Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 09.06.17, 21:56   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1604
Mesajlar: 9,371
Ettiği Teşekkür: 56585
Aldığı Teşekkür: 35451
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Güzel Kek Yapmanın Püf Noktaları







Kek yaparken hepimiz sorunlarla karşılaşmışızdır. İyi bir kek yapabilmek için aşağıda size vereceğimiz bilgileri mutlaka dikkate alın. Yaptığınız keklerin çok daha başarılı olduğunu göreceksiniz.

1 – Kullandığımız malzemeler oda sıcaklığında olmalı çünkü soğuk kullanılan malzemeler kekin kabarmasını önlüyor.

2 – Kek yaparken kullandığımız malzemelerin taze ve son kullanma tarihlerinin geçmemiş olmasına dikkat edelim.

3 – Kek kalıbını yağlayalım ve unlayalım.

4 – Kekleri fırına vermeden önce fırını mutlaka ısıtalım.

5 – Yumurtaları krema kıvamına gelene kadar çırpalım.

6 – Toz şeker kullanacaksak toz şekerin erimesi için iyice çırpalım.

7 – Yumurta ve toz şekerin çok iyi çırpılması kekin kabarmasında etkili olmaktadır.

8 – Yumurtanın beyazı ve sarısını ayrı ayrı çırpılması, kekin kabarmasında daha da etkili olur.

9 – Un ve diğer kuru malzemeleri eleyerek kullanalım.

10 – Keki 150-180 derece arasında pişirmemiz gerekir.

11 – Keki kalıptan çıkarırken ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamalıdır. Ilık olduğu zaman kalıptan çıkartalım.

12 – Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır.

13 – Keki fırına verince ilk 20 dakika kapağını açmamalıyız, yoksa kek söner.

14 – Pişen keki hemen fırından çıkarmamalıyız, çünkü soğuk hava ile temas eden kek söner. Kek piştikten sonra fırını kapatıp 5 – 10 dakika fırında dinlendirelim.

15 – Keki fırının alt katında pişirmeliyiz.

16 – Kekte meyve, kuru üzüm, kuru kayısı vb. kullanacaksak, kuru olmalarına dikkat edelim kuru değillerse una bulayıp kullanalım.

17 – Keki hazırlarken 1 – 2 damla limon sıkarsanız kekin kabarmasında etkili olur.

18 – Keki süt ile yaparsanız, kekiniz daha ıslak görünümlü olur. Islak kek, kakaolu kek ve buna benzer kek yaparken sütü tercih etmeliyiz.

19 – Keki yoğurt ile yaparsanız, kekiniz daha kuru ve sert olur. Genelde sade kekler yoğurt ile birlikte yapılır.





Kaynak
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.06.17, 22:52   #2
Müdavim

Kartal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 1439
Mesajlar: 5,976
Ettiği Teşekkür: 19940
Aldığı Teşekkür: 26224
Rep Derecesi : Kartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardırKartal şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Güzel Kek Yapmanın Püf Noktaları

Birkaç ek yapayım
- Karıştırılacak malzemeleri devamlı aynı yönde karıştırmakta fayda var.
Biz granit kek kalıbı kullanıyoruz, tüm kek kalıplarından daha üstün, hem pişirme kalitesi, hemde yapışma konusunda çok çok iyiler.

Paylaşımın için teşekkürler Gülümsün.
__________________

Kartal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.06.17, 22:28   #3
Yorgun Mod

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1197
Mesajlar: 9,553
Ettiği Teşekkür: 32617
Aldığı Teşekkür: 43290
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Güzel Kek Yapmanın Püf Noktaları

Teşekkürler gülümsün.
Kabarsın diye limon sıkıldığını bilmiyordum. Ve yoğurdun sertleştirdiğinide bilmiyordum.
Mobil Sürüm ile Gönderildi
Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 11.06.17, 22:44   #4
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1604
Mesajlar: 9,371
Ettiği Teşekkür: 56585
Aldığı Teşekkür: 35451
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Güzel Kek Yapmanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Kartal Mesajı göster
Birkaç ek yapayım
- Karıştırılacak malzemeleri devamlı aynı yönde karıştırmakta fayda var.
Biz granit kek kalıbı kullanıyoruz, tüm kek kalıplarından daha üstün, hem pişirme kalitesi, hemde yapışma konusunda çok çok iyiler.

Paylaşımın için teşekkürler Gülümsün.
İlave bilgi için ben teşekkür ederim Kartal.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ekin Mesajı göster
Teşekkürler gülümsün.
Kabarsın diye limon sıkıldığını bilmiyordum. Ve yoğurdun sertleştirdiğinide bilmiyordum.
Mobil Sürüm ile Gönderildi
Rica ederim Ekinciğim.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gã¼zel, güzel, noktalarä±, noktaları, pã¼f, yapmanä±n, yapmanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.