Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.02.13, 23:30   #1
DadLuCadI..

Gulbade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2013
Yaş: 48
Konular: 168
Mesajlar: 555
Ettiği Teşekkür: 1794
Aldığı Teşekkür: 2795
Rep Derecesi : Gulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyorGulbade karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Kornet Pasta



Malzemeler

Pastacı kreması
3 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 buçuk çay bardağı şeker
2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya

Kornet Külahlar

1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
2 su bardağı un( ben 1 buçuk kullandım)
Yarım çay kaşığı karbonat
50 gr. tereyağ ya da margarin(eritilerek kullanılacak)
Bir fiske tuz
Vanilya

Üzeri İçin

100 gr. sütlü çikolata
Süslemek için çilek
Renkli şekerler


Yapılışı

Pastacı kreması için bütün malzeme çırpılır.
Sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Kaynadıktan sonra altı kapatılır, soğumaya bırakılır.
Kornet hamuru içinde bütün malzeme çırpılır, unu yavaş yavaş eklenir boza kıvamını alınca hamur hazırdır.
Tost makinası ısıtılır.
Isınınca kornet hamurundan bir küçük kepçe alınır makinaya dökülür..yayılır yuvarlak şekil verilir.
Makinanın üst kapağıda kapatılır ve kızarana dek beklenilir.
Kornet kızarınca hemen külah şekli verilir ve bozulmaması için çay bardaklarının içine konulur.
Külahlar soğuyan pastacı kremasıyla doldurulur.
Geniş ağızları benmari eritilen çikolataya batırılır, az soğuyunca renkli şekerlerle süslenir.

Kaynak

__________________
Gulbade isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gulbade'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.04.13, 14:06   #2
Uzman Üye

Umutgüneşi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 226
Mesajlar: 1,119
Ettiği Teşekkür: 3458
Aldığı Teşekkür: 3353
Rep Derecesi : Umutgüneşi gerçekten güzelUmutgüneşi gerçekten güzelUmutgüneşi gerçekten güzelUmutgüneşi gerçekten güzelUmutgüneşi gerçekten güzelUmutgüneşi gerçekten güzelUmutgüneşi gerçekten güzelUmutgüneşi gerçekten güzelUmutgüneşi gerçekten güzelUmutgüneşi gerçekten güzelUmutgüneşi gerçekten güzel
Ruh Halim: Mutlu
Standart Cevap: Kornet Pasta

Aynı şekli milföy hamuru ile şekil vererek yapıldığında da hoş ve lezzetli oluyor tavsiye ederim kilo almaktan korkmayalara
__________________
UMUT GÜNEŞİ
bir anlamı olmalı her sabah doğan güneşin, yağan yağmurun, açan çiçeğin...
Uçan kuşun, kelebeğin...
Yüzde beliren bir tebessümün...
yanaktan süzülen damla damla gözyaşının...
Ne çok neden var yaşamak için yorulmamalı yaşanmış acılara direnmeli! yağan yağmur gibi düşsede acılar yüreğine bir bir..
bir gülümseme ile dağıt hüzün bulutlarını!
tıpkı doğan güneşlerin doğayı yeşerttiği gibi... yeşertip umutları filizlenmeli yaşam sevinci!



ne yeminler bozdum.....
Umutgüneşi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Umutgüneşi'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.04.13, 18:16   #3
Üye

Efza' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2012
Konular: 3
Mesajlar: 145
Ettiği Teşekkür: 429
Aldığı Teşekkür: 627
Rep Derecesi : Efza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Kornet Pasta

hmmm cok hos : )
__________________
Bazen vari anlarsin Yok ile. . .
Cahit Zarifoglu


Efza' isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Efza''in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, için, kornet, külahlar, pasta, pastacı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şirin pasta modelleri ve mumları DAMLA Kek | Pasta | Turta 3 04.02.11 23:54


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.