncı (yüksek tansiyon) kalp üfürümlerinin kötüleşmesinin altında yatan nedenlerden biridir.


Statinler. Statin gurubu ilaçlar kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Yüksek kolesterol düzeyleri kalp üfürümleri dâhil olmak üzere bir dizi kalp kapak sorununun kötüleşmesine neden olmaktadır.


Beta blokerler. Bu tip ilaçlar kalp atım hızı ve kan basıncını düşürürler. Ayrıca bazı kalp kapak sorunları için de kullanılır.


B. Ameliyat veya kateter kullanımı


Cerrahi müdahale ya da kateterizasyon seçenekleri özel kalp sorunlarına bağlı olarak yapılır. Açık kalp ameliyatı gerekli olan durumlar olsa da, bazen kalp üfürümlerinin bazıları kasık bölgesindeki bir atar damardan yerleştirilen kateter ile kalbe ulaşılıp tedavi yapılmaktadır. Bu işleme“kalp kateterizasyonu” adı verilir.

İşlem sırasında uygulanan bazı adımlar şunlardır:

Kalpteki delik kısmın yama edilme si ve onarılması

Sorunlu kalp kapakçığının yenisi ile değiştirilmesi

Doktorlar önceleri anormal kalp üfürümleri olan kişilerin dişçiye gitmeden ya da bir ameliyata girmeden önce antibiyotik almalarını öneriyorlardır. Ancak şu an durum böyle değildir. Kalp üfürümü olan hastaların çoğu için antibiyotik kullanımı gerekmez. Doktorunuzla konuşarak antibiyotik gerekliliği hakkında bilgi edinebilirsiniz.



ÖNLEME

Kalp üfürümlerini engellemek çok fazla mümkün olmadığı için üfürümlerin bir hastalık olmadığını ve zararsız olduklarını bilmek güven verecektir. Çocuklardaki kalp üfürümleri genellikle büyümeye bağlı olarak kendiliğinden geçer. Yetişkinlerde ise altta yatan nedenlerin tedavi edilmesine bağlı olarak üfürümler kaybolabilir.





__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.02.2017, 00:52   #2
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kalp Üfürümleri

Paylaşım için teşekkür Gülümsün...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 10.10.2022, 20:39   #3
Çevrimdışı
Gülümsün
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kalpte Üfürüm Nedir?

Kalpte Üfürüm Nedir?

Özellikle çocuklar arasında yaygın bir sorun olan, ancak yetişkinlerde de görülen kalpte üfürüm, iyi huylu veya kötü huylu olarak ortaya çıkabiliyor. İşte kalpte üfürümün belirtileri ve tedavisi...



Kalpte üfürüm, kan akışının kalp kapakçıklarından geçişinin bozulması nedeniyle ortaya çıkar ve bir tür hışırtı sesine neden olur. Üfürümler iyi huylu (fizyolojik) veya kötü huylu (patolojik) olabilir.

İyi huylu olanlar tedaviye ihtiyaç duymaz. Kalp üfürümleri çocuklarda sıklıkla görülür, ancak kalbin büyük damarlarında ve odacıklarında çalkantılı kan dolaşımı nedeniyle çoğu zaman patolojik bir zemini olmayan masum bir üfürümdür.

Tanı, 50 yaş üstü herkesin yılda en az bir kez yaptırması gereken ultrasonlu kardiyolojik muayene sayesinde konur.

Kalpte üfürüm nedir?


Kalp dört odadan oluşur, iki kulakçık ve iki karıncık. Kan, kulakçıklar seviyesinde açılan toplardamar adı verilen damar sistemi aracılığıyla kalbe taşınır ve atardamar adı verilen başka bir damar sistemi aracılığıyla kalpten dokulara ve akciğerlere taşınır.

Kalbi dinlerken normalde iki ses duyulur. Birinci ve ikinci ses arasında kısa bir duraklama (sistol) ve uzun bir duraklama (diyastol) vardır.

"Kalpte üfürüm" terimi, normal kalp atışlarına eşlik eden karakteristik hışırtıyı ifade eder. Kanın kalp kapakçıklarından geçişinin bozulması ile ortaya çıkar.

Üfürümler doğuştan mevcut olabilir veya yaşamın ilerleyen dönemlerinde ortaya çıkabilir. Bunlar mutlaka bir bozukluk değildir, ancak altta yatan bir sağlık sorununu da gösterebilirler.

İyi huylu üfürüm ciddi bir sorun değildir, kalp sağlıklı kabul edilir. Bu tür üfürüm bebeklerde ve küçük çocuklarda yaygındır ve genellikle yaşın ilerlemesiyle birlikte kaybolur.

İyi huylu üfürüm yetişkinlerde de bulunabilir ve yoğun fiziksel aktivite, hamilelik, ateş, anemi, hipertiroidizm veya ergenlikte tetiklenebilir. Örnekler Still üfürümü, periferik pulmoner stenoz ve pulmoner ejeksiyondur.

Çocuklarda kalpte üfürüm

Kalpte üfürüm çocuklarda sıklıkla görülür, ancak kalbin büyük damarlarında ve odalarındaki çalkantılı kan dolaşımı nedeniyle genellikle patolojik bir zemini olmayan iyi huylu bir üfürümdür.

Ancak bazı durumlarda özel izleme ve özel tedavi gerektiren önemli bir kalp hastalığının tek klinik belirtisidir. Bir çocukta kalp üfürümleri, ayrıntılı bir tıbbi öykü ve patolojik kalp üfürümünün teşhisine olanak tanıyan eksiksiz bir klinik muayene ile değerlendirilmelidir.

İyi huylu bir üfürüm ile patolojik bir üfürüm arasındaki ayırıcı tanıyı yapmak bazen zordur. Bu nedenle mutlaka bir çocuk doktoruna başvurulmalıdır.

Kalpte üfürüm belirtileri

Çoğu zaman, rutin bir klinik muayene sırasında doktor tarafından bir kalp üfürüm keşfedilebilir.

Hasta aşağıdakiler gibi belirli belirtiler yaşayabilir:

- Siyanoz (ekstremitelerin ve dudakların renginin maviye dönmesi),
- Dispne (nefes almada zorluk),
- Kalp ritmi bozuklukları (çarpıntı),
- Kısa süreli bilinç kaybı,
- Kalp ağrısı,
- Kalp yetmezliği.

Kalpte üfürümün patolojik mi yoksa iyi huylu mu olduğu baştan tespit edilmelidir.

İyi huylu üfürümler aşağıdaki özelliklere sahiptir:

- Sıklıkla çocuklarda görülürler (görülme oranu yüzde 50-75'tir),
- Düşük bir yoğunluğa sahiptirler,
- Kararsız olurlar,
- Kalbin farklı bölgelerinde, özellikle sırtüstü pozisyonda duyulabilirler,
- Genellikle efor veya endişe durumlarından sonra ve ateşli durumlarda ortaya çıkarlar.

Patolojik kalp üfürümleri ise aşağıdaki özelliklere sahiptir:

- Yüksek yoğunlukları vardır,
- Hasta semptomatik olabilir,
- Kalbin fizyolojik sesleri değişir,
- Bazı kalp hastalıklarında ortaya çıkarlar.

Kalpte üfürüm patolojik ise EKG, akciğer radyografisi, kardiyolojik konsültasyon ve kardiyak ultrason gibi daha ileri testler gereklidir.

Kalpte üfürümün riskleri


İyi huylu bir üfürüm tedavi gerektirmez. Öte yandan, kötü huylu bir üfürümün tanınması ve zamanında tedavi edilmesi önemlidir.

Nefes darlığı, çarpıntı veya göğüs ağrısı gibi belirtiler geliştiğinde mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.

Bununla birlikte, genellikle patolojik üfürümler tamamen asemptomatik kalır, bu nedenle yılda en az bir kez kalp muayenesi yaptırılmalıdır.

Kalp üfürümünün tedavisi

İyi huylu kalp üfürümleri tedavi gerektirmez. Patolojik üfürümler, periyodik tıbbi muayenelerle izlenerek, üfürümleri oluşturan nedene bağlı olarak ilaç veya ameliyatla tedavi edilir.

Genellikle mitral kapak bozuklukları yaygındır. Hasta asemptomatik olabilir, kalp ağrısı veya çarpıntı yaşayabilir. Tedavi, gözetim ve beta blokerlerin uygulanmasından oluşur.

Tüm hastalar, kapakların enfeksiyonunu ve endokardit gelişimini önlemek için kısa antibiyotik tedavisi alır.

Doğuştan gelen kalp üfürümünün başlamasını önlemek mümkün değildir. Yaşla birlikte ortaya çıkanlarda ise hipertansiyonun kontrolü önemli bir risk faktörüdür. 35 yaşından itibaren genel olarak önleyici amaçlar için her 3 ayda bir tansiyon ölçümü yapılmalıdır.

Tanı konulduktan sonra, EKG ve kardiyak ultrason ile yıllık kardiyolojik kontrol yapılması gerekir. Sağlıklı bir yaşam tarzı, kilo kontrolü, glisemik değerler ve orta derecede fiziksel aktivite, patolojik kalp üfürümlerinin başlangıcının önlenmesi için yapılmalıdır.






Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ãœfã¼rã¼mleri, kalp, kalpte, nedir, Üfürüm, Üfürümleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.