Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Köfteler


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 03.07.09, 15:03   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,433
Ettiği Teşekkür: 87865
Aldığı Teşekkür: 126287
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Thumbs up Hasan Paşa Köftesi





Hasan Paşa Köftesi


Malzemeler
  • 300 gr. kıyma
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • kurutulmuş ekmek
  • 1 çorba k. salça
  • Tuz, köfte baharı

Püresi için
  • 3 patates
  • 1 çay b. süt
  • kaşar rendesi
  • tuz


Hazırlanışı

Karıştırma kabına 300 gr. kıymayı alın üzerine 1 adet soğanı rendeleyin.1yumurtayı kırın,kurtulmuş ekmeği
ilave edip tuzunu ve köfte baharı ilave edip yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın elinizle yuvarlayın ve ortasını hafifçe bastırın.
Fırın tepsisini yağlayın ve köfteleri bu şeklide hazırlayın fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 200 decelik fırında köfteleri pişirin.
Püresi için ise, patatesleri haşlayın ve rendeleyip bir karıştırma kabına alın. Rendelenmiş patatesin üzerine 1 çay bardağı sütü alın üzerine kaşar peynir rendesi ve tuzu ilave edip karıştırın.
Fırından köfteleri çıkartın.Patates püresini şanti torbasına alın ve köftelerin ortasına sıkın, kaşar rendesini patateslerin üzerine ilave edin ve kaşarların üzerine kızarana kadar pişirin.

Sosu için ise sıvıyağ, salçayı ve suyu ilav edip bir sos elde edin.

Servis tabağına pişen köfteleri alın ve sosunu da servis tabağına alın.



Afiyet Olsun

LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kaşar peyniri, kıyma, servis, sıvıyağ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Son Çıkan Albümler & Müzik Haberleri Smyrna Müzik Haberleri 104 06.07.18 23:39
Köftesi, Rakısı ve Kirazı Meşhur İlimiz | Tekirdağ Ekin Marmara 86 24.05.16 21:21
Tekirdağ Köftesi Kartal Köfteler 23 26.09.15 01:12
Evliya ÇELEBİ Ve Anadolu Ağızları / Hasan EREN oneyouu Türk Edebiyatı 0 27.01.09 02:51
Tarihi Haritalar Kartal Türk Tarihi 0 26.01.09 06:19


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.