Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.02.2013, 00:10   #1
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bonibonlu Rulokatlı Pasta




Malzemeler

•Damla Çikolata
•Bonibon
•Rulo Kat
Pandispanyası için;
•6 yumurta
•6 küçük fincan şeker
•1 k. fincan su
•6 k. fincan un
•1 pkt kabartma tozu
•1 pkt vanilin
•2 çorba kaşığı kakao

Kreması İçin

•3,5 su bardağı süt
•1 yumurta
•2 çay bardağı toz şeker
•1 çay bardağı un
•1 çorba kaşığı nişasta
•2 paket vanilin
•2 çorba kaşığı kakao

Yapılışı

Pandispanyası için yumurta ve şekerimiz bembeyaz olana kadar iyice çırpıyoruz ve diğer malzemeleri sırası ile çırpıyoruz. Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25-30 dkk kadar pişiriyoruz.. ve soğutuyoruz.
Krema içinde bütün malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğumaya bırakıyoruz. En son 5 dakika kadar daha çırpıyoruz.
Soğuyan keki 2′ye kesip arasına kremamızı sürüyoruz. Ara kata bol damla çikolata serpip, ayrıca süt ile katları ıslatıyoruz.
Diğer katı da kapatıp, kalan kremamızı heryerine güzelce sürüyoruz..
En son kenarlarına da rulo katları özenle döşüyoruz
Üzerine de bolca bonibon serpip pastamızı buzdolabında bekletiyoruz.



Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.02.2013, 00:12   #2
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bonibonlu Rulokatlı Pasta

Çocuk partileri ve benim için çok güzel bir tarif


Teşekkürler Gülbade.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.02.2013, 00:23   #3
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bonibonlu Rulokatlı Pasta

6 yumurta, krema ile 7 yumurta.

Çarpmazsa iyidir valla.

Bonibonları yemeye kıyamam.

Ellerine sağlık, teşekkürler Gülbade.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.02.2013, 00:33   #4
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bonibonlu Rulokatlı Pasta

Bonibonları mafin üzerine koyarak kullanırdım eskiden Çocuklar bayılırdı.
Senin pastayı da
büyük bir iştahla yiyeceklerinden eminim Gülbade. Ellerine sağlık.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.02.2013, 00:39   #5
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bonibonlu Rulokatlı Pasta

Rulokatlarına dokunanı gebertirim. Şekerleri kim yerse yesin.

Kekine sıra gelene kadar patlamasam bakarım icabına.


Bu gidişle bizleri obez yapacaksın Gülbade.








  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.02.2013, 00:48   #6
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bonibonlu Rulokatlı Pasta

Ne kadar güzel gözüküyor. Rengarenk.
Kolaymış bu tarif.

Teşekkürler Gülbade.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.02.2013, 00:57   #7
Çevrimdışı
Karabiber
« Just Happiness »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bonibonlu Rulokatlı Pasta

Ya ben bunlardan yapınca bonibonların rengi dağılıyor, neden?
__________________
Bunu okuyan kişi.
Gülümse.
Çünkü sen bunu hak ediyorsun.
Seni üzenler belki bunun farkında bile değil.
Gözyaşlarını kimse hak etmiyor.
Kendini yıpratmak gidenleri geri döndürmeyecek veya olanları değiştirmeyecek.
Bu yüzden gülümse.
Gülümse ve iyi hisset.
Farklılığının farkında ol. Bu dünyada bir eşin, benzerin yok.
Bunu hisset.
Gülümse.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Karabiber'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.02.2013, 01:24   #8
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bonibonlu Rulokatlı Pasta

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Karabiber Mesajı göster
Ya ben bunlardan yapınca bonibonların rengi dağılıyor, neden?
Belki kremanız akışkan olmuştur.

Daha olmadı enson tarifde yazıldığı gibi hemen buzdolabına koyun.

Daha daha olmadı dondurucuya koyun Karabiber. (Ama kapağı kapatmayın, elinizle kapağı tutun. Bonibonlar düşmesin.)


__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.02.2013, 01:39   #9
Çevrimdışı
Karabiber
« Just Happiness »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Bonibonlu Rulokatlı Pasta

Yok krema harikaydı da buzdolabı işinden olabilir
__________________
Bunu okuyan kişi.
Gülümse.
Çünkü sen bunu hak ediyorsun.
Seni üzenler belki bunun farkında bile değil.
Gözyaşlarını kimse hak etmiyor.
Kendini yıpratmak gidenleri geri döndürmeyecek veya olanları değiştirmeyecek.
Bu yüzden gülümse.
Gülümse ve iyi hisset.
Farklılığının farkında ol. Bu dünyada bir eşin, benzerin yok.
Bunu hisset.
Gülümse.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Karabiber'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bonibonlu, çırpıyoruz, fincan, kadar, pasta, rulokatlı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:14.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.