Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 29.09.17, 21:49   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,933
Ettiği Teşekkür: 53621
Aldığı Teşekkür: 37579
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Yumuşacık Bir Lezzet ‘Muzlu Kek Tarifi’

Yumuşacık Bir Lezzet ‘Muzlu Kek Tarifi’






En harika atıştırmalıklardan olan kek en sağlıklı meyvelerden biri olan muz ile birleştiğinde ortaya muazzam bir tat çıkıyor. 2 muhteşem lezzetin birleştiği muzlu kek tarifi ile kendiniz, çocuklarınız ve misafirleriniz için harika bir lezzet hazırlamanız mümkün.

Meyve sevmeyen çocuklarınız dahi bu kek ile meyve yemiş olacak. Hem kolay bulunabilir olması hem de besin değerlerinin yüksek olması sebebi ile birçok tatlıda tercih edilen muzun belki de en tatlı halini bu kekte keşfedeceksiniz.

Evde bir kenarda duran ve yenmeyen muzları değerlendirmek isteyenler için harika bir tarif olan muzlu kek tarifi için ceviz ve tarçın da ekleyerek ortaya şahane bir tat çıkartabilirsiniz.

Muzlu Kek Malzemeleri




Keki İçin Malzemeler:
  • 2 + ¾ su bardağı kadar un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 3 adet olgun muz
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 su bardağı damla çikolata

Üzeri İçin Malzemeler:




  • 1 su bardağı kadar ceviz içi
  • ½ su bardağı kadar un
  • ½ su bardağı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 3 yemek kaşığı soğuk tereyağı

Arası İçin Malzemeler:

  • 2 tepeleme yemek kaşığı kek hamuru
  • 220 gram krem peynir
  • ¼ su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Sosu İçin Malzemeler:

  • 4 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağı pudra şekeri

Yapılışı:


Üzeri İçin:
  • Cevizi küçük parçalar haline gelene dek ezin.
  • Ardından un, esmer şeker, tarçın ve soğuk tereyağını ekleyerek kum kıvamına gelene kadar çekmeye devam edin.
  • Bu karışımın soğuk olması oldukça önemli. Bu sebeple önce bu karışımı hazırlamanız gerekiyor.
  • Hazırladığınız karışımı buzdolabına koyarak son işleme gelene kadar bekletin.

Kek İçin:
  • Tüm kuru malzemeleri derin bir kabın içerisine alın.
  • Ayrı bir kap içerisinde tereyağını ve şekeri çırpın. Tek tek yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Muzları ezin ve karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Yoğurdu ekleyin ve çırpmaya devam edin.
  • Son olarak kuru malzemeleri de bu kabın içerisinde ekleyerek bir spatula yardımı ile karıştırın.
  • Kek harcından 2 yemek kaşığı kadar bir kenara ayırın. Kalan kek hamuruna çikolata parçalarını da ekleyerek spatula yardımı ile karıştırın.

Arası İçin

  • Bir kenara ayırdığınız 2 yemek kaşığı kek hamurunu, krem peyniri, şeker ve vanilyayı bir kap içerisinde çırpın ve kenara alın.

Birleştirmek İçin:
  • Hazırladığınız hamurun yarısını kek kalıbına boşaltın.
  • Üzerine hazırlamış olduğunuz peynirli harcı yayın.
  • Kalan kek hamurunu da üstüne örtecek şekilde dökün.
  • Buzdolabında beklettiğiniz cevizli karışımı kekin üzerine yayın.
  • Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 50-55 dakika kadar pişin.

Afiyet olsun.




Kaynak



__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
lezzet, tarifi’, yumuşacık, ‘muzlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.