06.01.2016, 01:37 | #1 |
Çevrimdışı
|
Luçenik ( Mısır Unlu Tuzlu Kek )
Luçenik ( Mısır Unlu Tuzlu Kek ) Luçenik Kırklareli mutfağının sevilen hamur işlerinden biridir. Mısır unuyla hazırlanan bir çeşit tuzlu kek diye ifade edebileceğimiz Luçenik, yine yöre mutfağında sevilen bir mısır unlu tarif olan Plaska ile karıştırılmaktadır. Oysa kendine has nüansları, malzemenin kullanılış yöntemiyle yöre mutfağının zenginliğine kendi kimliği ile katılır. Luçenik, yörede daha ziyade Pomak köylerinde yapılmaktadır. Yöre mutfağının zenginliklerini eko-turizm olanakları ile harmanlayarak bir kalkınma modelini benimseyen Kırklareli'nin Armağan Köyü'nden Fatma DAL ve Gül DAL, bu tarifi kendi köylerinde kullandıkları ölçülendirme ile Trakya Gastronomi Festivali'nde Trakya Gezi Rehberi ile paylaştılar. Daha evel Ali ÇAKIR'ın Kırklareli Mutfağı isimli kitabında kendi ölçülendirmesiyle yer etmiş olan bu tarifi, bu defa kaynağından, Armağan Köyü'nden Fatma DAL ve Gül DAL'dan paylaşıyoruz. Malzemeler :
Hazırlanışı :
Fotoğraf : Trakya Gastronomi Festivali-Kırklareli
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
06.01.2016, 01:50 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Luçenik ( Mısır Unlu Tuzlu Kek )
Farklı bir kek. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
luçenik, mısır, tuzlu, unlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |