Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Gezelim & Görelim > Buram Buram Türkiye'm > Karadeniz


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 01.12.2011, 03:47   #1
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Şehri Çeşm-i Cihan Sesamos | Amasra İlçesi (Bartın)

Karadeniz'in Sakin, Şirin ve Gizemli Kenti

Amasra






Ayandon fırtınasından kocakarı soğuklarına, kestane karasından pastırma yazına kadar iklim ve coğrafyanın el ele yaşandığı harika bir liman kentidir Amasra. Denize doğru bir kulaç gibi atılmış yarımada ve adaları ile hep doğadan gelecek olan ve ona verilecek olan nimetlerin kalesidir. İki adalı, iki koylu beş tepeli Amasra yarımadası, Karadeniz’in sanki ‘seni ben yetiştirdim’ diyerek ana karadan koparıp almak istediği üzüm salkımı gibidir.





O yarımada ve adalar mı denize doğru uzanır, yoksa o ismi karadeniz mi karaya sığınmak ister ve girer toprağın bağrına anlayamazsınız. İşte bu tutkulu sarmaş dolaş oluşun, deniz ile karanın çocuğudur Amasra. İki korunaklı koyu ile zor denizleri aşıp gelen gemicilerin sığınma ve ticaret limanı, aynı zamanda Anadolu’nun da Karadeniz’e açıldığı ender kapılardan biridir.





Amasra ya da tarihte bilinen ilk adıyla Sesamos şehri, M.Ö XII. Yüzyıla kadar uzanan bir tarihe sahiptir. Bu dönemde bölgede görülen Gasgas ve Hitit egemenliğinden sonra şehir, Fenikelilerce ticari amaçlara yönelik bir koloni olarak kullanılmıştır. Kısa süren Fenike hâkimiyeti sonrasında İon Kolonizasyon hareketleri ile şehir Miletli ve Megaralı denizcilerce ele geçirilmiş ve kısa zamanda tüm Batı Karadeniz sahilinin önemli bir ticari çekim merkezi haline gelmiştir. Özellikle bölgenin zengin orman ürünleri (başta şimşir, meşe palamudu, kestane olmak üzere) ticaretin gelişmesinde en önemli etkendir.





Bir dönem Lidya egemenliğine giren şehir, M.Ö IV. Yüzyılda Pers yönetimine geçmiştir. Makedonyalı Büyük İskender’in Anadolu’yu Pers istilasından kurtarmasından sonra Sesamos’un yönetiminin Persli bir prenses olan Amastris’e geçtiğini görüyoruz. Bu dönemde canlı bir ticari hayat ile şehir tarihinin en parlak dönemini yaşamıştır.


Amastris’ ten sonra iki yüzyıl kadar Pontus Krallığı’na bağlı kalan şehir M.Ö 70 de Romalıların hâkimiyetine girdi. Paflagonya eyaletinin merkezi olan şehir, Roma İmparatorluğunun 395’te ikiye ayrılması ile Doğu Roma sınırları içerisinde kalmıştır. Doğu Roma yönetiminde “Amastedos” adı ile anılan şehir, ticari fonksiyonlarını giderek kaybetmiş, özellikle dinsel bir merkez haline gelmiştir.

1071 Malazgirt Savaşı sonrasında, Kutalmışoğlu Süleyman Şah önderliğinde başlayan fetihler Amasra’ya kadar uzanmış, Türk komutanlarından Emir Kara Tigin tarafından kuşatılan şehir alınamamış, ancak buradaki Bizans Garnizonu vergiye bağlanmıştır. Bizans’taki taht kavgalarında zaman zaman bir üs merkezi olan şehir, Anadolu Selçukluları devrinde Selçuklu hükümdarı Rükneddin Süleyman’la dostane ilişkiler kurarak ticaretin yeniden canlanmasını sağlamıştır.



Ceneviz Amblemi



XIII. Yüzyılda Cenevizli tüccarlar şehri ele geçirmişlerdir, Ekim 1460’ta Fatih Sultan Mehmet’in fethine kadar Ceneviz yönetiminde kalan şehirde canlı bir ticari hayatın yansıması olarak pek çok sanat eseri günümüze ulaşmıştır. Amasra’nın Osmanlılarca fethi öncesinde şehre tepeden bakan Fatih, hayranlığını şöyle dile getirir: “ Lala, Çeşm-i Cihan bu mudur ola?” Fetih sonrası şehirdeki iki kilise camiye çevrilir, bir kadı atanır ve Fatih’in emriyle Eflani Kalesi halkı Amasra’ya yerleştirilir. Osmanlı yönetimindeki şehir, Bolu Sancak Beyliği’ne bağlı bir merkez olarak varlığını sürdürmüş, bu dönemde şehri ziyaret eden Batılı gezginler büyük bir hayranlıkla bahsetmişlerdir.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 01.12.2011, 15:12   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şehri Çeşm-i Cihan Sesamos | Amasra İlçesi (Bartın)

Amasra, Karadeniz Bölgesi, Batı Karadeniz Bölümünde bulunan Bartın iline bağlı bir ilçedir. Kuzeyinde Karadeniz, güney ve batısında Bartın, doğusunda Kurucaşile ilçesi bulunmaktadır.

Amasra”nın eteklerinde kurulduğu Küre Dağları denize paralel uzanmaktadır ve 250 km. uzunluğundadır. Bu dağlar 3. Jeolojik Zamanda oluşan Alp-Himalaya sisteminin bir parçasıdır. Kıvrım dağlar olup karstik bir yapıya sahiptir.Karstik yapı kalınlığı kimi yerlerde 1000m.,kimi yerlerde 200 m. kadardır. Karstik alanlar zaman içerisinde aşınıma uğrayarak mağara gibi oluşumlar meydana gelmiştir.





İnebolu-Karadeniz Ereğlisi arasında, karstik yapının alt katmanlarında 1. Jeolojik Zamanda oluşmuş taşkömürü yatakları bulunmaktadır. Amasra Türkiye”nin tek Taş Kömürü Havzası olan bu havza üzerinde bulunmaktadır.

Amasra ilçe merkezi; Tekke Tepesi, Küçük Ada, Boztepe ve Zindan adalarının dağ eteklerindeki alüvyal alana bağlanmasıyla oluşmuş bir yarımadadır. Tombolo karakteri taşıyan bu oluşumda bugün Kum Mahallesi olarak adlandırılan bölüm karayla bağlantıyı sağlayan kıyı okudur. Bu okun doğu ve batısında iki doğal koy bulunmaktadır. Batıdaki küçük liman, doğudaki büyük liman olarak adlandırılmıştır. Adalardan yalnızca Büyük Ada (Tavşan Adası) ada karakterini korumuştur.


Amasra ve çevresinde dağlar denize paralel uzandıkları için kumsal vb. oluşumları azdır ve falezlere(Yalıyar) rastlanmaktadır. Deniz karadan itibaren kısa mesafeden derinleşir.



Amasra’yı iç bölgelere bağlayan üç ana karayolu bağlantısı vardır.


Yeniçağa (Bolu) üzerinden E–80 otoyolu ile E–5 devlet yoluna ulaşılarak, Mengen-Zonguldak-Devrek-Çaycuma-Bartın istikametinde ilerlenen yolla; Bartın’dan 17 km. sonra Amasra’ya ulaşılır.


Gerede üzerinden E–80 otoyolu ile E–5 devlet yolu kullanılarak, Karabük-Safranbolu üzerinden Bartın oradan da Amasra’ya ulaşılır.

Ilgaz dağları daha sonrada Küre dağları geçilerek Abana kıyılarına ulaşılır. Abana’dan İnebolu-Cide-Kurucaşile-Tekkeönü ve Amasra’nın doğal plajları Çakraz ve Bozköy istikametinden Amasra’ya ulaşılır. Bu yollar üzerinden Amasra; Zonguldak’a 103 km.(1,5 saat), Ankara’ya 295 km.(4,5 saat), İstanbul’a 436 km.(6,5 saat), Bartın’a 17 km.(25 dakika) uzaklıktadır.

Amasra’ya en yakın havaalanı Saltukova ve Ankara’dadır. Amasra’ya en yakın demiryolu bağlantısı ise Ankara-Zonguldak demiryolu hattı üzerinde yer alan Zonguldak iline bağlı Saltukova beldesinde bulunmaktadır.

Kemere Köprüsü'nden Boztepe'ye Ulaşılır





Batı Karadeniz kıyılarında küçük bir kasaba olan Amasra’nın turizmle tanışması Cumhuriyetin ilk yıllarına rastlar. 1920’li yılların sonunda gemiciliğin ve çekiciliğin geçersiz hale gelmesi, mendirek inşaatının bitmesi Amasra’da işsizliğin artmasına neden olur. Doğal olarak da İstanbul’a göç başlar. Amasra’da kalanlar için tek heyecan İstanbul’dan haftada iki gün gelen “ Bartın Postası” vapurudur.

Meşhur Amasra Salatası




Amasralılar 1933’te Cumhuriyet’in Onuncu Yıldönümü hazırlıkları sırasında Küçük Liman kıyısına küçük bir park açarlar. Çiçeklerin ve ağaçların süslediği bu parkın açılma amacı Amasra’ya Bartın’dan gelenlerin dinlenebilecekleri bir alan kazandırmak ve yazlıkçıların sayısını artırmaktır.
Amasra halkı 1931 yılında Kurtuluş Savaşı kahramanlarından Fevzi Çakmak Paşa’yı ağırlar. Paşa, kasabada sadece bir gece kalır. Amasra’nın kalkınması için kasaba halkını turizme onun yönlendirdiği rivayet edilir. Amasralılar için artık yeni bir heyecan başlar.

Amasralılar bir yandan da kasabada ticaretin canlanması için çalışır. Amasra Halk Odası, çekicilik ve hasır örgücülüğü kursları açarak el sanatlarını yeni nesillere aktararak meslek edinmelerinin sağlar. 1934 – 1998 yılları arasında Amasra’da birçok sergi açılır, konferans ve müsamere düzenlenir.





1938’in son günlerinde Amasralılar çok büyük bir misafir daha ağırlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin ikinci cumhurbaşkanı İsmet İnönü Bartın’a gelince Bartınlıların ısrarı üzerine Amasra’yı da ziyaret eder. İlerleyen yıllarda bu küçük kıyı kasabası birçok bürokratı ve ünlü insanı ağırlayan nadir yerlerden biri olacaktır.

Amasralılar kasabalarını turizm kenti yapmak için önemli bir adam atarlar. 1939 yazı Deniz Bayramı’nda (1 Temmuz) Amasra Plajı törenle halkın kullanımına açılır. Böylece 1940’lı yıllarda Amasra at sırtında, arabalarla veya kayıklarla gelen Bartınlıların değil, Karabük Demir – Çelik Fabrikası’nda çalışan işçilerin de tatil beldesi olur. Amasra plajının müdavimleridir artık onlar. Ayrıca fabrikanın Amasra’ya bir de dinlenme tesisi yaptırmasına vesile olur.

Bugün, teknolojinin ve hızlı yaşamın yorduğu büyük şehrin insanları için Amasra, sakinliği, çiçeklerinin kokusu, tepelerindeki ağaçlarının ve denizinin rengiyle sığınılacak huzurlu bir limandır.
  Alıntı ile Cevapla
Eski 01.12.2011, 15:14   #3
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şehri Çeşm-i Cihan Sesamos | Amasra İlçesi (Bartın)

Amasra'da Gezilecek Tarihi Yerleri





  • Kuşkayası Yol Anıtı:
Amasra - Bartın karayolu üzerinde, Amasra’ya 4 km. uzaklıktaki Kuşkayası Yol Anıtı Roma İmparatoru Claudius Cermonious zamanında Bitinya Valisi Galius Julius Aquilla tarafından yaptırılmıştır.



(M.S.41–54) Yufka kabartma tekniği ile kayalara oyulmuş kral heykeli ve Roma hâkimiyetinin sembolü olan kartal figürü ve iki kitabesi bulunmaktadır. Heykellerin baş kısmı tahrip edilmiştir. Anadolu’da bulunan tek yol anıtı olma özelliği taşıyan eser Roma egemenliğinin sembolü ve ulusların barış ve dostluğunu simgeleyen önemli bir eserdir.



Krateria-Amastris ara yolunun son dinlenme noktasında, Amasra'ya
4 km. mesafededir, yapıldığı zaman muhtemelen bir de anıtsal çeşmeyi kapsıyordu. Fakat sonradan bu çeşme yıkıldı ve suyu biraz aşağıda, halen Askersuyu diye bilinen yerde uzun zaman bir pınar olarak kullanılırdı. Anıt manzumesi şimdiki durumda, çok muntazam kaya dilimleri üzerine işlenmiş birbirini tamamlayan iki kitabeyi, bir insan figürü ile bir kartal figürü içeren "orta kabartma" tekniğiyle oyulmuş bir kompozisyon, oturma sedirlerini ve bir kaç kaya nişini kapsamaktadır.



Tüm bunlar, yekpare kayaya oyulmuş, yol kalıntısı boyunca sıralanmıştır.260 140 cm boyutunda ve 50 cm derinliğinde kemerli bir nişin içinde kalan normal bir insan büyüklüğündeki başsız kabartmanın İmparator Claudius'a mı, yolu yaptıran Aquilla'ya mı ait olduğu bilinmiyor.


Toğa giyimli vücut, hareketsiz işlenmiştir. Ayaklar da kopmuş vaziyettedir. Bu nişin sağında Toskan üslubunda kalın oyma bir sütunun başlığına bir kartal oyulmuştur. Bu Legionların sınırsız gücünü temsil etmektedir. Bir İnsan büyüklüğündeki başı kopuk kartalın sütun kaidesi 200 cm yüksekliğinde 55 cm çapındadır ve niş kaidesiyle aynı nizamda dört köşe bir tabana bağlıdır.

Kitabelerden ilki, insan figürünü çerçeveleyen nişin üstündeki levhada, diğeri ise kabartmalardan uzakta ve batıdadır. Her iki yazı birbirini tamamlamaktadır.



Devletlerarası barışın ve dostluğun anısına, İmparator Cermanicus'un yüceliği için; Daha önce, İmparator Augustus tarafından ömür boyu Strategos ve iki defa da Legion komutanı atanan; Senato'da ise Consül Gabinius Secundus ile Consül Taurus Statilius'un, kendisine bir ödül verilmesi konusundaki önerileri üzerine Devlet Hazinesinden gereken izni ve ödeneği alan Gaius Julıus Aquilla, dağı yardı ve bu dinlenme yerini kendi özel ödeneği ile yaptırdı.

Kuşkayası, Anadolu'da başka örneği bulunmayan biricik yol anıtıdır. Eni 5 metreyi bulan Roma kaya yolunun son izleri de bu anıtın önünde, yüzyıllarca kullanılmaktan hasıl olan aşınmışlığı ile görülebilmektedir.
  • Bedesten:
Amasra’nın güneyinde yer alan muhtemelen Roma Eyalet Meclisi Sarayı olarak yapılan eser daha sonraki dönemlerde Pazaryeri olarak kullanılmıştır. Beş tane sahnıyla büyük bir yapı olan ve halk arasında Bedesten olarak adlandırılan yapının bir kısmı günümüze dek varlığını sürdürebilmiştir.



  • Cenova Şatosu:
Kalenin, iç kale olarak bilinen kesimidir. Cenovalıların bir saray haline getirdiği kale içine, Büyükliman tarafından basamaklı kaldırımlarla ulaşılan Cenova armalı ana kapıdan, kale içinde de yüksek bir burçla korunmaya alınmış şato kapısından girilmektedir. Kapıdaki armalarda Amasra’da egemen olmuş Cenova ailelerinin armaları bulunmaktadır.



  • Amasra Kalesi:
Bizans dönemine ait olan kale, iki ana bölümden oluşur. Kemere Köprü ile birbirine bağlanan Zindan Kalesi'nin kara surlarının uzunluğu 600 metredir. Boztepe adasındaki Sormagir Kalesinin kuzey ve güney surları ise 300 metredir. Kalenin kuzeydoğu kesiminde Büyükliman Kapısı, batısında Küçükliman Kapısı, güneyinde Zindan Kapısı bulunmaktadır.




  • Kemere Köprüsü:
Amasra'daki Sormagir mahallesi ile Boztepe - Zindan mahallesini birbirine bağlayan köprüdür. Eski zamanlarda köprünün altı çakıl taşları ile kaplı idi. Çakıl taşları temizlenerek köprünün altından deniz akımı sağlanmıştır.

Köprüye ulaşım iki ayrı küçük geçitten geçilerek sağlanmaktadır. Köprü Roma döneminde yapılmıştır. Köprü kenarları toprak kayması nedeniyle günümüzde restore edilmiştir.













  • Direkli Kaya:
Küçük Limanın doğusunda bulunan Direkli Kaya, koyun içindeki kaya üzerine örme sütunlarla3 yapılmış 7 metre yüksekliğinde yapıdır. Direkli Kaya’da denizle bağlantılı kare biçiminde bir havuz, kayaya oyulmuş basamaklar ve mermerden bir iskele görülür. Halk arasında buradaki havuz Amastris’in hamamı olarak bilinir.









  • Kemerdere Köprüsü:
Roma İmparatoru Cladius döneminde (MS.41-54) yapılan tek gözlü Roma köprüsüdür.




Amasra'yı Bartın'a bağlayan Roma yol ağının bir parçası olup, Amasra'ya 3 km. uzaklıktaki Cevizlik mevkiindedir. Halk arasında Roma Köprüsü olarak bilinen eserin ayaklarında silik de olsa Romalılarla Pontusluların savaşlarını anlatan kabartmalar mevcuttur.





  Alıntı ile Cevapla
Eski 01.12.2011, 16:26   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şehri Çeşm-i Cihan Sesamos | Amasra İlçesi (Bartın)

  • Küçük Kilise (Şapel):
Amasra Kalesi içinde 9. yüzyılda yapılan eski bir Şapel’dir.15. yüzyılda mescide dönüştürülmüş ve 1930 yılında ibadete kapatılmıştır. Tuğla-taş örgü sistemi ile yapılan eser 2002 yılında yapılan restorasyon sonrasında kültür ve sanat evi olarak kullanılmaktadır.





  • Amasra Müzesi:
Amasra’da ilk müze 1955 yılında belediye binasının küçük bir odasında faaliyete geçirilmiştir. 1969 yılında eski ilkokul binasına taşınmıştır. Zamanla yeni bir müze ihtiyacının doğmasıyla, 1884’te Bolu kaymakamı İsmail Kemal Bey tarafından başlanan, fakat yarım kalan Bahriye mektebi 1975 yılında bakanlık tarafından satın alınarak tamamlanmış ve 30.01.1982 tarihinde Amasra Müzesi faaliyete geçirilmiştir. 2 Arkeolojik, 2 Etnografik olmak üzere 4 teşhir salonu bulunmaktadır.





1 No.lu Arkeolojik Eser Salonu: Helenistik, Roma ve Bizans Dönemine ait küçük eserler sergilenmektedir. Mezarlarda bulunan gözyaşı şişeleri, altın ve bronz süs eşyaları, pişmiş toprak, testilerin yanı sıra yine aynı çağlara ait haçlar, kandiller, kaplar, bronz heykelcikler, altın, gümüş ve bronz sikkeler sergilenmektedir.

2 No.lu Arkeolojik Eser Salonu: Roma Dönemine ait mermer eserler bulunmaktadır. Heykeller ve bir mezar steli sergilenmektedir.



1 No.lu Etnografik Eser Salonu: Osmanlı dönemine ait bakır mutfak kapları, silahlar, yazım takımları, şamdanlar, Kuran-ı Kerimler, mühürler, seramikler ve yüzüklerin yanı sıra Amasra yöresine özgü ağaç çekicilik sanatını tanıtan kaplar sergilenmektedir.

2 No.lu Etnografik Eser Salonu: Osmanlı dönemine ait yörenin giysileri, gümüş süs eşyaları, keseler, yatak ve yastık örtüleri sergilenmektedir. Ayrıca koridorda heykel başları, çeşitli heykelcikler, sunak ve steller ile Roma ve Bizans Dönemlerine ait sütun başlıklarının yanı sıra İmparator Hadrianus’a ait bir heykel sergilenmektedir.




Müzenin bahçesinde de Helenistik, Roma, Bizans, Ceneviz ve Osmanlı dönemine ait taş eserler sergilenmektedir.



  • Gürcüoluk Mağarası:
Amasra’nın Karakaçak Köyü Gürcüoluk mevkiinde bulunan, 17 bin yıllık olduğu tahmin edilen 56 odalı, 2500 metre karelik bir doğa harikasıdır. Mağaraya köyün içinden bir patika ile ulaşılmaktadır.5 m. Genişliğinde 3 m. Yüksekliğinde bir girişi bulunan mağarada odalar birbiri ile bağlantılı olup genişlikleri yaklaşık 6–7 metredir. Mağaranın içinde çok sayıda sarkıt ve dikit vardır. Gri, krem ve bej renklerinde olan sarkıt ve dikitlerden bazıları sütün görünümü almıştır. Mağaranın astım hastalığına iyi geldiği söylenmektedir.




  • Ağlayan Ağaç:
Ağlayan Ağaç Amasra Boztepe’de bulunmaktadır. Buradaki çay bahçesine ismini vermiştir. Ağlayan ağaç, denizden ve rutubetten aldığı nemi bünyesinde toplayarak yılda 3 veya 5 defa İlkbaharda Nisan ve Mayıs aylarında bu olayı gerçekleştirmektedir. Ağaç ağlamasını aldığı nemden dolayı yapraklarından çiselemesi, damlaması şeklinde yapmaktadır. Ağacın adı Selvi ağacıdır. Yaşının 300-350 yaş arası olduğu tahmin edilmektedir.



Ağlayan Ağaç Çay Bahçesi’nde nefis çaylarınızı, kahvenizi yudumlarken müthiş bir doğayla, manzarayla baş başa olma imkânına sahipsiniz. Ayrıca kahvaltı için ideal bir mekan. Balık ekmeğinin tadına bakmayı da unutmamak lazım.”Anlatılmaz yaşanır.” derler ya yaşanılası bir an için görülmesi, gidilmesi gereken bir mekândır.



  • Çekiciler Çarşısı:
Amasra’ya özgü tahta işçiliğinin nadide ürünlerinin, tel kırmaların, el dokumalarının ve daha pek çok el emeği göz nurunun satıldığı, Amasra’dan bir hatıra götürmek isteyenlerin değişik ürünler alabildikleri sıra dükkânların dizildiği bir sokaktır.




  • Edhem Ağa Konağı:
Edhem Ağa, Karadağ’dan Amasra’ya gelerek 1864’te Tarlaağzı köyünde kömür ocağı açmıştır. Küçük Liman karşısındaki arsaya üç katlı olarak, Türk Ampiri denilen tarzda yapılanTaş binanın kemerli dış kapısından ön taşlığa buradan basık kemerli cümle kapısından giriş katına girilmektedir. Bu katta, taşlık denen geniş hol, mutfak, hamam ve yemek odası vardır. Ahşap merdivenle çıkılan orta ve üst katta (L) biçiminde birer sofa ile dörder oda, tuvalet ve abdestlik bölümleri vardır. Amasra’da günümüze kadar gelen en güzel yapılardan biri olan Edhem Ağa Konağı, Karadağ Prensi Nikola’nın Kotor’daki köşkünden esinlenerek yapılmıştır.




  • Fatih Camisi:
9. Yüzyılda Amasra Kalesi içinde yapılmış bir Bizans kilisesidir. Amasra’nın Fatih tarafından fethinden sonra camiye dönüştürülmüştür. İlk cemaat bölümü ve Ambon çıkıntısı yapıya sonradan eklenmiştir. Cami dönem dönem onarım geçirmiştir.



  • Çakraz:
Amasra Kurucaşile karayolunun 18. km’sindedir.Çakraz doğal güzellikleri, temiz kumları ve denizi ile şirin bir tatil beldesidir.



Çakraz, Amasra’nın 16 km kuzeydoğusunda, Amasra’ya bağlı bir köydür. Son zamanlarda Turizmde önemli gelişmeler yaşamakta, Turistik tesislerin sayısı artmaktadır. Özellikle denizinin ve kumsalının temizliği, yeşil doğasıyla çekim merkezi olmaktadır. Amasra’dan yola çıktığınızda, ağaçlı ve kıvrımlı yollar, sizi önce Kaleşah-Ahatlar-İnpiri güzergahından , muhteşem çam ormanlarının arasından Bozköy’e ulaştırır. Amasra’dan sonra tekrar deniz karşılar sizi. Çakraz’a 1 km kala, sola ayrılan yol sizi yaklaşık 400 metre uzunluğundaki sahile ulaştırır. Çadır kurmaya gelenlerin uğrak yerlerinden biridir Bozköy plajı.Birde gelenler sahili temiz tutmayı becerebilseler. Yola devam edildiğinde, yol sizi Çakraz’a ulaştırır.
Çakraz’da konaklama, yeme-içme ve eğlence işletmelerini bulabilirsiniz.



  Alıntı ile Cevapla
21 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.2011, 17:20   #5
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şehri Çeşm-i Cihan Sesamos | Amasra İlçesi (Bartın)

Boztepe’den Amasra






Amasra Merkez






Amasra Tarihi Evler






Madenci Heykeli






Amasra’da Gece






Amasra’da Kış









Barış Akarsu Köşesi





Barış Akarsu Heykeli






Ceşm-i Cihan Balık Restorantı



  Alıntı ile Cevapla
Eski 01.12.2011, 17:34   #6
Çevrimdışı
SuLTaN
Fosforlu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şehri Çeşm-i Cihan Sesamos | Amasra İlçesi (Bartın)

Çok güzel...

Yaşlandığımda, böyle bir yerde, bir Ege kasabasında yahut Adalar'da yaşamak istiyorum. Türk filmlerindeki gibi...

Barış Akarsu, acıttı içimi.

Çok güzel bir konu olmuş ReaL. Anca konu aç zaten. Hiç elimizden tutup da gezdirme bizi buralarda.

Ellerin dert görmesin.
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.2011, 19:57   #7
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şehri Çeşm-i Cihan Sesamos | Amasra İlçesi (Bartın)

Amasrada kısa bir tatil yapmıştım,gerçekten görülmeye değer bir yer.

Balığının ve salatasının tadı muhteşem. Salatayı özellikle bahçeden taze topladıkları sebzelerden yaptıkları için o kadar lezzetli olduğunu söylemişlerdi.

Çeşm-i Cihan balık restoranında yemiştik yemeğimizi, ama yemek yiyebilmek için epeyde bir sıra beklemiştik..
Umarım tekrar gitme şansım olur bir gün.

Ellerinize sağlık teşekkürler
__________________
  Alıntı ile Cevapla
17 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.2011, 20:23   #8
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şehri Çeşm-i Cihan Sesamos | Amasra İlçesi (Bartın)

Amasra da güzel ve şirin bir kasabaymış. Karadeniz Bölgesi olur da yeşillik ve şirinlik olmazmı hiç...
Teşekkürler ReaL, ellerine sağlık.

Yalnız, bu türküyü ben, Anasına kızına... diye bilirdim
__________________
  Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.2011, 21:12   #9
Çevrimdışı
Gece
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şehri Çeşm-i Cihan Sesamos | Amasra İlçesi (Bartın)

Görmeyi çok istediğim yerlerden biri...
Gezesim geldi ...
Emeğine sağlık Real...
Güzel bir çalışma olmuş...
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
  Alıntı ile Cevapla
16 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.12.2011, 21:48   #10
Çevrimiçi
Banemin
» » » Çapulcu « « «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şehri Çeşm-i Cihan Sesamos | Amasra İlçesi (Bartın)

Masal gibi bir anlatımla konuya girdim ve arkasından verilen detaylarla güzel bir gezi yaptım...

Muhteşem resimler o kadar davetkar ki görülecek yerler listeme ekledim...

Real, bir "bitmeyen şarkı" vardı, bir de "bitmeyen AMASRA" olacaktı neredeyse. Aylardır uğraştın ama harika bir iş çıkmış ortaya...

Emeğine ve özverine teşekkür ederim...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
(bartın), amasra, cihan, çeşm-i, ilçesi, sesamos


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.