Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 21.02.15, 16:12   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,610
Ettiği Teşekkür: 104536
Aldığı Teşekkür: 161320
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Şekersiz Unsuz Tatlı Kek Tarifi


Şekersiz unsuz tatlı kek

Diyette tatlı ihtiyacını doğal besinlerden karşılamak isteyenler için, şekersiz, unsuz ama tatlı kek tarifi. Kekimizde un yerine yulaf kepeği, beyaz şeker yerine yaban mersini, kuru kayısı, Trabzon hurması gibi meyveler kullanıyoruz. Sonucun çok lezzetli ve hafif olduğunu görünce şaşıracaksınız!



  • Malzemeler, (4 kişilik)
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvıyaĞ
  • 1 su bardağı yulaf kepeği
  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
  • 5 adet kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı kuru yabanmersini
  • 1 adet Trabzon hurması
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yulaf kepeği



  • Hazırlanışı
Kuru kayısıları küp şeklinde doğrayıp yabanmersiniyle birlikte ılık suyun içinde 10 dakika bekletin. Yumurta, süt, sıvıyağı derin kaba alıp iyice karıştırın. Trabzon hurmasını rendeleyip pekmezle birlikte sütlü karışıma ekleyin. Yulaf kepeği, ezmesi, tarçın ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Kuru meyveleri süzüp hamura ekleyin. Yulaf kepeğinin kabarması için 10 dakika hamuru bekletin.

Kek kalıplarını veya orta büyüklükte tepsiyi yağlayın ve kek hamurunu, bir parmak boşluk kalacak şekilde kalıplara pay edin. 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Kaynak
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.02.15, 19:29   #2
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 82
Mesajlar: 2,294
Ettiği Teşekkür: 32816
Aldığı Teşekkür: 11872
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Şekersiz Unsuz Tatlı Kek Tarifi

Ben de un yerine badem tozu kullanılan bir kek yemiştim. Tadı epey güzeldi. Bu da gayet güzel olur gibi duruyor.

Fakat o kadar çok meyve var ki, yine şeker almış olacağız. Sanırım tarif daha sağlıklı olan şekeri alın demek istemiş

Teşekkürler Canan
__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
tarifi, tatlı, unsuz, yulaf, şekersiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mersin Yöresine Has Bir Tatlı | Kerebiç Tarifi Basakca Hamur Tatlıları 11 25.01.16 01:42
Basakca’dan Yılın İlk Tatlı Tarifi | Revani Basakca Hamur Tatlıları 14 07.10.15 02:14
Tatlı Kriziyle Başa Çıkmanın Yolları Canan İnsan Sağlığı ve Hastalıklar 23 11.10.13 20:18
Marmelatlı Örgü Tatlı Tarifi AFiLi Sütlü Tatlılar 1 05.03.12 20:10
Gazozlu Tatlı Tarifi LaLe Hamur Tatlıları 4 04.07.09 09:23


WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.