Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 07.12.15, 19:22   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,933
Ettiği Teşekkür: 53621
Aldığı Teşekkür: 37579
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Tahinli Kek Tarifi

Tahinli Kek Tarifi



Malzemeleri
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından çok az daha eksik tahin
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Büyük boy kek kalıbı (26 cm ) yeterli
Hazırlanışı

  • Çok kısa hazırlanışı olduğu için önce fırının ayarını 180 dereceye getirin.
  • Bir kabın içine yumurta ve toz şekeri katıp beyazlaşıp köpük olan kadar çırpın vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Kalan malzemeleri de katın unu en son katarak iyice çırpın. Bir de şu uyarıyı unutmayın. Mutlaka unu eleyin.
  • Unu ve kabartma tozunu da ilave ettikten sonra tüm malzemeleri tahta kaşık yardımı ile birbirine iyice karışana kadar çırpın.
  • Kek kalıbınızı iyice yağlayın. Biraz da un serpin. Dilerseniz susam da serpebilirsiniz.
  • Hazırladığınız kek hamurunu kalıbın içine dökün ve ısınan fırının derecesini 160 dereceye getirip kalıbı fırına yerleştirin.
  • Fırında 40 dakika boyunca piştikten sonra kekinizi fırından alabilirsiniz.
  • Kekinizin pişip pişmediğini kürdan yardımı ile anlayabilirsiniz.
  • Kekinizin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz ya da dilerseniz puding pişirip puding de dökebilirsiniz.
  • Kekiniz hazır. Misafirlerinize ikramınızı sunabilirsiniz.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
tahinli, tarifi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.