Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Kek | Pasta | Turta


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 24.04.13, 19:55   #1
Seni Seviyorum

Persephone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 26
Mesajlar: 814
Ettiği Teşekkür: 2598
Aldığı Teşekkür: 3389
Rep Derecesi : Persephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mahzun
Standart Sünger Kek






Kendim de denedim çok beğenildi.

Malzemeler:
  • 3 yumurta (oda ısısında)
  • 1 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağında biraz az sıvı yağ
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket (2 tatlı kaşığı) kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 tepeleme yemek kaşığı toz kakao

Yapılışı:

1. Yumurtaları ve şekeri yaklaşık 5 dakika yüksek hızda kabarıp krema gibi olana kadar çırpın.

2. Tercihen sıvı akıtma ucu olan bir bardak veya kaba sıvı yağı koyup çırpmaya devam ederek ince, ince sıvı yağı akıtıp karışıma yedirin.

3. Limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.

4. Unu kabartma tozu ve vanilya ile birlikte ayrı bir kaba eleyin.

5. Yine mikserle karıştırarak biraz sut biraz elenmiş undan ilave ederek süt ve unlu karışıma düşük hızdaki mikserle yedirin.

6. Karışımı ikiye ayırın. Bir tanesine kakaoyu ilave edip karıştırın. Bunu yaparken yaklaşık yarim çay bardağı su ilavesi ile kek hamurunun kıvamını inceltebilirsiniz.

Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbınıza önce sade karışımı dökün. üstüne kakaolu karışımı gezdirerek çatalla biraz birbirine karışmasını sağlayın.

7. Isıtılmış 350F(175C) dereceli fırında kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin.

8. Biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Kaynak
Persephone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Persephone'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 20:14   #2
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,881
Ettiği Teşekkür: 165319
Aldığı Teşekkür: 185319
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Sünger Kek

İçine küçük parçalara ayrılmış ceviz de koysaydın.

Çayın yanında da ne güzel gider.

Ellerine sağlık, teşekkürler Persephone
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 20:15   #3
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 838
Mesajlar: 7,341
Ettiği Teşekkür: 32720
Aldığı Teşekkür: 38134
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Sünger Kek

Çok uzun zaman oldu kek yemiyorum. Görünce canım çekti. Güzel tarif.

Teşekkürler Persephone.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 20:17   #4
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,881
Ettiği Teşekkür: 165319
Aldığı Teşekkür: 185319
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Sünger Kek

Spor yapınca böyle oluyor..

Ya yemek, ya eziyet.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 20:31   #5
Seni Seviyorum

Persephone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 26
Mesajlar: 814
Ettiği Teşekkür: 2598
Aldığı Teşekkür: 3389
Rep Derecesi : Persephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mahzun
Standart Cevap: Sünger Kek

Cevizi ayrı yemeyi tercih ettiğimden kullanmıyorum ben. Arzu eden koyabilir tabii ki.
Persephone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Persephone'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 20:32   #6
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 838
Mesajlar: 7,341
Ettiği Teşekkür: 32720
Aldığı Teşekkür: 38134
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Sünger Kek

Küçük bir dilim kekten bişey olmaz dimi ama

Az yemek, bol spor
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:02   #7
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Sünger Kek

Kek yaparken yapılabilecek en büyük hatadır, hem kakaoyu hemde limon kabuğunu bir arada kullanmak,,,

İlle de kabuk koyacaksanız ve narenciye kokusu olsun istiyorsanız kesinlikle portakal olmalı,,,
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:11   #8
Seni Seviyorum

Persephone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 26
Mesajlar: 814
Ettiği Teşekkür: 2598
Aldığı Teşekkür: 3389
Rep Derecesi : Persephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mahzun
Standart Cevap: Sünger Kek

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M.Özen Mesajı göster
Kek yaparken yapılabilecek en büyük hatadır, hem kakaoyu hemde limon kabuğunu bir arada kullanmak,,,

İlle de kabuk koyacaksanız ve narenciye kokusu olsun istiyorsanız kesinlikle portakal olmalı,,,
Efenim bu pasta, börek bilgisi nereden geliyor acaba?
Persephone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Persephone'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:17   #9
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Sünger Kek

Tamamen limonu sevmemekle alakalı, ben sevmiyorum kimse de sevmesin istiyorum

Şaka bi yana kakao, baskın bir kokusu olan bir katkıdır , kekin fizyolojisini değiştirir, birde kakao kendi başına acıdır, limon kabuğu da açıldığı arttırır onun için portakal orda kal
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.04.13, 21:21   #10
Seni Seviyorum

Persephone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 26
Mesajlar: 814
Ettiği Teşekkür: 2598
Aldığı Teşekkür: 3389
Rep Derecesi : Persephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmedePersephone muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Mahzun
Standart Cevap: Sünger Kek

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M.Özen Mesajı göster
Tamamen limonu sevmemekle alakalı, ben sevmiyorum kimse de sevmesin istiyorum

Şaka bi yana kakao, baskın bir kokusu olan bir katkıdır , kekin fizyolojisini değiştirir, birde kakao kendi başına acıdır, limon kabuğu da açıldığı arttırır onun için portakal orda kal
Ben kakaoya türk kahvesi ekliyorum kokusu daha hoş olsun diye.
Persephone isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Persephone'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardağı, biraz, karışımı, sünger, sıvı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:59.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.