Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Köfteler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 20.07.16, 22:53   #1
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1604
Mesajlar: 9,371
Ettiği Teşekkür: 56585
Aldığı Teşekkür: 35451
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Lezzetli Köfte Yapmanın Püf Noktaları







Anne köftesi kıvamını tutturmak her zaman sanıldığı kadar kolay olmayabilir. İşte köfte yaparken dikkat etmeniz gerekenler...
Köftenin her bir cinsini tutkuyla seviyoruz; mutfakta sık sık bu tarife yer veriyoruz. Fakat köfte yapmak çok kolay görünse de asla hata kabul etmiyor.

Bin bir çeşidiyle köfte Türk mutfağının vazgeçilmezlerin arasında. İster tavada kızartılsın, ister sulu sulu fırında yapılsın, köftenin her türlüsünü çok seviyoruz. Köftenin bir özelliği de yapılışının çok kolay görünmesi ancak aslında en ufak hatayı bile affetmemesi. 'Anne köftesi' kıvamını tutturmak için, bazı hatalardan kaçınmak gerekiyor. Yemek.com Evde Köfte Yapan Hemen Herkesin Düştüğü 8 Pek Tatsız Hata başlığı altında dikkat edilmesi gereken püf noktalarını derledi.
Bayat ekmekleri harca kabuğuyla birlikte atmayın

Köftelerinizin yumuşak olmasını istiyorsanız ekmekleri kabuğuyla koymayın. Kabuklar köftenin sertleşmesine neden olur. Kabukları eklerseniz diğer malzemelerin ölçüsünü de artırmanız lazım ki köfteniz ısırıldığında taş gibi olmasın. Tarifinizde ekmek yerine galeta unu da kullanabilirsiniz.


Köfteyi elinizle yoğurun

Köfte, elle yoğrulup hazırlanan bir yemektir. Ellerinizin kirlenmesin diye ya da hijyen çekinceleriyle metal araç gereçlerden yardım alıyorsanız, metal tadı köftenize geçecektir. Ellerinizi işin içine karıştırmamakta ısrarcıysanız tahta kaşığı tercih edin.

Soğanı suyunu sıktıktan sonra harca ekleyin

Köfteyi köfte yapan malzemelerden biri de kuşkusuz soğan. Kuru soğanı doğramak yerine, daha homojen bir yapı için rendelemeyi deneyin. Köftenizin çok sulu olmaması için soğanlarınızı harca eklerken suyunu sıkın ya da süzün.


Kıymayı iki kez çektirmeden satın almayın

Kıyma "köftelik kıyma" olarak satılsa da marketten, kasaptan köfte için kıyma alırken döş etini iki kez makineden çekmelerini isteyin. Hatta satın aldığınız kıyma ağırlığının yüzde 20'si oranında kavram yağı da alıp onu da iki kez çektirirseniz daha leziz bir tarife imza atabilirsiniz.


Farklı pişirme teknikleri için farklı tarifler uygulayın

Köfte tarifleri bir dünya. Farklı binlercesi mevcut. Bu noktada pişirme tekniğiniz de çok önemli. Örneğin, tavada köfte kızartacaksanız yağsız et seçmeli, tercihiniz fırında köfte ise yarım yağlı kıyma çektirmelisiniz. Aynı şekilde kızartma köftelerin malzemeleri de fırındakine nazaran daha tok olmalı ki tavada pişerken dağılmasın.


Köfteyi hazırladıktan sonra bir süre bekletin

Mükemmel köfteler yapmak için bilmeniz gereken sırlardan biri de, harcı bir gün önceden hazırlayıp gece buzdolabında bekletmek. Eğer hemen gün içinde tüketecekseniz de, buzdolabında en az yarım saat bekletmeye çalışın. Böylece malzemeler dağılmaz ve daha lezzetli olur.

Yüksek ateşte pişirmeyin

Köftenin iyisi kısık ateşte pişirilenden çıkar. Dışının hafif kabuk bağlaması ve mühürlenmesi için öncelikle yüksek ateşte ters yüz etmek doğru bir tercihken sonrasında hemen ateşin altını kısmak gerekir. Yüksek ateşte pişen köftelerin dışının daha çabuk pişeceğini, içleri çiğ kalacağını unutmamak gerekiyor. Köftelerinizin mangalda, ızgarada pişmişe yakın bir tada sahip olmasını istiyorsanız kalın tabanlı döküm tavayı tercih edebilirsiniz.


Tavada çevirirken çatal kullanmayın

Genelde ateşte pişen köfteleri çatalla ters yüz etme gibi bir adetimiz var. Ama çatal köftenin dağılmasına yol açabilir. Bu yüzden en doğru ve garanti tercih maşa kullanmak. Köftelerin her bir yüzeyini ortalama 3 dakika pişirmek leziz ve sulu köfteler için yeterli.



__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.16, 23:21   #2
Müdavim

Tura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2012
Konular: 80
Mesajlar: 5,705
Ettiği Teşekkür: 26700
Aldığı Teşekkür: 29486
Rep Derecesi : Tura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardırTura şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Lezzetli Köfte Yapmanın Püf Noktaları

Teşekkürler @Gülümsün.

Her türlü köfteye mutlaka karbonat atın.
__________________
Tura Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.07.16, 23:31   #3
«.. Sıla Yolcusu..»

CeMKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 945
Mesajlar: 8,660
Ettiği Teşekkür: 79437
Aldığı Teşekkür: 37480
Rep Derecesi : CeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Lezzetli Köfte Yapmanın Püf Noktaları

Köfteyi severim, lakin icine öyle uzunca sogan katiyorlar ya! Hayatta yiyemiyorum görünce. Birde pisince yumusuyor. Tamam hic göstermeyin bana.. Tesekkürler...
__________________

CeMKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz CeMKaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.07.16, 00:51   #4
Uzman Üye

nurideniz34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2016
Konular: 707
Mesajlar: 3,700
Ettiği Teşekkür: 58116
Aldığı Teşekkür: 8863
Rep Derecesi : nurideniz34 isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: Suspus
Thumbs up Cevap: Lezzetli Köfte Yapmanın Püf Noktaları

İyi köftenin harcı: Harcın tamamını mikserden geçiriniz....un haline gelecektir...yapın da köftenin tadına bakınız....
__________________
....................................
nurideniz34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.07.16, 01:21   #5
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,713
Ettiği Teşekkür: 18777
Aldığı Teşekkür: 20506
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Lezzetli Köfte Yapmanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster

Bayat ekmekleri harca kabuğuyla birlikte atmayın

Köftelerinizin yumuşak olmasını istiyorsanız ekmekleri kabuğuyla koymayın.


Köfteyi elinizle yoğurun

Köfte, elle yoğrulup hazırlanan bir yemektir......... ... .. Ellerinizi işin içine karıştırmamakta ısrarcıysanız tahta kaşığı tercih edin.

Eğer köfte yapacaksam ki bunun niyetine 2 gün önceden girerim, yarım ekmeği bir kaç peçete ile üzerini örterek açıkta bırakırım ki kurusun.

Kuruyan ekmeği doğrayıcı da un haline getiririm.

Köfte harcıma eklerim.

Aga hijyen şart tamam.. Ama köfteyi de çatal kaşıkla yoğuruyorsanız , pess...

Arkadaş köfte bu..

Dışarda yemezsiniz anlar, üstelik size katılır, hak veririm.

Ammaaa, ya hu evde yapıp, kendiniz yiyeceksiniz, ne tahta kaşığı



Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı göster
Teşekkürler Gülümsün.

Her türlü köfteye mutlaka karbonat atın.
Ben böyle satır aralarındaki detaylara bayılıyorum.

Tura ağabeyi uzun süredir takip ederim, fevkalâde birisi.

Karbonat diyorsa, bundan sonra (bir kaç gün içinde karbonat hatırına denerim) ilk köfte yaptığımda deneyeceğim.

Ağabey teşekkürler..
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CeMKaN Mesajı göster
Köfteyi severim, lakin icine öyle uzunca sogan katiyorlar ya! Hayatta yiyemiyorum görünce. Birde pisince yumusuyor. Tamam hic göstermeyin bana.. Tesekkürler...
Yav Cemkan, napacaz biz seninle..

Hadi uzatma, o köfteler bitecek, hıııı




Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi nurideniz34 Mesajı göster
İyi köftenin harcı: Harcın tamamını mikserden geçiriniz....un haline gelecektir...yapın da köftenin tadına bakınız....
Tamam abi, bunu da deneyeceğim.
....



Amacım; köftede ''nirvana''ya ulaşmak.

Her ne kadar artık zamanım olmasa da,nerede köfte ile ilgili bir yazı görsem, okumadan geçmem.

Bu bağlamda, bu gece de uyumayıp, foruma göz atarken, bu konuyu hazırlayarak, bana bu saatte yorum yazdıran Gülümsün e teşekkür etmiyorum



__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.07.16, 19:03   #6
Abdülmelik Hankendi

Mustafa Akten - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2013
Yaş: 75
Konular: 554
Mesajlar: 2,555
Ettiği Teşekkür: 20612
Aldığı Teşekkür: 11100
Rep Derecesi : Mustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardırMustafa Akten şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Yalniz
Standart Cevap: Lezzetli Köfte Yapmanın Püf Noktaları

Ben bir köfte hastasıyım.. Çiğ köfteden içlisine, Akçaabt, İnegöl, Bursa, İzmir derken, tükürük köftesine varıncaya dek köftenin hastasıyım.. İyi köfte yanında piyaz ve hatta yol arkadaşı vazgeçilmez beyaz olursa Mustafa Akten, ömrüne ömür katar..

Paylaşım için teekkürler..

Isınma turlarındayız.. Yazmaya ve paylaşıma devam..
__________________
Mustafa Akten isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.07.16, 20:37   #7
«.. Sıla Yolcusu..»

CeMKaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 945
Mesajlar: 8,660
Ettiği Teşekkür: 79437
Aldığı Teşekkür: 37480
Rep Derecesi : CeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardırCeMKaN şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Bitkin
Standart Cevap: Lezzetli Köfte Yapmanın Püf Noktaları

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi CeMKaN Mesajı göster
Köfteyi severim, lakin icine öyle uzunca sogan katiyorlar ya! Hayatta yiyemiyorum görünce. Birde pisince yumusuyor. Tamam hic göstermeyin bana.. Tesekkürler...
Yav Cemkan, napacaz biz seninle..

Hadi uzatma, o köfteler bitecek, hıııı
@Dilaver bak o soganlari neye benzettigimi söylersem kimse yemez köfteleri ki daha söylemedim. Bak üstelik sizlere fazla köfte kalacak payiniza..
__________________

CeMKaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz CeMKaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.07.16, 09:44   #8
Yorgun Mod

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1197
Mesajlar: 9,553
Ettiği Teşekkür: 32617
Aldığı Teşekkür: 43290
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Lezzetli Köfte Yapmanın Püf Noktaları

@CeMKaN



Soğansız köfte olmaz. Nasıl köfte yediysen artık. Yada kaç sene önce yedin. Teknoloji sayesinde herşey birbirine girip harmanlanıyor. Sen soğanı falan göremezssin. Dışarda yapılan köfteler tercihim. Evdekilerden daha lezzetli geliyor bana. Çok daha iyi yoğrulduğu için sanırım. Çok harikulade bir tadı oluyor .


Tapatalk
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
köfte, lezzetli, noktaları, yapmanın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.