Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 20.09.17, 23:46   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1187
Mesajlar: 7,427
Ettiği Teşekkür: 45910
Aldığı Teşekkür: 27923
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Peynirli Mini Tart

Peynirli Mini Tart




Üç farklı peynir seçeneğiyle çıtır çıtır bir lezzet olan bu tart, kahvaltı sofralarının da çay saatlerinin de vazgeçilmezi olacak…


Tart tariflerinde bulunan yumurta, yoğurt, tereyağı gibi malzemelerin çok soğuk olması lazım. Malzemeler ne kadar soğuk olursa sonuç o kadar başarılı olacaktır. Tereyağının ısınması ve erimeye başlaması tartın piştikten sonra yağlı ve çok sert olmasına sebep olacaktır.

Malzemeler

  • 200 gr tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz

İç harcı için:
  • 100 gr bardağı beyaz peynir
  • 100 gr dil peyniri
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam ya da çörek otu


Nasıl yapılır

*Küp şeklinde doğrayıp, buzdolabında beklettiğiniz tereyağı, yoğurt ve yumurtayı, tuz ve unla birlikte yoğurun.

*Hamuru ister 28 cm'lik yağlanmış tart kalıbına yarısını yayın isterseniz de porsiyonluk kalıplara yerleştirip 190 derecede ön pişirme yapın. Bu arada peynirleri karıştırarak iç harcını hazırlayın. İç malzemeyi, fırından çıkan tart hamurlarının üzerine yerleştirin.

*Kalan hamuru açarak üzerini kapatın.

*Yumurtanın sarısını sürüp, susam ya da çörek otu serpin. Tekrar 190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tart soğuyunca kalıptan çıkararak servis edin.







Kaynak
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 21.09.17, 00:00   #2
Uzman Üye

İlya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 30
Mesajlar: 1,484
Ettiği Teşekkür: 6233
Aldığı Teşekkür: 6561
Rep Derecesi : İlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardırİlya şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Peynirli Mini Tart

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster

Tart tariflerinde bulunan yumurta, yoğurt, tereyağı gibi malzemelerin çok soğuk olması lazım. Malzemeler ne kadar soğuk olursa sonuç o kadar başarılı olacaktır. Tereyağının ısınması ve erimeye başlaması tartın piştikten sonra yağlı ve çok sert olmasına sebep olacaktır.
Aslında genel tarifler heryerde var... Ancak ömemli olan böyle tiolar... Teşekkürler @Gülümsün.
__________________
İlya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
İlya'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
mini, peynirli, tart


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:41.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2017 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.