Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 01.09.09, 12:03   #1
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Kafes Turta



Malzemeler :
  • Un (2 bardak),
  • Margarin (Yarım paket)
  • Pudra şekeri (yarım bardak)
  • Yumurta (1 adet),
  • Su (1 çorba kaşığı)
  • içi için:
  • Marmelat (200 gram, çilek)
  • Marmelat (4 çorba kaşığı, kayısı)
  • Pudra şekeri (4 çorba kaşığı)
  • Süslemek için:
  • Pudra şekeri (2 çorba kaşığı)


Öneri: Bu tür hamurlar yoğrulurken, el çabukluğu gerektirir, hamur elinizin ısı ile formunu kaybedebilir ve fazla ısınabilir. Bu durumlarda hamuru şekillendirmeden hemen önce 20 dakika buzdolabında dinlendirin.

Oval bir kaba 2 bardak un koyun. Ortasını açıp, içerisine 1 adet yumurta, yarım paket margarin ve yarım bardak pudra şekeri koyun. 1 çorba kaşığı su koyup, hamur kendini toparlayana kadar yani 3-4 dakika yoğurun. Bu sürenin sonunda hamuru tezgahın üzerine alın. 1-2 dakika daha elinizle bastırarak yoğurun. Birkaç tutam un alarak tezgahın üzerine ve hamurun üzerine dökün. Bir merdane yardımıyla hamuru açın.


Yarım santimetre kalınlığında açtığınız hamurun üzerine 8 cm çapında bir porsiyonluk tart kalıbını koyun. Hamuru kalıbın kenarlarından biraz fazla olacak şekilde hamur kesme ruleti ile kesin. Kestiğiniz hamuru kalıbın içerisine koyup elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin.

Bir bıçakla kalıbın kenarlarından taşan fazla kısmı kesin. Elinizle kalıbın içindeki hamurun diplerine ve kenarlarına bastırarak sıkıştırın. Bu işlemi hamurunuz bitene kadar tekrarlayın. Kalan hamuru toparlayıp tezgaha koyun. Bir tutam un serpip tekrar aynı incelikte açın. Hamur kesme ruleti yardımıyla 1-1, 5 cm kalınlığında ince uzun şeritler halinde kesip, uzun kısmını ikiye kesin.

Kalıplara yerleştirdiğiniz hamurların içerisine 200 gram çilek marmeladını eşit biçimde paylaştırarak koyun. Bir kaşık yardımıyla yerleştirdiğiniz marmeladı kalıpların içerisine yaydırın.Üzerlerine birer kaşık kayısı marmeladı ilave edin.Önceden hazırladığınız ince şeritler halindeki hamurları kalıbın üzerine eşit aralıklarla dizin. Bu işlemi tüm kalıplar için uygulayın

.




Üzerini ince şeritlerle kapattığınız hamurları önceden 175 derecede ısıttığınız fırına verip 15 dakika pişirin. Bu sürenin sonunda kurabiyeleri fırından alıp kalıplarından çıkarın. Uzerlerine pudra şekeri serpip servise hazır hale getirin.

nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 01.09.09, 20:33   #2
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,881
Ettiği Teşekkür: 165325
Aldığı Teşekkür: 185319
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Kafes Turta

Teşekkürler, ellerine sağlık Nuran..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kafes, turta


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.