Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 14.09.09, 12:48   #1
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Brownie Tart



Malzemeler;
110 gr. kavrulmuş ceviz içi
200 gr. bitter çikolata
45 gr. kakao
250 gr. toz şeker
3 yumurta
2 çay kaşığı vanilya
85 gr. küçük parçalara ayrılmış labne peynir
70 gr. un
bir çimdik tuz
Ganaj için;
55 gr. bitter çikolata
80 ml. krema
Önce fırını 175 dereceye ayarlayın ve cevizleri 8-10 dakika renkleri kahverengiye dönene kadar kavurun. Soğuduktan sonra çok ufak olmayan parçalar halinde dövün.
Fırın ısısını 165 dereceye düşürün ve fırın telini orta bölmeye yerleştirin. 23 cm.lik tart kalıbınızı yağlayın ve yağlı kağıt serin.
Su ile doldurduğunuz bir kabın içine, metal bir kap koyun ve benmari usulü ile yağı ve çikolatayı eritin. Eriyen çikolatayı daha geniş bir kaba aktarın.
Kakao ile şekeri, eriyen çikolataya aktarın ve iyice karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave edin ve her ilavede güzelce karıştırın. Küçük parçalara ayırdığınız labne ile vanilyayı da karışıma ekleyin. En son unu ve tuzu ekleyerek eliniz ile iyice karıştırın. Cevizleri ilave edin. Hamuru yağlanmış ve yağlı kağıt serilmiş kalıba aktarın ve 30-35 dakika pişirin. Hamurun piştiğini kontrol etmek için bir kürdan kullanın. Kürdanı yaklaşık 2,5 cm kadar batırıp çekince kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Tartı fırından çıkarıp 5 dakika kadar soğutun. Tahta kaşığın sapını yağlayıp tart üzerinde yaklaşık 1,25 cm.lik delikler açın. Böylelikle 25-30 kadar delik açabilirsiniz. Çay kaşığı yardımı ile açtığınız deliklerin içini yeteri kadar çikolata ganajı ile doldurun. Tartı iyice soğutun, streçleyip buzdolabına kaldırın. Tartın o güzel kokusu daha güzel anlaşılacağı için, servisi bir gün sonra yapmanızı tavsiye ederim.

Afiyet Olsun..
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
brownie


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.