Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 20.01.17, 21:51   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1721
Mesajlar: 10,112
Ettiği Teşekkür: 59908
Aldığı Teşekkür: 37745
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Sevgililer Gününe Özel Pasta Tarifleri





Kalpli pasta, kalpli pasta özellikle özel günlerde çok sık yapılan görsel açıdan güzellik sağlayacak bir pastadır. Özellikle sevgililer günün de en çok tercih edilen pasta türlerindendir kalpli pastalar.


Kalpli pasta yapımı için gerekli malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kremşanti
  • 2-3 damla kırmızı gıda boyası
  • Bir çay bardağı damla çikolata
  • 7-8 tane çilek
  • 80 gram sütlü çikolata

Kalpli pasta yapılışı:


1-
ilk olarak kekinin hazırlanması gerekir.

2-Keki için ilk olarak yumurta ile şeker derin bir kaba alınır. Mikser ile köpürene kadar çırpılır.

3-Yumurtalar köpürünce üzerine sıvıyağ, süt, şeker eklenir ve tekrar çırpılır. Un kabartma tozu ve vanilya süzgeç de elenerek kaba eklenir ve tekrar çırpılmaya devam edilir.

4-Kek hamurunuzun da kırmızı olmasını isterseniz onun da içerisine bir kaç damla gıda boyası katabilirsiniz.

5-Kalpli kek kalıbınızı iyice yağlayın ve ardından un serpiştirin.

6-Kek hamurunu kalıba aktararak önceden ısıtılmış yüz seksen derece fırına verin.

7-Kekinizin iyi kabarması için ilk yirmi beş dakika kadar fırın kapağını açmayın. Ardından kontrollü bir şekilde pişirin.

8-Pişen keki fırından alın ve soğumaya bırakın. Kek soğurken sizde krem şantisini bir su bardağı süt ile çırpın gıda boyasını ekleyin tekrar çırpın ve dolaba koyun.

9-Keki kalıptan çıkarın ve ip ile ikiye kesin. Hazırladığınız krem şantiyi arasına sürün ve damla çikolatayı üzerine ekleyin. Ardından ikinci katı koyun ve tekrar krem şanti sürün.

10-Çilekleri ince ince dilimleyin ve pastanızın üzerini süsleyin. Ardından çikolatayı benmari usulü eritin ve üzerine çizgiler şeklinde gezdirin.

Pastanız hazır.


Afiyet olsun...







__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 20.01.17, 22:23   #2
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1721
Mesajlar: 10,112
Ettiği Teşekkür: 59908
Aldığı Teşekkür: 37745
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sevgililer Gününe Özel Pasta Tarifleri



Malzemeler
Şeker hamuru için:
  • 3 tatlı kaşığı toz jelatin
  • 1/4 su bardağı su
  • 125 ml glikoz
  • Dört buçuk tatlı kaşığı gliserin
  • 8 su bardağı pudraşekeri
  • Bir tutam kırmızı gıda boyası
Pandispanyası için
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Bir buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket
Kreması için:
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • Bir buçuk su bardağı tozşeker
  • 2 adet yumurta
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 150 gram buğday nişastası
Pandispanyayı ıslatmak için:
  • Yarım litre su
  • 2 su bardağı tozşeker
İçine:
  • Arzunuza göre taze mevsim meyveleri
Süslemek için:
  • Hazır pasta şekerlemeleri

Meyveli Kalp Pasta Yapılışı

  • Pastayı yapmaya başlamadan 8 saat önce, üzerini kaplamada kullanacağınız şeker hamurunu hazırlayın.
  • Bunun için jelatini ısıya dayanıklı bir kaba alıp üzerine su ilave edin. Karıştırarak 5 dakika bekletin.
  • Jelatini koyduğunuz kabı, içinde su kaynayan başka bir kabın üzerine koyarak (benmari usulü) jelatin şeffaflaşana ve tamamen eriyene dek ısıtın. Eriyen jelatine glikoz ve gliserin ekleyip ısıtmaya devam edin (işlem sırasında jelatinli karışım kesinlikle kaynamamalıdır, kaynarsa jelatin özelliğini kaybeder).
  • Daha sonra pudraşekerini düz bir zemine dökün. Ortasını havuz şeklinde açıp, jelatinli karışımı dökün. Gıda boyasını ilave edin. Şeker hamurudüzgün yumuşak bir şekil alana ve merdane ile açılacak kıvama gelene kadar yoğurun. Hava almayacak şekilde streç filmle sıkıca sarın ve en az 8 saat oda sıcaklığında bekletin.
  • Pandispanya için yumurta ve tozşekeri bir kaba alıp kabarıncaya dek çırpın. Üzerine sırasıyla yağ, un, kabartma tozu ve vanilyailave ederek karıştırın. Harcı kalp şeklindeki yağlanmış bir kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üçe bölün.
  • Yarım litre su ve 2 su bardağı tozşekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan birkaç dakika sonra altını kapatın. Şurup soğuduktan sonra pandispanya parçalarını bu şurupla ıslatın. Pandispanyanın alt kısmını servis tabağına alın. Pastada kullanacağınız meyveleri küp şeklinde doğrayın.
  • Krema için süt, vanilya ve tozşekerin yarısını bir tencereye alıp ısıtın. Başka bir kapta kalan şeker, yumurta, yumurta sarısı ve nişastayı çırpıp, ocaktaki ısıtılmış sütlü karışıma azar azar ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edin. Koyulaşıp kıvam alınca ocaktan alın. Buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra servis tabağına aldığınız pandispanyanın alt parçasının üzerine krema sürüp meyve koyun. İkinci parçayı üzerine kapatın.
  • Yeniden krema sürüp, meyve koyun. Üst parçayı kapatıp, kalan kremayla pastanın üzerini ince bir tabaka halinde kaplayın. Yarım saat buzdolabında bekletin. Daha önce hazırladığınız şeker hamurunu merdane yardımı ile açıp pastayı kaplayın. Yarım saat buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerini hazır pasta şekerlemeleri ile süsleyin.
Afiyet olsun...

__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 20.01.17, 22:37   #3
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1721
Mesajlar: 10,112
Ettiği Teşekkür: 59908
Aldığı Teşekkür: 37745
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sevgililer Gününe Özel Pasta Tarifleri




Malzemeler

  • 1 adet hazır 3 katlı sade pandispanya
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 10-15 adet çilek
  • 2’şer adet muz ve kivi
  • 250 gram pembe şeker hamuru

Karışık Meyveli Kalp Pasta Yapılışı


1-Öncelikle pandispanyayı kalp şeklinde bir kalıpla kesip, çıkarın. Pandispanyaya sürmek için krem şanti ile soğuk sütü derin bir kapta çırpın.

2-Pandispanyanın birinci katına 2-3 çorba kaşığı krem şanti sürün ve dilimlenmiş meyve koyup, tekrar 2-3 çorba kaşığı krem şanti sürün.

3-İkinci kat pandispanyayı üzerine kapatın ve tekrar aynı işlemi uygulayın. Üçüncü kat pandispanyayı yerleştirdikten sonra bıçakla üzerine ince bir tabaka krem şanti sürün.

4-Buzdolabında yarım saat bekletin. Merdane yardımıyla pembe şeker hamurunu ince bir şekilde açın ve pastanın üzerini kaplayın.

5-Çilekle süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın.


Afiyet olsun...

__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 20.01.17, 22:48   #4
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1721
Mesajlar: 10,112
Ettiği Teşekkür: 59908
Aldığı Teşekkür: 37745
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sevgililer Gününe Özel Pasta Tarifleri





Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Ara kreması için:
  • Hazır kakaolu pasta kreması
  • 2 tane muz
Üst kreması için:
  • 2 paket krem şanti
  • Gıda boyası
  • 1 adet nar

Yapılışı:

1-Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra un, vanilya ve kabartma tozu karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülür.

2-Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pişirilir.

3-Kek soğuduktan sonra ikiye bölünerek her kat süt ile biraz ıslatılır.

4-Pasta kreması ve krem şanti üzerlerindeki tarife göre hazırlanır.

5-Araya pasta kreması sürülerek istenilen herhangi bir meyve dizilir.

6-Üst kat kapatılarak üzerine krem şanti sürülür. Diğer paket krem şantiye çok az gıda boyası eklenir ve istenilen şekilde süslendikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun...
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 20.01.17, 23:00   #5
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1721
Mesajlar: 10,112
Ettiği Teşekkür: 59908
Aldığı Teşekkür: 37745
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sevgililer Gününe Özel Pasta Tarifleri





Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • ½ çay bardağı portakal suyu
  • 75 gram un
  • 35 gram kakao

Ara krema için:
  • 200 ml süt kreması
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 100 gr bitter çikolata

Fındık krokan için:
  • 1 su bardağı iri fındık kırığı
  • ½ su bardağı şeker

Yapılışı:

1-İlk hazırlık olarak un ve kakao birlikte iki kere elenir, portakal suyu sıkılır. Fırın 175 C’ye ayarlanarak, çalıştırılır.

2-Yumurtaların sarı ve beyazları birbirinden ayrılır ve beyazları şekerin yarısıyla kar gibi olup çırptığınız kap ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama gelene dek çırpılır.

3-Sonra sarılar kalan şekerle iyice çırpılır. Sonra bir spatula ile yumuşak hareketlerle yumurta sarılarına portakal suyu eklenir hafifçe karıştırılır. Ardından yumurta akları eklenir.

4-Söndürmemeye dikkat ederek fazla karıştırmadan sarılarla bütünleşmesi sağlanır. Kakao ve un karışımı da yavaş yavaş elenir ve söndürülmeden köpük köpük bir karışım elde edilir. Kalıbın kenarlarına hiç bir şey sürülmez.

5-Kalıbın çapı kadar kesilmiş pişirme kağıdı yerleştirilir. Bu pandispanya sıfır yağ ve sıfır kabartma tozu içeriyor. Tarife uyulursa gayet güzel kabarıyor ve çok rahat 3’e bölünebiliyor. Kalıba dökülen karışım 30 dakika kadar pişiriliyor ama 20. dakikadan sonra sık sık kontrol etmekte fayda var. Bu arada krokan ve krema hazırlanır.

6-Çikolata küçük parçalara kesilir. Krema daha sonra çırpma işlemi yapılabilecek türde bir kaba koyularak ısıtılmaya başlanır. Kaynama noktasına gelmeden ocağın altı kapatılır ve çikolata parçaları atılarak karıştırılır.

7-Hepsi eriyip akıcı bir kıvam aldığında 1/3’ü bir kaseye ayrılır ve oda sıcaklığında bekletilir. Diğer kısım biraz soğuduktan sonra buzdolabında bekletilir ve çırpılarak yoğunluk kazanması sağlanır.

8-Krokan için ise şeker ve fındıklar tavaya alınır ve kısık ateşte eritilir. Biraz rengi dönünce pişirme kağıdına dökülerek yayılır. Soğuyunca kırılarak kullanıma hazır hale getirilir.

9-Soğuyan kek üçe kesilir. (kek bir gün önce pişirilirse kesme işlemi daha kolay olur) İlk kata önce çırpılan çikolatalı krema yayılır. Fındık krokan serpiştirilir. İkinci kata da aynı işlem yapılır. Üçüncü kat konduktan sonra kaseye ayırmış olduğumuz oda sıcaklığında bekleyen çikolatamız son kat olarak kekin üzerine gezdirilir. Kenarlardan dökülenler güzelce her tarafı kapatacak şekilde sıvanır ve donmaya bırakılır. Beyaz şeker hamuru kırmızı jel gıda boyasıyla renklendirilir.

10-Çok ince olmayan bir şekilde merdaneyle açılır ve pastanın üzeri kaplanır. Beyaz hamurdan kalpler hazırlayarak biraz su yardımıyla pastanın üzerine yapıştırabilirsiniz.

Afiyet olsun...

__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 21.01.17, 11:47   #6
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,441
Ettiği Teşekkür: 72988
Aldığı Teşekkür: 67445
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Sevgililer Gününe Özel Pasta Tarifleri

Sevgililer günü kurabiyesi veya pastasını bir erkeğin düşüneceğini hiç sanmıyorum...

Bu gibi incelikler kadınlardan çıkar...

Fazla şeker yüklemesinden adam mefta olmasın...

Ellerine sağlık Gülümsüncüğüm...

Teşekkürler...

__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 21.01.17, 12:55   #7
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1721
Mesajlar: 10,112
Ettiği Teşekkür: 59908
Aldığı Teşekkür: 37745
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Sevgililer Gününe Özel Pasta Tarifleri

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Redwine Mesajı göster
Sevgililer günü kurabiyesi veya pastasını bir erkeğin düşüneceğini hiç sanmıyorum...

Bu gibi incelikler kadınlardan çıkar...

Fazla şeker yüklemesinden adam mefta olmasın...

Ellerine sağlık Gülümsüncüğüm...

Teşekkürler...

Aynen canım bu düşünceler kadınlardan çıkıyor.
Erkeklere birşeycik olmaz. Tam aksine erkeklere şeker yarıyor.
Teşekkür ederim Redwineciğim.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gününe, Özel, pasta, sevgililer, tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 06:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.