Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Yaşamı Tamamlayan Uğraşılar > Avcılık > Kara Avcılığı


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.05.2013, 19:59   #1
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Merkez Av Komisyonu Kararları 2013-2014



MAK'DA ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

ANKARA- Merkez Av Komisyonu (MAK) toplantısı sona erdi.2013-2014 Av dönemi kararları için toplanan MAK üyeleri daha önce hazırlanan MAK metinin tasarısı onaylandı.

Toplantıya Orman ve Su İşleri Bakanlığı Avcılık ve Avlak Yönetimi Daire Başkanlığı’nın yetkilileri, bölgelerden gönderilen bölgesel avcı temsilcileri ve diğer görevliler katıldı.

Merkez Av Komisyonu'nun tarihinde ilk kez avcıların görüşleri 9 oya karşı 12 oyla kabul edildi. Oylamada bazı yetkililerin avcılar lehine oy verdikleri gözlendi.

İki yıldır sürüncemede kalan en önemli konulardan biri olan yarı otomatik av tüfekleri ile ilgili 2+1 olayı da MAK kararlarında 2+1 olarak kabul edildi.

Ayrıca, av haritasında ava kapalı kırmızı sahaların yaklaşık yüzde 83 ünün özellikle Doğu, Güneydoğu ve bazı diğer illerde ava açıldı.

Buna göre 2013-2014 Av döneminde Bıldırcın, Üveyik ve Domuz avı bölgelere göre, tüm Türkiye’de 17 ve 24 Ağustos tarihlerinde Salı ,Çarşamba,Cumartesi ve Pazar günleri açık olacak.ve bu avlar 16 Şubat 2014 ‘de kapanacak.

Keklik avı tüm Türkiye’de 2 Kasım 2013 ‘de açılacak 6 Ocak 2014 tarihinde kapanacak. Bu arada keklik avının kapalı olduğu yaklaşık 20 ilde keklik serbet bırakılacak.

Çulluk avının 2 Kasım 2013 tarihinde açılacağı 16 Şubat 2014 tarihinde kapanacağı, tavşan avının 2 Kasım 2013 tarihinde açılacağı 6 Ocak 2014 tarihinde kapanacağı, ördek avının 2 Kasım 2013 tarihinde açılacağı, 2 Mart 2014 tarihinde kapanacağı bildirildi.

Limitlerin geçtiğimiz yıldaki gibi olacağı sadece Sakarmeke limitinin 4 adete çıkarıldığı hatırlatıldı.

Kınalı keklik, kum kekliği ve kaya kekliği, çil keklik ( Bu av sezonunda çil keklik sadece Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Iğdır, Kars, Van, Çankırı, Eskişehir, Afyon, Malatya, Erzurum, Ankara ve Tokat illerinde avlanılacağı açıklandı..

Keklik Avının Yasak Olduğu İller

Bartın- Düzce- Kastamonu- Sinop- Zonguldak- Edirne- İstanbul-Kırklareli- Kocaeli- Tekirdağ- Yalova- Trabzon- Amasya- Rize

Merkez Av Komisyonu kararlarında beeper’ın da serbest bırakıldığı belirtildi.

Merkez Av Komisyonu ( MAK) Kararları önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.



yabantv.com
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.05.2013, 20:26   #2
Çevrimdışı
Dilaver
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Merkez Av Komisyonu Kararları 2013-2014

MAK Kararları Analizim

Her ne kadar bazı yetkililerin avcılar lehinde oy verdiği söylense de, bazı yasak bölgeler ava açılsa da, kısaca avcıların istediği türden kararlar çıktı gibi görünse de, yine tartışmalar yaşanacağını şimdiden gözlemleyebiliyorum.

Bıldırcın- Üveyik- Domuz avı; 2013 yılı Ağustos ayında başlayıp, 16 Şubat 2014 te sona erecek. Hemen hemen 6- 7 ay...

Keklik avı 2 Kasım'da (2013) açılıp 6 Ocak 2014 te sona erecek. Avlanmak için 3 aylık bir süre öngörülmüş ki bence doğru, keklik popülasyonunun gelişmesi ve sayıca artması için yerinde alınmış bir karar.

Çulluk avı; 2 Kasım'da açılıp 16 Şubat 2014 e kadar devam edecek. 3.5 aylık bir süre, ön görülmüş. Buna da eyvallah..

Ördek avı; 2 Kasım'da açılacak 2 Mart'a kadar sürecek, 4 aylık bir süre..

Deyim yerindeyse esas çıngar, Tavşan avı süresinde çıkacak bence.. 2 Kasım 2013 - 6 Ocak 2014 olarak belirlenmiş av süresi.. 2 ay 4 günlük bir süre...

Bilmem dikkatinizi çektimi, sanki tavşancıları biraz dizginlemişler gibi-nedense?.. 10 ay kopoy bakacaklar 2 ay avcılık yapacaklar ki tavşan neslinde bir eksilme nesli tükenme tehlikesi yok.. Tavşan avcılarının sesini şimdiden duyar gibiyim.. Kuşçularla aynı vergiyi, aidatı öde..Avcılık belgesi için aynı masrafları yap ama onlardan daha kısa avlan.. Bence adil değil.

Bu karar önümüzde ki sene için kaçak avlanmayı arttırmaktan başka bir işe yaramaz, ''demedi demeyin'' ......

__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
2013-2014, avcı temsilcileri, bıldırcın avı, kaçak avcılık, kararları, keklik avı süresi, kopoy, mak 2013-2014, mak kararları 2013-2014, merkez av komisyonu, sakarmeke, tavşan avı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.