Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 26.07.12, 11:15   #1
Merbak
Ziyaretçi
Merbak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular:
Mesajlar: n/a
Rep Derecesi :
Ruh Halim:
Standart Kuru Kayısılı Biberiyeli Tart

Kuru Kayısılı Biberiyeli Tart




Malzemeler:
- 280 gr un (2+1/4 su bardağı) + 65 gr (1/2 su bardağı)
- Tuz
- 2,5 çay kaşığı doğranmış taze biberiye
- 170 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 30 gr soğutulmuş sert tereyağı (küp küp kesilmiş)
- 110 gr pudra şekeri (1/2 su bardağı)
- 1 yemek kaşığı vanilya esansı
- 450 gr kuru kayısı (sarı)
- 1,5 su bardağı su
- 100 gr toz şeker
- 2 yemek kşığı bal ya da pekmez
- 2 yemek kaşığı votka
- 100 gr esmer şeker
- 40 gr ceviz (iri parçalar halinde)
Hazırlanışı:

Fırını 175 derecede ısıtın.

23 cm kare kalıbınızı alüminyum folyoyla kaplayın.
Bir kapta 280 gr un, tuz ve biberiyeleri karıştırın. Ayrı bir kapta, yaklaşık 2 dakika kadar oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri ve vanilya esansını mikserde orta hızda çırpın. Karışım krema kıvamına geldiğinde, unlu karışımı ilave edip en düşük ayarda biraz daha çırpın. Sonra hamuru elinizle yoğurun ve kalıbın tabanına yayın. 30 dk. kadar buzdolabında dinlendirin.

Üzeri altın sarısı oluncaya kadar (yaklaşık 30 dk) pişirin ve soğumaya bırakın.

Bu sırada, kuru kayısıları, suyu, toz şekeri, balı, votkayı ve çok az tuzu tencereye alın ve orta ateşte kaynatın. Kayısılar iyice yumuşayıp, suyu jöle kıvamına gelinceye kadar bu şekilde pişirin (30-40 dk) Mutfak robotunda püre haline geitirin.

Kalan 65 gr un, soğuk tereyağı, esmer şeker, çok az tuz ve cevizleri mikserde, orta hızda, kum gibi olana kadar (1 dk) karıştırın.

Pişirdiğimiz tart hamurunun üzerine kayısı püresini dökün ve yayın. Cevizli, unlu karışımı pürenin üzerine serpin. Tartın üzeri hafif kahverengi oluncaya kadar (30 dk) fırında pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet olsun…



  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.07.12, 11:32   #2
Müdavim

Insanlikarayan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Konular: 754
Mesajlar: 13,866
Ettiği Teşekkür: 134668
Aldığı Teşekkür: 48279
Rep Derecesi : Insanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardırInsanlikarayan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kuru Kayısılı Biberiyeli Tart

Vallahi sabah sabah yeni üye listesini kontrol edeyim dedim, memnun oldum.

Böyle Tatlisinle gelen üyelere, hos geldin demeyipte, kime denir yani?

Hos geldin Merbakery, Tatlilarin sonu bitmemesi dilegiyle

Böyle giderse, su kurban davasindanda vaz gecebilecegimi düsünüyorum.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
Insanlikarayan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.07.12, 11:46   #3
Merbak
Ziyaretçi
Merbak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konular:
Mesajlar: n/a
Rep Derecesi :
Ruh Halim:
Standart Cevap: Kuru Kayısılı Biberiyeli Tart

Hosbulduk
Bitmez bitmez tatlilarin listesi, merak etmeyin, elimden geldigince yayinlayacam.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz 'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
biberiyeli, kayısılı, kuru


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:27.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.