Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 27.02.11, 12:26   #1
Tam Üye

cavidann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2011
Yaş: 77
Konular: 107
Mesajlar: 293
Ettiği Teşekkür: 54
Aldığı Teşekkür: 1261
Rep Derecesi : cavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerdecavidann Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Kanada'nın En Meşhur Tatlısı

Arkadaslar bir arkadasiniz benim yasadigim ulkenin tariflerini istedi ancak uygun olanlari ekliye bilirim bazi malzemeler orada yok, bu gonderdigim Cilek, Elma, Limon, ve kuru Uzumlede yapilir onlarinda tariflerini bulunca ekliyecegim umarim beeynirsiniz afiyetle yersiniz....

Simdi bun tart Turkiyedede yapiliyor cunku bir Canadalinin ogretigi tarif



Kırmızı eriklitart

Malzemeler:

- 8 çorba kasigi un
- 4 çorba kasigi toz şeker
- 3 çorba kasigi tereyağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 adet kabartma tozu

Üzeri için
- ½ kg kırmızı erik
- ½ su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Erikleri bölüp çekirdeğini çıkarıyoruz. Hamur için un, yoğurt, şeker, yağ ve kabartma tozuyla, yumurta karıştırılıyor. Yağ yumuşaksa daha fazla un konulabilir. Üzeri için hamurdan biraz alıyoruz. Yağlanan tepsiye hamuru yayıyoruz. Meyveleri üzerine seriyoruz. Aralarına un koyuyoruz. Şekerini üzerine döküyoruz. Ayırdığımız hamuru üzerine süsleyerek yayabiliriz. Sıcak fırında pişiriyoruz.

Afiyet olsun.



Nanaimo Bar tarifi


Nanaimo bar, Kuzey Amerika’da, özellikle de Kanada’da ünlü olan bir tatlı çeşidi. En alt katı gofret kırıntılarından oluşan bir tabaka, orta katı bir çeşit krema, üzeri de çikolata kaplaması. Hatırlarsınız belki, 14 Şubat şerefine bazı resimler koymuştum. Siz de en çok Nanaimo barı beğenmiştiniz. Katar’da yaşayan Aslı nanaimo barı yapmış, bizimle de paylaştı.


Alt tabakası için malzemeler:

- 1/2 bardak tuzsuz tereyağı
- 1/4 bardak toz şeker
- 5 yemek kaşığı kakao
- 1 çırpılmış yumurta
- 1 + 1/4 bardak gofret kırıntısı
- 1/2 bardak ince kıyılmış badem
- 1 bardak hindistancevizi

Yağ, toz şeker ve kakaoyu bir kapta eriyene kadar karıştırın. Sonra içine yumurtayı ilave edip, karışım yoğunlaşana kadar karıştırarak pişirin.Sonra ateşten alıp badem, hindistancevizi ve gofret kırıntılarını da ilave edip karıştırın.20×20 cmlik yağlanmamış kalıba döşeyip, sıkıca bastırın.




Nanaimo Bar tarifi


Orta tabaka için malzemeler:
- 1/2 su bardağı tuzsuz tereyağı (Yumuşak olacak.)
- 2 yemek kaşığı + 2 çay kaşığı krema
- 2 yemek kaşığı vanilyalı puding (toz halinde)
- 2 bardak pastacı şekeri (glasaj=pasta kaplama şekeri)
Bütün malzemeleri iyice karışana kadar çırpın ve gofretlerin üzerine yayın.


Üst tabaka için malzemeler:


- 120 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip iyice karıştırın. Soğumaya bırakın.Hala akışkan kıvamdayken kalıbın en üstüne dökün. Buzdolabında donması için bekleyin. Servis yapacağınızda sıcak bir bıçakla kesin ki, en üstteki çikolata tabakası kırılmasın, düzgün kesilsin.

Not: Orta tabakanın pembe olması için içine biraz pembe toz jöle eklenebilir.
Aslı bu tarifi uygulayıp Kanadalı bir arkadaşına tattırmış. Arkadaşı, bu tatlının ara katının genelde sarı renkli olduğunu söylemiş. Ayrıca onlar daha küçük küçük dilimleyerek ikram ediyorlarmış. Tek lokma halinde yani. Ama arkadaşı tadının aynı olduğunu söylemiş. Ayrıca Aslı der ki, tatlıyı buzdolabından çıkardıktan sonra çok uzun beketmeyin, zira ısındıkça dağılma eğilimi de artıyor.


Siyah-beyaz kurabiyeler nasıl yapılır?





ize gereken sadece biri sade, biri ise bol kakao eklenip yoğrulmuş kurabiye hamuru. Önce beyazı açıyorsunuz, ardından kakaolu olanı. İkisini üstüste koyuyorsunuz.


Malzemeler:

- 3 su bardağı un
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz
- 180 gram oda sıcaklığında tereyağ/margarin
- 1 + 1/3 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta
- 1 paket vanilya
- Rendelenmiş çikolata/kakao
Büyük bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. İçine yumuşamış tereyağı ekleyip, 3 dakika kadar karıştırın. Şekeri ekleyip, 2 dakika kadar daha karıştırın. Birer birer yumurtaları ekleyip, çırpmaya devam edin. Vanilyayı da ekleyin. (Süreler hamur yapma makinesine göre verilmiş, ama biz elimizle yoğurabiliriz.)
Hamuru iki parçaya ayırın. Yarısını üstü kapalı bir kaba koyup, bir kenara koyun. İsterseniz benmari usulü eritilmiş bir kalıp çikolatayı, isterseniz de 2 çorba kaşığı kakaoyu hamura katıp, yoğurun. Koyu renkli bir hamur elde edeceksiniz. Bu hamuru da 30 dakika dinlenmesi için üstü kapalı bir kapa koyup, kaldırın.

Pudingli Kek tarifi

Kekleri istediğiniz şekilde kalıplara dökebilirsiniz… Günün anlam ve önemine uygun kalp kalıplar da olabilir….

Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket hazır kakaolu puding
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağından bir parmak eksik un
Önce yumurtalar ve şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Ardından diğer malzemeleri de ekleyip, çırpmaya devam edin. Kek hamurunu, yağlanmış kek kalıbına döküp; önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30-35 dakika kadar pişirin.






Afiyet osun yine bulunca gonderirim

__________________
cavidann isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz cavidann'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kanadanin, meshur, tatlisi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstanbul'un En Meşhur 100 Şarkısı Abartmatozu Müzik Haberleri 3 11.03.15 17:25
Etimek Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 5 20.05.13 13:47
Sarığı Burma Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 06:01
Tellibaba Tatlısı Kartal Hamur Tatlıları 0 25.01.09 05:57


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.