Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 05.01.2012, 19:26   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Ekler Pasta


Ekler Pasta


Malzemeler: (Hamur için)

  • 1 su bardağı su
  • 100 gr. tereyağı
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 5 yumurta

Çelik tencerede suyu kaynatınız.
Yağı ve tuzu ekleyiniz.
Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca unu ekleyiniz ve karıştıra karıştıra 1-2 dakika pişiriniz ve tencereyi ateşten alınız.
İster karıştırarak soğutunuz isterseniz bir kenarda bekleterek soğumasını sağlayınız.
Yağlı hamur soğuyunca yumurtaları ekleyiniz ve önce mikserin yavaş devri ile 1 dakika kadar karıştırınız.
Daha sonra mikserinizin hızlı devri ile 3-5 dakika kadar karıştırınız.

Bu işlem sonunda gevşek bir hamur elde etmiş olmalısınız. Hamuru krema torbasına doldurun, düz yuvarlak bir uç takın, yağlı kâğıt yerleştirilmiş fırın tepsisine işaret parmağınız boyunda şeritler sıkın, her şerit birbirinden en az 6 cm aralıklı olmalıdır ve ilk on dakika, daha önceden 180 derecede ısıttığınız, on dakikadan sonra 150 dereceye düşürdüğünüz fırında on beş dakika olmak üzere toplam 25 dakika pişiriniz.


Vanilyalı Krema
(Dolgu için)

Malzeme:

  • 2 bardak süt
  • ½ bardak toz şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 yumurta
  • 1 paket vanilya

Yumurtaları mikserle çırpın, şekeri ekleyin, un ve nişastayı ekledikten sonra sütü azar azar yedirin.
Sütün tamamını eklediğinizde kısık ateşte ocağa koyun ve koyulaşana kadar pişirin.


Üzeri için:
  • 1 paket bitter çikolata
  • Dövülmüş antep fıstığı

Pişirdiğiniz hamurları ikiye kesin arasına hazırladığınız kremadan doldurun.
Çikolatayı benmari usulu eritip krema doldurduğunuz ekler pastanın üzerine dökün
Süsleme için antep fıstığını serpiştirin.


Afiyet olsun.


__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.01.2012, 22:37   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ekler Pasta

Bizim pastanede çok güzel yapıyorlar bunu Canancığım. Yani demek istiyorum ki; bu kadar uğraşmaya ne gerek var? Hem de minik minik olanlarından alıyorum, bir kere ham yapıyorum, bitti gitti


Teşekkürler paylaşım için.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.01.2012, 22:51   #3
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ekler Pasta

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Bizim pastanede çok güzel yapıyorlar bunu Canancığım. Yani demek istiyorum ki; bu kadar uğraşmaya ne gerek var? Hem de minik minik olanlarından alıyorum, bir kere ham yapıyorum, bitti gitti


Teşekkürler paylaşım için.

Doğru valaa. Ama , el emeğini tercih edenler için faydası olur belki LaLe
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 07.03.2014, 15:28   #4
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ekler Pasta








  • 1 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 2 su bardağı süt
  • 6 çorba kaşığı tozşeker
  • 2 paket vanilya
  • 20 adet kedidili bisküvi
Süslemek için:
File antepfıstığı ve damla çikolata





Bir tencerede yumurtayı çırpın. Daha sonra süt, nişasta, un, tozşeker ve vanilyayı ekleyip, orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya yakın tencereyi ocaktan alıp, kremayı el mikseri ile çırpın ve tekrar pişirmeye devam edin. Kaynayınca ocağı kısın ve karıştırarak 1-2 dakika daha pişirin. Bir tepsiye yağlı kağıt yerleştirin. 10 adet bisküvinin üzerine bu kremayı sürüp, kalan 10 adet bisküviyi de üzerine kapatın ve toplam 10 adet pasta elde edin. Üzerlerine de birer kaşık kalan kremayı sürün. File antepfıstığı ve damla çikolata serpip, buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis yapın.

Aşçının notu: Dilerseniz 1 paket çikolatayı 1 kahve fincanı su ile eritip, servis tabaklarına bu sosu gezdirebilir ve üzerine pastaları yerleştirerek servis yapabilirsiniz. Ya da pastaların üzerine çikolatalı sos gezdirebilirsiniz.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.03.2014, 15:37   #5
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Ekler Pasta

Aslında, ikisini de denemek, lezzet farkına varmak lazım.

Kedidili bisküvi kullanıldığı için daha pratik bir ekler pasta olmuş.

Teşekkürler, ellerine sağlık Redwine.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
ekler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.