Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.10.16, 20:26   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,948
Ettiği Teşekkür: 53718
Aldığı Teşekkür: 37666
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Sihirli Kek





Tadına doyamayacağınız enfes bir kek tarifi...

Dilerseniz kekinizi pişirirken fırına ısıya dayanıklı cam bir kasenin içinde su koyarabilir ve nemli pişirme methodunu bu kek için uygulayabilirsiniz.

  • 120 gram tereyağı (eritilmiş)
  • 500 ml. süt
  • 4 adet yumurta
  • 150 gram pudra şekeri
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 120 gram un
  • 1/2 çay kaşığı sirke

*Tereyağını eritin.

*Sütü ocakta hafif ılıtın. Vanilya çubuğunu ortadan ikiye yatay biçimde kesin ve tanelerini süte karıştırın.

*Yumurta beyazlarını sirkeyle çırpın ve iyice kabarana kadar bu işleme devam edin.

*Yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamı alıncaya kadar çırpın.

*Ilık süt ve tereyağı yavaşça yumurta sarılı karışıma ilave edin. En son unu ilave edin ve karıştırın.

*Fırını 165 dereceye ayarlayın.

*Yumurta beyazlarını yumurta sarılarının olduğu karışıma üç seferde ilave edin ve bu işlemi katlayarak, spatula yardımıyla karıştırarak yapın.

*Kelepçeli fırın kalıbınızı yağlayın ve sulu kek karışımını kek kalıbına dökün.

*40-45 dakika fırında kontrollü bir şekilde pişirin. Kekin üstü iyice kızarınca fırından alın. İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarın.


Afiyet olsun...




Kaynak
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
sihirli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.