Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 26.03.16, 19:12   #1
Yeni Üye

Beyaz Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 7
Mesajlar: 15
Ettiği Teşekkür: 22
Aldığı Teşekkür: 87
Rep Derecesi : Beyaz Kartal muhteşem bir gelişmedeBeyaz Kartal muhteşem bir gelişmedeBeyaz Kartal muhteşem bir gelişmedeBeyaz Kartal muhteşem bir gelişmedeBeyaz Kartal muhteşem bir gelişmedeBeyaz Kartal muhteşem bir gelişmedeBeyaz Kartal muhteşem bir gelişmedeBeyaz Kartal muhteşem bir gelişmedeBeyaz Kartal muhteşem bir gelişmedeBeyaz Kartal muhteşem bir gelişmedeBeyaz Kartal muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Utangac
Standart Cocostar (Kokostar) Pasta

Cocostar (Kokostar) Pasta



Malzemeler

  • Pandispanya için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı kakao ve un (Su bardağına kakaoyu koyun. Üzerini tamamlayacak kadar un ekleyin. Toplam 1 su bardağı olacak)
1 çay kaşığı
Kabartma tozu

  • Cocostar kısmı için:
1 paket krem şanti
Bir buçuk çay bardağı süt
1 yemek kaşığı dolusu eritilmiş tereyağı
2 su bardağı Hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pudra şekeri

  • Çikolatalı ganaj için:
200 ml süt kreması
120 gram bitter çikolata

  • Hazırlanışı
Öncelikle pandispanyayı hazırlayalım. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz, içine elenmiş kakao, un, kabartma tozunu koyuyoruz.

26 santim çapında bir çembere boşaltıp 180 derece fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Pişip pişmediğini kürdanla kontrol ediyoruz. Kokostar kısmı için krem şantiyi sütle çırpıp içerisine eritilip soğutulmuş tereyağını ve hindistan cevizini koyuyoruz, pudra şekerini de ekleyip karıştırıyoruz.

Ganaj için kremayı bir tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz, altını kapatıp içine çikolataları koyup karıştırıyoruz, fırından çıkan keki çemberden çıkartıp tekrar çemberin içerisinde oturup üzerine bir bardak sütü gezdiriyoruz.


Üzerine Coco Star harcını koyup ıspatula ile düzeltiyoruz, onun üzerine de soğumuş ganajı döküp buzdolabında en az iki üç saat bekletiyoruz. Arzuya göre süsleyip servis ediyoruz. Afiyet olsun.

Kaynak
__________________
Beyaz Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Beyaz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cocostar, pasta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.