Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.07.09, 21:39   #1
Üye

Karya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 31
Mesajlar: 107
Ettiği Teşekkür: 72
Aldığı Teşekkür: 256
Rep Derecesi : Karya Karimasını arttırmak için doğru yerdeKarya Karimasını arttırmak için doğru yerdeKarya Karimasını arttırmak için doğru yerdeKarya Karimasını arttırmak için doğru yerdeKarya Karimasını arttırmak için doğru yerdeKarya Karimasını arttırmak için doğru yerdeKarya Karimasını arttırmak için doğru yerdeKarya Karimasını arttırmak için doğru yerdeKarya Karimasını arttırmak için doğru yerdeKarya Karimasını arttırmak için doğru yerdeKarya Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar




Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar



Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin: Özellikle kullanılıyorsa katı yağlar oda sıcaklığında fakat eritilmemiş olmalı. Yumurta, süt veya yoğurtda aynı şekilde oda sıcaklığında olursa daha iyi sonuç alırsınız.


Kuru malzemelerinizin hepsini birlikte eleyin: Un, kabartma tozu, karbonat, veya diğer baharat (tarçın) gibi kuru malzemeleri birlikte elerseniz hem malzemelerin una iyice karışmasını sağlamış olursunuz, hemde elerken unu havalandırmış olduğunuz için daha güzel, ağızda dağılan bir kek elde edersiniz.

Malzemeleri ölçerken aksi belirtilmedikçe silme olarak alın. Tariflerde belirtilen 1 su bardağı ölçüsü Amerikan 1 cup ölçüsüne eşittir. Buda 237 ml'dir. Genel olarak 250 ml. su alan su bardağını çok fazla doldurmadan 1 cup ölçüsünü elde etmiş olursunuz.

Kalıpların hazırlanması: Kekinizi pişireceğiniz kalıpları hazırlarken en iyi ve emin sonucu almak için kalıplaımutlaka önce katı yağ ile veya spray ile yağlayın. Sonra bir miktar un serpip kabı silkeleyerek unun dagılmasını saglayıp kalan unu tekrar bosaltın.

Kek malzemelerinin karıştırılması: Kek yaparken malzemelerin ekleniş sıralarına göre birçok metod vardır. Kimi tarifler bütün malzemeleri bir seferde karıştırırken kimisi özel siıra ve metod uygular. Bu sıraya özellikle uyulması gerekir.

Eğer önce oda ısısındaki katıyağ ile şeker çırpılacaksa bunu tamamen krema haline gelene kadar iyice çırpıp ondan sonra diğer adıma geçmelisiniz.

Bazı tariflerde olduğu gibi önce yumurtalar ve şeker çırpılacaksa yine iyice kabarıp krema haline gelene kadar çırpmalı daha sonra ince şekilde akıtıp bir yandanda karıştırarak sıvıyağı karışıma yedirmeli, en sonda sütü ve unu dönüşümlü olarak biraz un biraz süt ekleyerek karışıma üç seferde yedirmelisiniz.

Keke unu ilave edip karıştırdıktan sonra kesinlikle daha fazla karıştırmayın, ağızda dağılan güzel bir kek olmasını engellemiş olursunuz.

Fırını en azından 10 dakika kadar önceden tarfite belirtilen ısıya getirip ısınması için bırakın. Keki genel olarak orta katta pişirin, ancak fırının performansı fırından fırına değişebileceğinden, pişirdikçe ayarını deneyimlerinize göre değiştirebilirsiniz. Pişirme hataları ve sonuçları ile ilgili daha fazla bilgi için kekte karşılaşılan hatalar ve nedenleri bölümüne bakabilirsiniz.

Keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmaktan sakının. Kek pişmeye başladığında hamur yerine kek gibi kokmaya başlayacak ve kokusu mutfağınızı dolduracaktır. Ondan sonra arada hafif açıp hızlıca kontrolünüzü yapabilirsiniz.

Kekin pişip pişmediğini anlamak için: Öncelikle üst kısmı tamamen kızarıp cıvıklığı gitmiş olmalı. Bu aşamadan sonra içinin piştiğini kontrol etmek için orta kısmına veya derin yerine kürdan batırıp çıkartın. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.
Karya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Karya'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.07.09, 22:21   #2
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125440
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Limonlu keki çok severim. Hele birde hafif ılık olursa öfff

Teşekkürler Karya.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.07.09, 22:30   #3
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,881
Ettiği Teşekkür: 165325
Aldığı Teşekkür: 185319
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yumurta konulmadan olmuyor mu meret ya...

Teşekkürler Karya...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.10.10, 01:43   #4
WoodStock

OkyanusunKalbi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Konular: 742
Mesajlar: 9,675
Ettiği Teşekkür: 31334
Aldığı Teşekkür: 46464
Rep Derecesi : OkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardırOkyanusunKalbi şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Öyle bir anlatmışlar ki, kalkıp bu saatte kek yapasım geldi.
__________________
ForumGerçek Türkiye'nin Forumu
OkyanusunKalbi Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz OkyanusunKalbi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.10.10, 10:28   #5
Uzman Üye

Paneb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Konular: 29
Mesajlar: 1,373
Ettiği Teşekkür: 2928
Aldığı Teşekkür: 5921
Rep Derecesi : Paneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmedePaneb muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Terbiyesiz
Standart Cevap: Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Anayasa da keke benziyor Pişip pişmediğini kontrol etmek için sürekli batırıp çıkartıyorlar Kürdanı Pektabi kürdan temiz çıkmıyor, onlarda harlamaya devam ediyorlar. Du bakali n'olcek
__________________
esena bola aga besa ama esi ucegiras.

-Üstada sormuşlar kırılan kalp yine sever mi?
Üstat da;Evet demiş..
Adam peki demiş,
-Üstadım siz hiç kırılan bardaktan su içtiniz mi?
Üstat da cevap vermiş;Peki sen hiç bardak kırıldı diye su içmekten vazgeçtin mi?
Paneb isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Paneb'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.11, 00:17   #6
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79778
Aldığı Teşekkür: 77684
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Ben bunları biliyordum kii



Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Yumurta konulmadan olmuyor mu meret ya...

Teşekkürler Karya...
Üzgünüm, olmuyor ne yazık ki.

Yumurtanın çok iyi çırpılması lazım. Kar beyazında olacak ki yerken hiç bir şey hissetmeyeceksin.








__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.11, 00:23   #7
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi OkyanusunKalbi Mesajı göster
Öyle bir anlatmışlar ki, kalkıp bu saatte kek yapasım geldi.
Ben yaptım valla Okicim,kızım gece ders çalışacağı için istedi, kalktım yaptım hemen.Şeker yerine pudra şekeri kullandım bu kez, enfes oldu

Bilgiler için teşekkürler
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.01.13, 20:39   #8
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Cevizli havuçlu tarçınlı kek iyi yaparım
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.01.13, 21:14   #9
Uzman Üye

C.Cienfuegos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2012
Konular: 95
Mesajlar: 1,248
Ettiği Teşekkür: 980
Aldığı Teşekkür: 4932
Rep Derecesi : C.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmedeC.Cienfuegos muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Kek pişirirken katı yağ kullanmamayı tercih ediyorum.
__________________

"Tanrım, artık bir ateist olduğum için beni bağışla , ama Nietzsche'yi okudun mu?"

John Fante
C.Cienfuegos isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz C.Cienfuegos'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 03.08.13, 22:44   #10
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21796
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kek Pişirirken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Sıvı ve toz karışımları sırayla yapınca bir sorun olmuyor.

Sürekli açılıp bakılırsa da hamur olma ihtimali vardır.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
pişirirken


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar ReaL Duyurular 29 21.06.17 21:00
Siste İki Kere Dikkat Edin-Siste Uyulması Gereken Kurallar Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 1 15.10.15 19:13
Öğretmenler için Kitapçık :Dikkat Edilmesi Gerekenler Kartal Uyuşturucu Maddeler ile Mücadele 0 18.02.09 01:37
Jant Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 0 31.01.09 20:32
Klima Kullanımı Esnasında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Kartal Bilgi ve Sorun Merkezi 1 23.01.09 23:27


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.