Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 06.01.16, 00:37   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21602
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Luçenik ( Mısır Unlu Tuzlu Kek )

Luçenik ( Mısır Unlu Tuzlu Kek )






Luçenik Kırklareli mutfağının sevilen hamur işlerinden biridir. Mısır unuyla hazırlanan bir çeşit tuzlu kek diye ifade edebileceğimiz Luçenik, yine yöre mutfağında sevilen bir mısır unlu tarif olan Plaska ile karıştırılmaktadır. Oysa kendine has nüansları, malzemenin kullanılış yöntemiyle yöre mutfağının zenginliğine kendi kimliği ile katılır.
Luçenik, yörede daha ziyade Pomak köylerinde yapılmaktadır. Yöre mutfağının zenginliklerini eko-turizm olanakları ile harmanlayarak bir kalkınma modelini benimseyen Kırklareli'nin Armağan Köyü'nden Fatma DAL ve Gül DAL, bu tarifi kendi köylerinde kullandıkları ölçülendirme ile Trakya Gastronomi Festivali'nde Trakya Gezi Rehberi ile paylaştılar.
Daha evel Ali ÇAKIR'ın Kırklareli Mutfağı isimli kitabında kendi ölçülendirmesiyle yer etmiş olan bu tarifi, bu defa kaynağından, Armağan Köyü'nden Fatma DAL ve Gül DAL'dan paylaşıyoruz.


Malzemeler :
  • 4-5 Yumurta ( Büyüklüğüne göre )
  • 1 Kase mısır unu
  • 4-5 Kaşık beyaz un
  • 1 Bağ taze soğan ( Pırasa veya Ispanak )
  • 1 Kase yoğurt
  • 1 Bardak sıvı yağ
  • 1 Bardak ekşimik ( Arzuya göre )
  • 1 Kabartma tozu
  • Tereyağ
  • Şeker, Tuz








Hazırlanışı :
  • Yumurtalar derince bir kapta çırpılır.
  • Yoğurt ve sıvıyağ eklenip çırpma işlemine devam edilir.
  • Mısır unu ve beyaz un bir araya katılıp, kabartma tozu ile harmanlanır ve diğer malzemeye eklenir.
  • Bir kenarda ince ince kıyılmış taze soğanlar, arzuya göre ekşimik ilave edilir. ( Armağan Köyü'nde ekşimik katılarak yapılması yöresel bir özellik olarak tercih ediliyor )
  • Not : Taze soğan ana malzemedir. Bunun dışında ıspanak yahut pırasa ile de hazırlanabilmektedir.
  • 1 Yemek kaşığı kadar toz şeker ve tüm malzemenin kaldıracağı nisbette tuz ilave edilir.
  • Kapta buluşan tüm malzeme bir kaşık yardımıyla, ezdirmeden harmanlanır ve yarı akışkan boza kıvamında bir çeşit tuzlu kek hamuru elde edilir.
  • Yağlanmış bir sini tepsiye çok kalın olmayacak şekilde tüm malzeme yayılır.
  • Kaşıkla hafifçe oyuk hale getirilmiş malzemenin üzerine birer parça tereyağı bırakılıp nar gibi kızarıncaya değin fırınlanır.
  • Not : Bu tereyağ ile muamele etme işi Luçenik fıtından çıkmazdan birkaç dakika önce de yapılabilir. Kızaran Luçenik'in üzeri bir parça tereyağ ile parlatılıp bir kaç dakika tadını vermesi için fırınlamaya devam edilir. Ardından fırından alınıp kenarda bir müddet dinlendirilir.
  • Ilınınca dilimlenip servis edilir.
Fotoğraf : Trakya Gastronomi Festivali-Kırklareli
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 06.01.16, 00:50   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8701
Mesajlar: 30,459
Ettiği Teşekkür: 104196
Aldığı Teşekkür: 160766
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Luçenik ( Mısır Unlu Tuzlu Kek )

Farklı bir kek.
Ve güzele benziyor. Bunun tarifini de alayım bakalım


Teşekkürler Suzim.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
luçenik, mısır, tuzlu, unlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.