Balkabaklı Rulo Pasta
Balkabaklı Rulo Pasta
Malzemeler:
- Bir kilo kabak (kabuğunun altındaki yeşil kısmı ne kadar koyu olursa o kadar lezzetli olur)
- Bir buçuk su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı su
- Üç paket eti burçak bisküvi
- Bir su bardağı dövülmüş ceviz içi
- Bir paket kremşanti
- İki adet muz
Hazırlanışı:
Bir kilo kabak temizlendikten sonra dilimlere ayrılır, rendenin kalın tarafıyla rendelenir. Tencereye konur, üstüne bir buçuk su bardağı toz şeker ve yarım su bardağı su ilave edilir.
Ocağa koyup karıştırılarak kısık ateşte iyice suyunu çekene kadar pişirilir.
Kabaklar yumuşayınca ocaktan alınır.
Hafif ılıması beklenir ve ılıdıktan sonra üç paket eti burçak bisküvi içine ufalanır.
Kabakla beraber iyice ezilir, yarım su bardağı ceviz ilave edilip karıştırılır.
Tezgâhın üstüne uzunca streç folyo serilir ve karışım bunun üstüne konularak dikdörtgen şeklinde açılır.
Ortasına iki adet muz konur ve streç folyo yardımıyla rulo yapılıp sarılır.
Yanları kapatılıp buzdolabına konur.
Bir iki saat dinlendikten sonra buzdolabından alınarak streç folyodan çıkarılıp dikdörtgen şeklindeki bir servis tabağına konulur.
Üstü bir paketten hazırlanan kremşanti ile süslenir.
Kalan ceviz serpilerek servis yapılır.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
|