Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 09.12.15, 21:11   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,933
Ettiği Teşekkür: 53621
Aldığı Teşekkür: 37579
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Portakallı Pasta

Portakallı Pasta




Malzemeler:

-5 adet yumurta
-3 küçük kahve fincanı şeker
-4,5 küçük kahve fincanı un
-2 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu


Arası İçin:

-2 su bardağı portakal suyu
-1/2 su bardağı su
-5 çorba kaşığı şeker
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 paket vanilya


Üzeri İçin:

-2 paket toz kremşanti
-1 su bardağı soğuk süt

Islatmak için:

1/2 su bardağı portakal suyu.



Hazırlanışı:

  • Şeker ve yumurtaları mikser ile 10 dk çırpıp kalan malzemeleri ekleyin.
  • Hazırladığınız harcı yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derecelik fırında pişirip fırından çıkınca üzerine nemli bez örtüp soğumasını bekleyin.
  • Krema için tencereye vanilyalar hariç bütün malzemeyi koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip ocaktan alıp vanilyaları ekleyip karıştırıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine ortadan ikiye kesin.
  • İlk keki servis tabağına koyup üzerini portakal suyu ile ıslatıp portakallı kremanın hepsini kekin üzerine eşit şekilde yayıp diğer keki üzerine koyup kalan portakal suyuyla koyduğunuz keki de ıslatın.
  • Kremşantileri ve sütü mikser ile çırpıp (kıvamı biraz katı olacak) Pastanın her tarafını kremşantiyi sürüp pastayı buz dolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.15, 21:19   #2
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Portakallı Pasta

Emeğin için teşekkürler ama bu kalsın lütfen.Fazla krema benim damak zevkime göre değil.
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.15, 22:13   #3
Uzman Üye

Jazz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Yaş: 47
Konular: 76
Mesajlar: 1,093
Ettiği Teşekkür: 6505
Aldığı Teşekkür: 4812
Rep Derecesi : Jazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura aboutJazz has a spectacular aura about
Ruh Halim: Yalniz
Standart Cevap: Portakallı Pasta

Bu pastayı kesebilmek için öncelikle üstündeki o portakal dilimlerini, tek tek yemem lazım...
__________________
Küçük hırsızlar el feneri kullanır, büyük hırsızlar deniz feneri...

Jazz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Jazz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
pasta, portakallı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.