Malzemeler
1 paket 3 katlı sade pandispanya
1 çay bardağı süt
Kreması için
1/2 litre süt
1 paket vanilya
6 adet yumurta sarısı
100 gram (5 yemek kaşığı) şeker
30 gram (1,5 yemek kaşığı) un
1 poşet kremşanti
1 su bardağı süt
İçi için
1 adet ananas
1 su bardağı tuzsuz badem
Üstü için
1 poşet kremşanti
200 ml süt
1 paket beyaz çikolata
1 su bardağı file badem
Hazırlanışı
1/2 litre süt ve vanilyayı tencerede beraberce ısıtın.
Şeker, yumurta ve unu ilave edip mikserle çırparak pişirin.
Soğumaya bırakın.
Her iki kremşantiyi ayrı kaplarda birer bardak süt ile çırpıp, dolaba kaldırın.
Beyaz çikolatayı eritip yağlı kağıt üzerine ince bir tabaka olarak yayın.
Soğuyan krema ile çırpılmış kremşantiyi karıştırın.
Pasta tabanının ilk katını süt ile hafifçe ıslatın.
Üzerine kremanın yarısını sürüp ananas dilimlerini yerleştirin.
Tuzsuz bademlerden serpin.
İkinci kat için de aynı işlemleri gerçekleştirin.
Son katı kapatıp üzerini ve çevresini hazırlanan kremşanti ile kaplayın.
Pastanın kenarlarına file bademleri yapıştırın.
Soğuyan beyaz çikolataları ince parçalar halinde kırıp pastanın üzerine atıp servis yapın.
Kaynak